Χατζηδάκης: Απροσχημάτιστη πολιτική εξυπηρέτηση η τοποθέτηση της Θάνου

Χατζηδάκης: Απροσχημάτιστη πολιτική εξυπηρέτηση η τοποθέτηση της Θάνου

Η απόφαση Τσίπρα να την τοποθετήσει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού «πλήττει άλλο έναν -σημαντικότατο- θεσμό για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την προστασία του καταναλωτή» σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

xatzidakis
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την απόφαση της να τοποθετήσει την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και επικεφαλής του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου στην προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τα επόμενα 5 χρόνια.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πρόκειται για μια προσπάθεια της «βρισκόμενης σε αποδρομή κυβέρνησης να εξασφαλίσει στην κ. Θάνου μία καλά προβεβλημένη και αμειβόμενη απασχόληση με πενταετή θητεία».

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, «η επιλογή αυτή όχι μόνο δεν συνδράμει στην αναβάθμιση της τόσο σημαντικής αυτής Αρχής, αλλά είναι και τελείως αντίθετη στην έννοια της ανεξαρτησίας της».

Αναλυτικά στη δήλωση του σημειώνει: 

«Η βρισκόμενη σε αποδρομή κυβέρνηση εξασφαλίζει στην κ. Θάνου μία καλά προβεβλημένη και αμειβόμενη απασχόληση με πενταετή -βάσει της σχετικής νομοθεσίας- θητεία. Η επιλογή αυτή όχι μόνο δεν συνδράμει στην αναβάθμιση της τόσο σημαντικής αυτής Αρχής, αλλά είναι και τελείως αντίθετη στην έννοια της ανεξαρτησίας της. Μία έννοια που έχει ήδη πλήξει σοβαρότατα και συστηματικά η σημερινή κυβέρνηση με πλήθος παρεμβάσεών της καθ’ όλη την θητεία της, όπως με τις τροποποιήσεις που έφερε στην Βουλή τον Ιανουάριο 2016 αλλά και σειρά άλλων επιλογών.

Δεν είναι τυχαίο που τόσο στην πρόσφατη Έκθεση του ΟΟΣΑ (2018) για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το έργο της, όσο και στην τέταρτη αξιολόγηση του Ιουνίου 2018, εγείρεται τόσο εμφατικά το ζήτημα της διασφάλισης της ανεξαρτησίας της Αρχής.

Κλείσιμο
Η σημερινή επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει την κ. Θάνου για τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι μία απροσχημάτιστη πολιτική εξυπηρέτηση που πλήττει άλλο έναν -σημαντικότατο- θεσμό για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την προστασία του καταναλωτή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης