Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Ψάχνουμε σπιθαμή-σπιθαμή με την κουτάλα μας στο καζάνι της Μεσογείου

barbaros

Για να ανεξαρτητοποιηθεί η Τουρκία στον ενεργειακό τομέα πρέπει να αυξηθούν οι έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά, υπογράμμισε στην τουρκική βουλή ο  Φατίχ Ντονμέζ

Με καζάνι παρομοίασε την ανατολική Μεσόγειο, ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ, λέγοντας ότι η χώρα του είναι «κουτάλα» που ψάχνει σπιθαμή - σπιθαμή σε αυτό το καζάνι. Πρόκειται για τουρκική παροιμία την οποία χρησιμοποίησε αναφερόμενος στις έρευνες για φυσικό αέριο.

Μιλώντας στην βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2019, ο Tούρκος υπουργός είπε ότι για να ανεξαρτητοποιηθεί η Τουρκία στον ενεργειακό τομέα πρέπει να αυξηθούν οι έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά. «Γι’ αυτό συνεχίζουμε αδιάκοπα τις σεισμικές εργασίες μας με το "Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά".

Ειδικά αυτή τη στιγμή συνεχίζονται αυτού του είδους οι έρευνες στη Μεσόγειο, στα ανοιχτά της Κύπρου, αλλά μόνο έρευνες δεν φτάνουν, πρέπει να βγει το φυσικό αέριο και επομένως να προχωρήσουμε και σε γεώτρηση, γι’ αυτό πήραμε και το γεωτρύπανό μας τον "Πορθητή". Περίπου πριν από ενάμιση μήνα ξεκινήσαμε την πρώτη γεώτρηση στα ανοιχτά της Αττάλειας. Πρώτα ο Αλλάχ μέσα σε 3-4 μήνες σχεδιάζουμε να έχουμε αποτέλεσμα».

Αναφερόμενος και στο δεύτερο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι του προς της Τουρκία.

«Από τα τέλη Ιανουαρίου θα βρίσκεται στη Μεσόγειο. Ας μην αποκαλύψω εγώ τώρα το όνομα του δεύτερου πλοίου μας. Με τον "Πορθητή" και το άλλο πλοίο μας θα συνεχίσουμε τις έρευνες υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Σαν καζάνι η Μεσόγειος κι εμείς κουτάλα, ψάχνουμε σπιθαμή - σπιθαμή. Προσευχηθείτε να βρούμε”, ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Η Τουρκία πρέπει να βγάζει απίστευτο καθαρό χρήμα

ή να έχει κατακλέψει το λαό της. Πως βρίσκουν τόσα χρήματα για μονομερείς έρευνες τη στιγμή που για τα υπόλοιπα κράτη το κόστος είναι απαγορευτικό, πως βρίσκουν τα χρήματα για στρατιωτικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας που και εκεί το κόστος είναι απαγορευτικό, πως προσελκύουν και διατηρούν επενδύσεις όταν περιοχή της χώρας βρίσκεται σε ένοπλο εμφύλιο, πως συνεχίζουν να δανείζονται με τόσο υψηλά επιτόκια χωρίς να επηρεάζονται, πως γίνεται η λίρα να έχει πάει στον πάτο και να συνεχίζουν να επενδύουν σε πανάκριβα έργα όπως πυρηνικά εργοστάσιο και φαραωνικά έργα τύπου κανάλι που ενώνει Αιγαίο και μαύρη θάλασσα, τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα, διαστημικά προγράμματα, έλλειμμα προϋπολογισμού και εμπορικό κτλπ. Δηλαδή αν δεν υπήρχαν αυτές οι μαύρες τρύπες της οικονομίας που θα είχαν πάει τα κέρδη τους? Ή κάποιος τους χρηματοδοτεί, ή έχουμε δίπλα μας μια Γερμανική οικονομία.

Νικος

Να βαλετε την κουταλα εκει που ξερετε....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

cache_728x3000_Analog_medium_657032_76511_1522019

«Θα κατακτήσουμε το κάστρο από μέσα, μην το ξεχνάτε», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σε προεκλογική του ομιλία στη Πρόυσα αναφερόμενος στη διπλωματία, την οικονομία και τις επικείμενες δημοτικές εκλογές 

4689970

«Μέσα σε πέντε ημέρες έχουν προσυπογράψει τη δήλωση στήριξης για την ενίσχυση της φωνής του Ποταμιού ως μιας φωνής ξεχωριστής που δεν υπακούει στο κομματικό κόστος» είπε ο επικεφαλής του κόμματος

12