Παππάς: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Παππάς: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της τελευταίας δεκαετίας που θα εξαντλήσει τον χρόνο της θητείας του, ενώ αμέσως μετά θα λάβει τρίτη συνεχόμενη εντολή διακυβέρνησης»

pappas
Τη βεβαιότητά του ότι το Προοδευτικό Φόρουμ θα πυροδοτήσει εξελίξεις σε Ευρώπη και Ελλάδα, εκφράζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα». Ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών τις οποίες χαρακτηρίζει κρίσιμες, ο κ. Παππάς τονίζει την ανάγκη «ολοκλήρωσης το ταχύτερο δυνατό της συζήτησης για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής συμμαχίας που θα υπερβεί το αποτυχημένο μοντέλο του νεοφιλελευθερισμού, ενώ παράλληλα θα αποκρούει αποτελεσματικά την ακροδεξιά και θα κινείται προς μια Ευρώπη κοινωνική και δημοκρατική». Αριστεροί, Πράσινοι και Σοσιαλδημοκράτες οφείλουν να συγκλίνουν σε έναν ενιαίο βηματισμό, επισημαίνει και σημειώνει πως οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν και ένα πλεονέκτημα: «είναι αυτές που μπορούν να προτείνουν συλλογικές προοδευτικές λύσεις».

Παράλληλα, ασκεί κριτική στη ΝΔ, λέγοντας ότι η ηγεσία της είχε παίξει τα ρέστα της στην καταστροφή της χώρας. «Τώρα κρύβεται. Αφού δεν εκπληρώθηκαν οι προφητείες ή οι ικεσίες της στους δανειστές, αν θέλετε, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει χάσει τη γη κάτω απ’ τα πόδια της» συμπληρώνει.

Επίσης, ο κ. Παππάς δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και σημειώνει πως «ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της τελευταίας δεκαετίας που θα εξαντλήσει τον χρόνο της θητείας του, ενώ αμέσως μετά θα λάβει τρίτη συνεχόμενη εντολή διακυβέρνησης». Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, επισημαίνει πως έχουν υπάρξει πεδίο συστηματικών λαθών και προσθέτει: «Αναρωτιέται ο κόσμος για ποιο λόγο δεν πλησίασαν καν τα πραγματικά εκλογικά ποσοστά ούτε το 2012 ούτε στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 και στο δημοψήφισμα. Για ποιο λόγο υποεκτιμούν τόσο επίμονα τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αναφέρεται στη σημασία της ψηφιακής πολιτικής για το Δημόσιο, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες. «Για εμάς στόχος είναι η δίκαιη ψηφιακή ανάπτυξη, η συμμετοχή όλων στη νέα εποχή» καθιστά σαφές ο κ. Παππάς και συμπληρώνει πως η στρατηγική περιλαμβάνει «εξαγωγή» καινοτόμων πρωτοβουλιών ιδιωτών και ψηφιακών έργων του Δημοσίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης