Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Ψάχνουμε σπιθαμή-σπιθαμή με την κουτάλα μας στο καζάνι της Μεσογείου

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Ψάχνουμε σπιθαμή-σπιθαμή με την κουτάλα μας στο καζάνι της Μεσογείου

Για να ανεξαρτητοποιηθεί η Τουρκία στον ενεργειακό τομέα πρέπει να αυξηθούν οι έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά, υπογράμμισε στην τουρκική βουλή ο  Φατίχ Ντονμέζ

barbaros
Με καζάνι παρομοίασε την ανατολική Μεσόγειο, ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ, λέγοντας ότι η χώρα του είναι «κουτάλα» που ψάχνει σπιθαμή - σπιθαμή σε αυτό το καζάνι. Πρόκειται για τουρκική παροιμία την οποία χρησιμοποίησε αναφερόμενος στις έρευνες για φυσικό αέριο.

Μιλώντας στην βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2019, ο Tούρκος υπουργός είπε ότι για να ανεξαρτητοποιηθεί η Τουρκία στον ενεργειακό τομέα πρέπει να αυξηθούν οι έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά. «Γι’ αυτό συνεχίζουμε αδιάκοπα τις σεισμικές εργασίες μας με το "Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά".

Ειδικά αυτή τη στιγμή συνεχίζονται αυτού του είδους οι έρευνες στη Μεσόγειο, στα ανοιχτά της Κύπρου, αλλά μόνο έρευνες δεν φτάνουν, πρέπει να βγει το φυσικό αέριο και επομένως να προχωρήσουμε και σε γεώτρηση, γι’ αυτό πήραμε και το γεωτρύπανό μας τον "Πορθητή". Περίπου πριν από ενάμιση μήνα ξεκινήσαμε την πρώτη γεώτρηση στα ανοιχτά της Αττάλειας. Πρώτα ο Αλλάχ μέσα σε 3-4 μήνες σχεδιάζουμε να έχουμε αποτέλεσμα».

Αναφερόμενος και στο δεύτερο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι του προς της Τουρκία.

«Από τα τέλη Ιανουαρίου θα βρίσκεται στη Μεσόγειο. Ας μην αποκαλύψω εγώ τώρα το όνομα του δεύτερου πλοίου μας. Με τον "Πορθητή" και το άλλο πλοίο μας θα συνεχίσουμε τις έρευνες υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Σαν καζάνι η Μεσόγειος κι εμείς κουτάλα, ψάχνουμε σπιθαμή - σπιθαμή. Προσευχηθείτε να βρούμε”, ανέφερε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης