Βαρβιτσιώτης: Καταστροφική η κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό

Βαρβιτσιώτης: Καταστροφική η κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε επίσης ότι το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση χρήζει βελτιώσεων

ar12
Πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με αφορμή την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Παγκόσμιο Σύμφωνο Μετανάστευσης, αναφέροντας ότι «ο κ. Τσίπρας, εκπροσωπώντας σήμερα την χώρα μας στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Παγκόσμιο Σύμφωνο Μετανάστευσης, ομολόγησε με περισσή ανευθυνότητα και επιπολαιότητα ότι “η Ελλάδα σήμερα είναι χώρα διέλευσης για μετανάστες που επιθυμούν να φθάσουν σε άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης”».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε:

«Ο κ. Τσίπρας ομολόγησε σήμερα με περισσή ανευθυνότητα ότι “η Ελλάδα σήμερα είναι χώρα διέλευσης για μετανάστες που επιθυμούν να φθάσουν σε άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης”. Πρόκειται για μια δήλωση που όχι μόνο καταδεικνύει την παντελή άγνοια του Πρωθυπουργού για τις διεθνείς συνθήκες, αλλά εξηγεί και την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνησή στο Μεταναστευτικό».

«Ο κ. Τσίπρας, εκπροσωπώντας σήμερα την χώρα μας στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Παγκόσμιο Σύμφωνο Μετανάστευσης, ομολόγησε με περισσή ανευθυνότητα και επιπολαιότητα ότι “η Ελλάδα σήμερα είναι χώρα διέλευσης για μετανάστες που επιθυμούν να φθάσουν σε άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Παραδέχθηκε, δηλαδή, ενώπιον διεθνούς ακροατηρίου ότι, από το 2015 και έπειτα, έχει μετατρέψει την πατρίδα μας σε χώρα transit, παραβιάζοντας όλες τις υποχρεώσεις της έναντι των υπολοίπων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απορρέουν από τη συνθήκη Schengen.

Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια δήλωση που όχι μόνο καταδεικνύει την παντελή άγνοια του Πρωθυπουργού για τις διεθνείς συνθήκες, αλλά εξηγεί, ταυτόχρονα, και την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνησή του στο μεταναστευτικό.

Κλείσιμο
Όσον αφορά το Παγκόσμιο Σύμφωνο Μετανάστευσης του ΟΗΕ, που συζητείται στο Μαρακές, η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται σε γενικές γραμμές το περιεχόμενό του, το οποίο, όμως, σε πολλά σημεία χρήζει σημαντικών βελτιώσεων.

Η Νέα Δημοκρατία έχει διατυπώσει κατ’ επανάληψη συγκεκριμένες θέσεις για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Θέσεις που βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία με όλες τις διεθνείς και ευρωπαϊκές αρχές για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και με τα ειδικότερα ζητήματα που αφορούν τη μετανάστευση, εν γένει.

Όλα αυτά θα είχαμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε, πρώτα από όλα, και σε εθνικό επίπεδο εάν ο κ. Τσίπρας αποδεχόταν την από τις 2 Νοεμβρίου πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για το Προσφυγικό.

Και, επίσης, εάν ο κ. Τσίπρας δεν είχε την εμμονή να “συζητά” για μείζονα εθνικά ζητήματα μόνος του, να αποφασίζει μόνος του και να υπογράφει μόνος του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης