Κυρίτσης για υπόθεση Πετσίτη: Θέμα μεταξύ «δύο ιδιωτών», δεν έχω δει κάτι που να συνδέεται με την κυβέρνηση

Κυρίτσης για υπόθεση Πετσίτη: Θέμα μεταξύ «δύο ιδιωτών», δεν έχω δει κάτι που να συνδέεται με την κυβέρνηση

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε στον ΘΕΜΑ 104,6 «Κυβερνήσαμε τρία χρόνια με το πιστόλι στον κρόταφο και έχουμε έναν χρόνο να βοηθήσουμε τις λαϊκές τάξεις. Παράλογο δεν είναι να προκηρυχθούν τώρα εκλογές; »

kiritsis
«Υπόθεση μεταξύ δύο ιδιωτών» χαρακτήρισε την υπόθεση Πετσίτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη στον ΘΕΜΑ 104,6.

Μάλιστα επισήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δει κάτι που να συνδέεται με την Κυβέρνηση, επομένως δεν βλέπει κάτι επιλήψιμο.

«Δεν γνωρίζω τον κ. Πετσίτη» είπε για τον στενό συνεργάτη του κ. Παππά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Αν διαβάσω ότι κάποιος πήρε παράνομα κρατικό χρήμα, κάτι που να σχετίζεται με αθέμιτες μεθόδους πλουτισμού θα με απασχολήσει η υπόθεση. Προς το παρόν δεν έχω δει κάτι που να συνδέεται με την κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για τη φωτογραφία μπροστά από το τζάκι του Μεγάρου Μαξίμου, είπε ότι πολλοί έχουν φωτογραφηθεί στο συγκεκριμένο σημείο, από δημοσιογράφους μέχρι απλούς επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση, το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στην προγραμματισμένη συζήτηση στη Βουλή (μετά από ερώτηση που υπέβαλαν βουλευτές της ΝΔ) και τότε θα δοθούν όλες οι απαντήσεις. Αν και ο ίδιος επισήμανε ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης, παρά μόνο ό,τι έχει διαβάσει στον Τύπο, ανέφερε ότι ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης εκτιμούν πως το θέμα έχει χαρακτήρα πολιτικού αντιπερισπασμού, για άλλες ανοιχτές υποθέσεις σκανδάλων που εκκρεμούν.

Αναφορικά με το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης, ο κ. Κυρίτσης τόνισε ότι μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει καταφέρει να προσάψει κάτι αρνητικό στον ΣΥΡΙΖΑ. «Έχω εμπιστοσύνη στους συντρόφους μου και δεν ανησυχώ» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Αναφορικά με την τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου περί «πιθανής ύπαρξης μυστικής συμφωνίας Κοτζιά-Ζάεφ» και την σφοδρή αντίδραση του πρώην ΥΠΕΞ, ο κ. Κυρίτσης σχολίασε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει μυστική Συμφωνία για τις Πρέσπες, πιο φανερή δεν γίνεται». Ερωτηθείς δε πώς κρίνει την «σιγή» του πρωθυπουργού σχετικά με το εν λόγω ζήτημα συμπλήρωσε: «Δεν θα κάνω υποδείξεις στον πρωθυπουργό για το τι πρέπει να κάνει ή όχι. Βασικές απαντήσεις, πολιτικές, έχουν δοθεί».

Πάνω στο θέμα της λιτότητας και των παροχών της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Κυρίτσης δήλωσε ότι «η άρση της λιτότητας έχει μπει στην ημερήσια διάταξη σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» εξηγώντας ότι πλέον αναγνωρίζεται από οικονομολόγους ότι η λιτότητα λειτουργεί διαβρωτικά στις κοινωνίες και βοηθάει στην άνοδο της ακροδεξιάς».

Εμείς υποχρεωθήκαμε σε λιτότητα «με το μαχαίρι στον λαιμό των τραπεζών και του λαού», δεν ήταν μέρος του προγράμματός μας, είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών μετέφερε την κοινή σκέψη - όπως είπε - των περισσότερων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος: «Κυβερνήσαμε τρία χρόνια με το πιστόλι στον κρόταφο και έχουμε έναν χρόνο να βοηθήσουμε τις λαϊκές τάξεις. Παράλογο δεν είναι να προκηρυχθούν τώρα εκλογές; Πρέπει να ξεκινήσει να αποδίδει η πολιτική μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης