Αχτσιόγλου: Εργαζόμαστε για την αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Ιανουάριο

axtsioglou3

Η Έφη Αχτσιόγλου ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους της ότι εργάζεται για την αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Ιανουάριο – Παράλληλα, ετοιμάζεται η ταυτόχρονη κατάργηση της μισθολογικής διάκρισης του υποκατώτατου μισθού για τους νέους

«Εργαζόμαστε για την αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Ιανουάριο του 2019 και την ταυτόχρονη κατάργηση της μισθολογικής διάκρισης του υποκατώτατου μισθού για τους νέους», ανέφερε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο Συμβούλιο Υπουργών για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ (EPSCO).

Η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα επέτρεψε να λάβει η χώρα μέρος στη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

«Η 21η Αυγούστου σηματοδοτεί ένα ιστορικό ορόσημο για την αποκατάσταση των κοινωνικών δικαιωμάτων στη χώρα, τα οποία επλήγησαν σοβαρά στη διάρκεια των οκτώ ετών των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής και της λιτότητας», σημείωσε η υπουργός Εργασίας. «Στόχος μας τώρα είναι να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων και να αυξήσουμε τους μισθούς, διατηρώντας, παράλληλα, την πτωτική τάση της ανεργίας, που έχει μειωθεί κατά 7,5 ποσοστιαίες μονάδες, τα τελευταία 3,5 χρόνια», σχολίασε η κ. Αχτσιόγλου.

«Γι’ αυτόν το σκοπό», υπογράμμισε, «αποκαταστήσαμε τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων, γεγονός που, ήδη, έχει οδηγήσει σε αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, καθώς, μέχρι στιγμής, έχουν επεκταθεί 10 κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες καλύπτουν περίπου 200.000 εργαζόμενους».

«Δεν θα επιτευχθεί ο στόχος της ΕΕ για εξάλειψη της φτώχειας»

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της, η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο στόχο που έχει τεθεί από την ΕΕ για την εξάλειψη της φτώχειας, επισημαίνοντας ότι ο στόχος αυτός, όσο πλησιάζουμε προς το 2020, «γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι δεν θα επιτευχθεί».

«Όπως υπογραμμίζει η Ετήσια Επισκόπηση της Ανάπτυξης (Annual Growth Survey) για την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι εισοδηματικές ανισότητες παραμένουν και το ποσοστό των φτωχών εργαζομένων εξακολουθεί να είναι υψηλό. Συμφωνούμε με τη διαπίστωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η ανάπτυξη της οικονομίας δεν ωφελεί εξίσου όλους τους εργαζόμενους. Με αυτό το δεδομένο, είναι απαραίτητη μία πιο ξεκάθαρη στόχευση για την αντιμετώπιση των μισθολογικών ανισοτήτων μέσα από την προς τα πάνω σύγκλιση των μισθών στην Ευρωζώνη, σε συνδυασμό με τη θέση συγκεκριμένων μετρήσιμων στόχων προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς», υποστήριξε η κ. Αχτσιόγλου.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

ajohn

Εξοντώνοντας τους συνταξιούχους.!!!

κουνιστη πολυθρονα

θα σου στειλουμε πετσετες να σκουπισεις τον ιδρωτα σου απο τον αγωνα που κανεις για τους μισθους που κοψατε εσεις οι βρωμιαρηδες κ πεινασμενοι δεν ντρεπεσαι κυρα μου εχεις το θρασσος κ βγαινεις κ να μιλας αντι να σκυψεις το κεφαλι κ να πας στον ..............

Και

Για την εργασία σας αυτή, για να ξανααυξήσετε τον κατώτατο μισθό που τον είχατε μειώσει, εισπράξατε τον παχουλό σας μισθό για την μείωση, και τώρα θα ξαναεισπράξετε για την αύξησή του. Άντε ξεκουμπιστείτε να απαλλαγή ο τόπος από άχρηστα και ανίκανα άτομα.

!!!!!!!!!!

Μέχρι να ξυπνήσετε εσείς από το λήθαργο της εξουσίας, το τρένο έφυγε! Άντε γεια .....

Παναγιώτης

Άεργη κομισάρια, θα μπορούσατε κάλλιστα να δουλέψετε για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Έτσι θα είχαμε επενδύσεις, αύξηση της απασχόλησης, αύξηση των πραγματικών ημερομισθίων, αύξηση του ΑΕΠ και τελικά αύξηση της κοινωνικής ευημερίας. Επιλέξατε όμως ακριβώς το αντίθετο, ενώ για να γίνετε αρεστοί αρπάζετε απο τη μια κοινωνική ομάδα για να τα δώσετε στην άλλη, τους ψηφοφόρους σας. Πλούτος με κουβέντες και μπουρμούτσαλα δεν παράγεται, χωρίς παραγωγή πλούτου απορώ τι μοιράζετε? Έτσι όμως βυθίζεται η κοινωνική ευημερία και η χώρα γίνεται Βενεζουέλα. Θα πρέπει να δικαστείτε γιαυτό και όχι μόνο απο τους ψηφοφόρους.

Άγγελος

¨Οι εισοδηματικές ανισότητες παραμένουν και το ποσοστό των φτωχών εργαζομένων εξακολουθεί να είναι υψηλό". Την ίδια ώρα όμως κουκλίτσα μου, "Αναδρομικά και σε διπλωμάτες ΥΠΕΞ και συνταξιούχους ειδικών μισθολογίων" και μάλιστα με προνομιακή φορολόγησή τους με 20% (αντί 22% - 45%). Με αποτέλεσμα να δουλεύει και ο κοινωνικός αυτοματισμός, άλλοτε υπόρρητα και άλλοτε εκκωφαντικά, αποτελειώνοντας έναν ήδη διαρρηγμένο κοινωνικό ιστό.

ΓΡΗΓΟΡΑ

ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΝΤΑΜ.ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΙΒΑΝΙΑ.

Άγγελος

Poupee, με την ακόλουθη άκρως αντεργατική ρύθμιση σας τι θα κάνετε; "πρόκειτε για την συρρίκνωση ή και κατάργηση στην πράξη, των αποζημιώσεων που δικαιούνται οι πρώην (και συνήθως άνεργοι) εργαζόμενοι των χρεοκοπημένων ιδιωτικών επιχειρήσεων, προς όφελος των τραπεζών και λοιπών ενυπόθηκων πιστωτών τους! Οταν μια επιχείρηση χρεοκοπεί κι εκκαθαρίζεται, οι πιστωτές της (ως τέτοιοι λογίζονται και οι εργαζόμενοι που τους οφείλονται αποζημιώσεις, δεδουλευμένα κ.λπ.) κατατάσσονται βάσει του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας σε διάφορες κατηγορίες, ορισμένες από τις οποίες έχουν προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των απαιτήσεών τους, ενώ κάποιες άλλες ικανοποιούνται από ό,τι (και αν) απομείνει. Η τοποθέτηση των εργαζομένων σ’ αυτή την κλίμακα σε σχέση με τις απαιτήσεις άλλων πιστωτών, ιδίως των τραπεζών, αποτυπώνει με τον σαφέστερο δυνατό τρόπο τις πραγματικές κοινωνικές ευαισθησίες μιας κυβέρνησης. Στο δακτυλογραφημένο κείμενο των κυβερνητικών προτάσεων προς τους θεσμούς, που δόθηκε τον Ιούνιο του 2015 στη δημοσιότητα, διαβάζουμε τα εξής σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές στην πτωχευτική νομοθεσία: «Το άρθρο 977 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας το οποίο ρυθμίζει την κατάταξη των πιστωτών θα τροποποιηθεί. Από τις απαιτήσεις που περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του άρθρου 975, εκείνες που βασίζονται στην παροχή εξαρτημένης εργασίας και οι αναλογικές ασφαλιστικές εισφορές θα εκτελούνται προνομιακά (εξαιρουμένων των αποζημιώσεων). Από το εναπομείναν ποσό, οι εμπράγματα διασφαλισμένοι (ενυπόθηκοι) πιστωτές θα εξυπηρετούνται αναλογικά με το 70%, οι δε υπόλοιποι (μη εμπράγματα ενυπόθηκοι) και οι μη προνομιούχοι από το 30%». Με άλλα λόγια, ενώ μέχρι τώρα οι αποζημιώσεις των εργαζομένων προηγούνταν από την ικανοποίηση των δικαιωμάτων των τραπεζών πάνω στην εκποιούμενη περιουσία της επιχείρησης, στο εξής θ’ αποτελούν φτωχό συγγενή απέναντι στα τελευταία. Δεν ξέρουμε αν η κυβερνητική αυτή δέσμευση συνιστούσε μονομερή απαίτηση της τρόικας ή αποτελούσε συναινετικό δωράκι των δυο πλευρών προς τους τραπεζίτες, τα χαρτοφυλάκια των οποίων απαλλάσσονται μια και καλή από το βάρος των εργατικών αποζημιώσεων. Το σίγουρο είναι ότι δημιουργεί πελώρια προβλήματα σε χιλιάδες μισθωτούς που έχασαν τις δουλειές τους τα τελευταία χρόνια. Ανθρώπους που ελπίζουν κάποια μέρα να «ξελασπώσουν» τα (εκκρεμή ή καινούργια) χρέη τους χάρη σ’ ένα μέρος τουλάχιστον από εκείνες τις έρμες τις αποζημιώσεις, που η «πρώτη φορά Αριστερά» προσφέρεται τώρα να χαρίσει στους πιστωτές των αφεντικών τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

57382282_2215446515438140_2618075221688582144_n

«Το ψηφοδέλτιο δε βγήκε ούτε από κομματικούς μηχανισμούς, ούτε από αρχηγικά χρίσματα, αλλά από τη βούληση ανθρώπων να συμμετέχουν στη μάχη που πρέπει να δοθεί για τη χώρα και το λαό μας» τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας

13
w21-16284620998198

«Η φιλία και η καλή γειτονία έχουν μία βασική προϋπόθεση: τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού δικαίου στο σύνολό τους»  είπε από το Μεσολόγγι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

19