Η Κουντουρά δίνει με τροπολογία 108.000 ευρώ σε 55 υπαλλήλους του υπουργείου της

Η Κουντουρά δίνει με τροπολογία 108.000 ευρώ σε 55 υπαλλήλους του υπουργείου της

Η Έλενα Κουντουρά που κατέθεσε τη σχετική τροπολογία στη Βουλή εξήγησε ότι με την ρύθμιση ικανοποιείται ένα τριετές αίτημα και αντιμετωπίζεται η αδικία για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους 

4644307__1_
Την χορήγηση επιδόματος προσωπικής διαφοράς σε κατηγορία υπαλλήλων του Υπουργείου Τουρισμού προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο παρά πέντε της ψήφισης νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής προκαλώντας την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με την προωθούμενη ρύθμιση η προσωπική διαφορά θα χορηγηθεί σε όλους τους υπαλλήλους με σχέση εργασίας δημόσιου δικαίου ή ιδιωτικού αορίστου χρόνου που έχουν μεταταχθεί ή μεταφερθεί υποχρεωτικά στο υπουργείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διάταξη αφορά περίπου 50-55 υπαλλήλους ενώ σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η επιπρόσθετη δαπάνη εκτιμάται σε 108 χιλ ευρώ. Η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά υπερασπιζόμενη την τροπολογία εξήγησε ότι με την ρύθμιση ικανοποιείται ένα τριετές αίτημα και αντιμετωπίζεται η αδικία για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο μήνες άλλη υπουργική τροπολογία χορήγησε το επίδομα της προσωπικής διαφοράς σε όλους τους υπαλλήλους των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας. Η τότε ρύθμιση προκάλεσε ετήσια δαπάνη για τα δημόσια ταμεία ύψους 8 – 9 εκατ. ευρώ και αρκετοί επισήμαναν τον κίνδυνο πως θα εγείρει αντίστοιχες απαιτήσεις από το σύνολο των εργαζόμενων σε όλα τα υπουργεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης