Προκαλούν οι Αλβανοί: Κατηγορούν την Ελλάδα για δολοφονία Αλβανού από... Αλβανό!

rama-tsipras_main01

«Απαράδεκτες» οι γενικεύσεις απαντά το ελληνικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση των Αλβανών για «σειρά δολοφονιών Αλβανών» και κύμα διωγμών τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Ελλάδα

Σε νέα πρόκληση προχώρησαν τα Τίρανα την Τετάρτη κάνοντας λόγο για «σειρά δολοφονιών Αλβανών» και κύμα διωγμών τις τελευταίες δύο εβδομάδες μολονότι η δολοφονία του 18χρονου Αλβανού στην Καβάλα - που αποτέλεσε αφορμή για την επίσημη ανακοίνωση του Αλβανικού ΥΠΕΞ - έγινε από 18χρονο συνομήλικό του που είπε ότι τον σκότωσε... κατά λάθος!

Έντονη ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών το οποίο σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «απαράδεκτες» τις «γενικεύσεις που επιχειρεί το Αλβανικό υπουργείο Εξωτερικώνσυνδέοντας διαφορετικές ποινικές υποθέσεις και αποδίδοντάς αυτές σε "ακήρυκτη εκστρατεία μίσους και βίας"» ενώ υπενθυμίζει προς τα Τίρανα ότι ακόμα αναμένεται το πόρισμα για τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Άμεση ήταν η αντίδραση και της ΕΛΑΣ που επισημαίνει ότι η ελληνική αστυνομία σε όλες τις συναφείς περιπτώσεις έχει προβεί στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αλβανικής πλευράς:

«Το Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών ενημερώθηκε μέσω της Πρεσβείας του στην Αθήνα ότι χθες το βράδυ, στις 04.12.2018, στην περιοχή της Καβάλας, ο Αλβανός πολίτης Μάριο Ίσακ, γεννηθείς στις 31.07.2000 στην Καβάλα, βρέθηκε νεκρός.

Το Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για την απώλεια ζωής του αλβανού πολίτη και τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και στους συγγενείς του. Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Αθήνα βρίσκεται σε επαφή με την οικογένεια του θανόντος για να παράσχει την απαραίτητη βοήθεια.

Αυτή είναι η τέταρτη δολοφονία αλβανού πολίτη τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το ΥΠΕΞ εκφράζει την ανησυχία του για τη σειρά δολοφονιών Αλβανών στην Ελλάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες και ταυτόχρονα την αλληλεγγύη του προς τις οικογένειές τους.

Το ΥΠΕΞ δηλώνει την αγανάκτησή του για την απώλεια ζωής συμπατριωτών μας, η οποία γίνεται μεγαλύτερη λόγω των καθυστερήσεων στην επίλυση των υποθέσεων από τις ελληνικές αρχές.

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει απερίφραστα το εξτρεμιστικό υπόβαθρο και τους λόγους μίσους που συνοδεύσαν τα γεγονότα αυτά στη γειτονική χώρα και καλεί τις ελληνικές αρχές να καταδικάσουν και να σταματήσουν κάθε προσπάθεια της Χρυσής Αυγής ή άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων που επιχειρούν να παραβιάσουν την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια του Αλβανών οι οποίοι ζουν και εργάζονται στη γειτονική χώρα.

Δεν θα επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο να συνηθίσουμε τις ξενοφοβικές κραυγές τους στα κανάλια τους, ούτε θα αποδεχθούμε την αξιολύπητη και εθνικιστική θυματοποίηση όσων δεν χάνουν την ευκαιρία να επιτεθούν στην Αλβανία σε ευρωπαϊκά φόρουμ.

Υπό τις συνθήκες κατά τις οποίες οι πολίτες μας υφίστανται πίεση από μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία μίσους και βίας, το ΥΠΕΞ εκφράζει τη δέσμευση της Δημοκρατίας της Αλβανίας να προσφέρει στα θύματα και τις οικογένειές τους όλη την αναγκαία νομική και οικονομική υποστήριξη για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους ως μελών της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής κοινότητας όπου ζουν, σπουδάζουν και συμβάλλουν εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα».

Σκληρή απάντηση από την Αθήνα

Σκληρή ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην ανακοίνωση των Τιράνων. Ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Γεννηματάς, κάλεσε το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος να δείξει την «απαιτούμενη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι αναμένεται ακόμα το πόρισμα για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Αναλυτικά, ο κ. Γεννηματάς, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου αναφορικά με τη σημερινή ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ, δήλωσε:

«Η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, όπου το Κράτος Δικαίου λειτουργεί αποτελεσματικά. Οι αρμόδιες Αρχές επιλήφθηκαν άμεσα των υποθέσεων που αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, οι οποίες διερευνήθηκαν και ήδη εξιχνιάστηκαν, ως αναφέρεται άλλωστε και σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η αποφασιστικότητα των Ελληνικών Αρχών να πατάξουν το έγκλημα σε κάθε μορφή του είναι δεδομένη. Ομοίως επαναλαμβάνουμε την αυτονόητη καταδίκη μας σε κάθε μορφή βίας και ρατσισμού, που μπορεί να κοστίσει και ανθρώπινες ζωές.

Οι γενικεύσεις που επιχειρεί το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών συνδέοντας διαφορετικές ποινικές υποθέσεις και αποδίδοντάς αυτές σε "ακήρυκτη εκστρατεία μίσους και βίας", δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι απαράδεκτες.

Αναμένοντας το τελικό πόρισμα για το θάνατο του Έλληνα πολίτη, Κωνσταντίνου Κατσίφα, από πυρά των αλβανικών δυνάμεων ασφαλείας, καλούμε το Υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος χώρας να επιδείξει υπευθυνότητα καθώς και την απαιτούμενη από τις περιστάσεις ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση».

Ανακοίνωση και από την ΕΛ.ΑΣ

Σε σχέση με τις πρόσφατες υποθέσεις ανθρωποκτονιών Αλβανών υπηκόων στην ελληνική επικράτεια, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι «σε όλες τις συναφείς περιπτώσεις, η Ελληνική Αστυνομία έχει επιληφθεί άμεσα προανάκρισης και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες δικονομικές και προανακριτικές ενέργειες -σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές- με σκοπό τη διαλεύκανση των υποθέσεων, τη θεμελίωση των κατηγοριών, καθώς και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

«Σημειώνεται, δε, ότι όλες οι σχετικές περιπτώσεις έχουν εξιχνιασθεί» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

ΣΧΟΛΙΑ (62)

Χ

Έχουμε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση που μας αξίζει.Με αυτό το σουργελο για πρωθυπουργό που δεν ξέρει τί του γίνεται τι περιμένετε.Άσε που δεν τον ενδιαφέρει κιόλας να προασπίσει τα ελληνικά συμφέροντα.Αυτόν τον ενδιαφέρει ο Ζακ ο Γρηγορόπουλος, Φύσσας, σιγά μην ασχοληθεί με τον Ράμα και την β. Ήπειρο (νότια Αλβανία για να μην στεναχωρήσουμε και τον Φίλη).

Πάλι μας προκαλούν;

Γιατί ρε παιδιά;Τόσο χαμένοι, γελοίοι και άχρηστοι είμαστε που όλοι μας μισούν και μας προκαλούν;Επι τη ευκαιρία, αν θέλουμε να διώξουμε τους αλβανούς δεν πρέπει πρώτα να μάθουμε να μαζεύουμε τις ελιές μας;Αφήστε που όπως παμε το πιθανότερο οι αλβανοί να διώξουν εμάς

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ...

ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑΣΗ, ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ....

Ο Αλαβανος ζητησε συγνωμη....

που μας εφερε τον τσιπρα μπροστα. Ο Σαμαρας που ανοιξε τα συνορα στους Αλβανους ενα συγνωμη δεν ζητησε.

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ . ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ,ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΑ ΣΥΡΜΑΤΑ ,ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ,ΕΤΣΙ ΗΛΘΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΟΠΩΣ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΙΤΑΛΙΑ ,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΨΕΥΤΙΕΣ..

Teo

ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΟΚΕΦAΛOI ΚΑΙ IQ PENTIKIOUR.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ!

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ-ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ.ΕΚΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ Ο ΜΑΔΟΥΡΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ .ΕΝΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΕΞΑΝ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ.ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ "ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ" ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!ΥΓ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ΑΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ

SPYROS

Τι να πει κανεις στον αλβαναρα κατσαπλια πρωθυπουργο? Οτι ο ενας αλβανος πυροβολησε τον αλλο (και φιλο του οπως ισχυριζεται) αλβανο? Οτι δεν εξηγειται πως 2 18χρονοι αλβανοι στην Καβαλα κυκλοφορουν με ματσο τα ευρω και με καραμπινες? Πως ενας αλλος αλβαναρας (και αθλητης υποτιθεται) βιασε και σκοτωσε πρωτα στο ξυλο και μετα κυριολεκτικα ενα νεαρο ανυπερασπιστο κοριτσι? Οτι ο αλβαναρας που πυροβολησαν και σκοτωσαν οι αστυνομικοι στη Βοιωτια ηταν σεσημασμενος και επικινδυνος ληστης που πυροβολουσε κατα παντων? Θα επρεπε αν ειχαμε ενα πρωθυπουργο με ηθος και αξιοπρεπεια να ειχε δωσει την Καταλληλη Απαντηση στον αλβανο κατσαπλια ομολογο του. Αλλα εμεις εχουμε τον Τσιπρα και εκει ληγει η ιστορια.

Να

και ένα καλό νέο: Αλβανός καθάρισε αλβανό

Κώστας Νικολάου

Διώξτε την αλβανοσαβούρα απ' την Ελλάδα! Ναι στους ξένους που προσφέρουν κάτι, όχι στους κατσαπλιάδες που μας χαλάνε την αισθητική και εγκληματούν με κάθε τρόπο. Μακριά η αλβανίλα απ' την Ελλάδα, σουτάρετε τους όλους.

pipis

μήπως θα έπρεπε να γίνει ενα δημοψήφισμα εαν θέλουμε τους αλβανούς στην Ελλάδα η οχι ? εγω νομιζω οτι το 85% του ελληνικού λαού δεν τους θέλει , κάνω λάθος ? ιδού η Ροδος

πιπι

οχι μονο για τους αλβανους για ολους ...θα αλλαξουν γνωμη και θα το παιζουν πατριωτες ξαφνικα..

ΕΛΣΑ

Οι Αλβανοί κατσικώθηκαν στη χώρα μας συν γυναιξί και τέκνοις και αφού πολλοί απ΄αυτούς έκαναν τα αίσχη, τώρα μάς κατηγορούν κι από πάνω. ____Νομίζω ότι αντί απάντησης στις μπούρδες τού Ράμα πρέπει να δημοσιεύσουμε τα ονόματα όλων τών Ελλήνων που ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ή τραυματίστηκαν από Αλβανούς μετανάστες από τότε που άνοιξαν τα σύνορα.___ Μια άλλη λίστα - με τους Αλβανούς θύτες - καλό είναι να γίνει η βάση για ένα νομοσχέδιο που θα τους απελαύνει αυτοδικαίως μόλις εκτίσουν την ποινή τους.

Λεμονης

Μεγάλη εμπιστοσύνη έχεις στα δημοψηφίσματα. Του Οχι και εσύ;

Σαρακατσάνος

Και τους αρβανίτες επίσης.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mpakogiannis_moralis_main

Στην Αθήνα ο Κώστας Μπακογιάννης αγγίζει το 43%, ενώ ο «Casa de Papel» Ηλιόπουλος με το ζόρι φτάνει το 20% - Με θαύμα στον δεύτερο γύρο η Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη - Τρίτος ο Μπελαβίλας στον Πειραιά

tsipras_newmain

Εισηγήσεις να προκηρύξει άμεσα εκλογές δέχεται ο πρωθυπουργός - Φλαμπουράρης και Παππάς, πάντως, του λένε να περιμένει μέχρι τον Οκτώβριο - Σε αναζήτηση νέου αφηγήματος το κυβερνών κόμμα μετά τη νίκη της ΝΔ με εννέα μονάδες

46
1471333-spirtzis_930

«Μπορεί να είναι ψήφος διαμαρτυρίας για να εμβαθύνει η κυβέρνηση την κοινωνικής της πολιτική» είπε ο υπουργός όταν κλήθηκε να ερμηνευσει τα αποτελέσματα 

2