Μαρινάκης για Πετσίτη: Το άνθος του πολιτικού υποκόσμου δεν το γνώριζα, δικό σας είναι

Μαρινάκης για Πετσίτη: Το άνθος του πολιτικού υποκόσμου δεν το γνώριζα, δικό σας είναι

Τι απαντά ο επιχειρηματίας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον φίλο του Νίκου Παππά

4557562
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον φίλο του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη, που μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου και... χαριεντιζόταν με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να βάζει στοιχήματα με τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική νίκη του κόμματος της Κουμουνδούρου το 2015.

Μέχρι το 2014, ο κ. Πετσίτης ήταν σερβιτόρος στο επάγγελμα, με πενιχρά εισοδήματα. Όμως, από το 2015, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο κ. Πετσίτης εκτόξευσε τις «μετοχές» του και μετατράπηκε εν μία νυκτί σε πολιτικό παράγοντα και συνομιλητή κορυφαίων επιχειρηματιών και καναλαρχών, ενώ εμφανίζεται να είναι μισθωτός του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην εταιρεία Elfe.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών», σε σημερινό της πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, παρουσιάζει φωτογραφίες του «κολλητού» του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Πετσίτη, μεταξύ άλλων, με τον επιχειρηματία, πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, αφήνοντας υπονοούμενα για μεταξύ τους συναλλαγές.

Με αφορμή το δημοσίευμα της «ΕΦ.ΣΥΝ.», ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας: «Περιμέναμε όλη μέρα, αλλά τελικά δεν είδαμε ούτε ένα σχόλιο από τη Ν.Δ. για τις νέες φωτογραφίες του κ. Πετσίτη, αυτή τη φορά αγκαλιά με τον κ. Μαρινάκη και τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «τελικά, η ΝΔ ούτε ένα fake σκάνδαλο της προκοπής δεν μπορεί να στήσει. Ό,τι επιχειρεί, άλλωστε, είναι υπό την καθοδήγηση του στενού φίλου, εφοπλιστή και υπόδικου επιχειρηματία. Και όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, και η πολιτική γραμμή, αλλά και οι σκευωρίες». «Τελικά» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «ίσως ουδέν κακό αμιγές καλού. Μιας και δεν έκατσε ο κ. Πετσίτης ως “σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ”, ίσως θα μπορούσε τελικά να κάτσει ως υποψήφιος της Ν.Δ. στον Πειραιά. Το αφεντικό για αυτόν δε θα έχει αντίρρηση…».

Απάντηση στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Σε αυτήν  αναφέρει:

«Κάθε άλλο παρά άξιο σοβαρής απαντήσεως είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών. Παρόλα αυτά επειδή αντιλαμβάνομαι την σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας έχω να πω τα εξής: Το συγκεκριμένο… άνθος του πολιτικού υποκόσμου ούτε το γνώριζα, ούτε συνεργάστηκα μαζί του, ούτε τον είχα σε payroll να τον πληρώνω όπως επιχειρηματίες που κάνουν μπίζνες με το δημόσιο ή χρωστούν σ’ αυτό. Ούτε βέβαια είχαμε μαζί δουλειές με offshore εταρείες στην Κύπρο, τον Παναμά και τη Βενεζουέλα.

Στις 24 Ιουνίου του 2015, στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας φανέλας του Ολυμπιακού ο διευθύνων σύμβουλος της NOVA Πάνος Παπαδόπουλος έφερε μαζί του ένα άγνωστο σε εμένα πρόσωπο τον Μανώλη Πετσίτη. Ο ίδιος ζήτησε και έβγαλε μαζί μου μια φωτογραφία από το κινητό του όπως δεκάδες άλλοι άνθρωποι καθημερινά. Το σημερινό παραμύθι δεν έχει δράκο.
Αντιλαμβάνομαι όμως τον πανικό του Μαξίμου και των φίλων του. Αντί να ασχολούνται με κουτσομπολιά, ας κοιτάξουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα από την δράση του Πετσίτη, φίλου και συντρόφου των Νίκου Παππα και Αλέξη Τσίπρα. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος για την καταρρέουσα κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της. Αυτοί που ανακάλυψαν και ανέδειξαν τον κ. Πετσίτη σε μεγαλοπαράγοντα του δημοσίου βίου ήρθε η ώρα να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους».

Το απόγευμα του Σαββάτου, επίσης, είδε το φως της δημοσιότητας φωτογραφία selfie του Μανώλη Πετσίτη με τον Αλέξη Τσίπρα από την εκλογική νίκη του Σεπτεμβρίου του 2015, ενδεικτική της στενής σχέσης του πρώτου με τον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό επιτελείο.

Κλείσιμο
petsip1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης