Σκουρλέτης: Η υποψηφιότητα Νοτοπούλου βάση μίας ευρύτατης συσπείρωσης

4584854

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως το κόμμα έχει ήδη προχωρήσει στους μεγάλους δήμους των νομών, ενώ καταλήγουν ή έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις για τις 10 από τις 13 Περιφέρειες

Όλο αυτό το διάστημα γίνονταν και γίνονται εντατικές διεργασίες έτσι ώστε να μπορέσουμε σύντομα, τις επόμενες ημέρες, στη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων και των Περιφερειών να έχουμε καταλήξει στις επιλογές μας», ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, υπογράμμισε πως “εχουμε ήδη προχωρήσει στους μεγάλους δήμους των νομών, ενώ καταλήγουν ή έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις για τις 10 από τις 13 Περιφέρειες. Καταφέραμε να κινηθούμε με απόλυτο σεβασμό στη λογική της δημιουργίας αυτοδιοικητικών σχημάτων με βάση μια αυτοδιοικητική κατά κύριο λόγο αντίληψη, με βάση τις αντιθέσεις του αυτοδιοικητικού χώρου, με βάση τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει κάθε περιφέρεια και κάθε δήμος».

Στην περίπτωση του Πειραιά, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, ήδη η Νομαρχιακή Επιτροπή, αλλά κυρίως το «Λιμάνι της Αγωνίας», ομόφωνα κατέληξε στη στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Μπελαβίλα. “Νομίζω ότι η περίπτωση της συντρόφισσα Κατερίνας Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη είναι μια υποψηφιότητα - μιλώντας επί της ουσίας, με βάση τα χαρακτηριστικά της – η οποία μπορεί να αποτελέσει βάση μιας ευρύτατης συσπείρωσης”, δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης και συμπλήρωσε “υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση αυτή τη στιγμή, μετά την απόσυρση του Γιάννη Μπουτάρη, έτσι ώστε να μην έχουμε απλώς μια καλή καταγραφή, αλλά να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη τη νίκη στη Θεσσαλονίκη, να εκφραστεί στο επίπεδο του δήμου ένα πλατύ μέτωπο συσπείρωσης, με εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία απαιτούνται στην παρούσα συγκυρία».

Υλοποιούμε, όπως είπε, την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τη συγκρότηση πλατιών και νικηφόρων σχημάτων τα οποία όμως θα είχαν ένα σαφές αυτοδιοικητικό στίγμα και πρόσθεσε αποκρούσαμε τη λογική των χρισμάτων, μια ξεπερασμένη αντίληψη. Ο κόσμος έχει χειραφετηθεί από αυτή την πρακτική και λογική. Θέλω να πω ορισμένα πράγματα για την τακτική της Νέας Δημοκρατίας σε αυτό το θέμα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δυτική Ελλάδα, όπου ουσιαστικά, όχι μόνο έχρισε, αλλά ήταν σαν να διόριζε τους δικούς της ανθρώπους για τις αιρετές θέσεις. “Αυτή η αντίληψη είναι μακριά από εμάς. Είναι, όμως, απόλυτα συνυφασμένη με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία αντιλαμβάνεται τελικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από μία λογική που θέλει να την οδηγήσει – κι αυτό είναι απόλυτα φανερό με τις θέσεις που έχουν διατυπώσει για την ΤΑ τις τελευταίες ημέρες – σε συρρίκνωση”, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως “θεωρώ ότι δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι αυτό, όταν οργανώνουμε την παρουσία μας στον αυτοδιοικητικό χώρο. Να καλέσουμε ακόμη και τους υποψήφιους αιρετούς που στηρίζονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας να μας απαντήσουν εάν, τελικά, συμφωνούν με την προγραμματική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ένα προς πέντε στις προσλήψεις. Σ’ αυτό πρέπει να πάρουν όλοι μια θέση. Πρώτα απ’ όλα ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Πατούλης. Μεθαύριο, τη Δευτέρα, έχει συνέδριο η ΚΕΔΕ. Εκεί δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο από τους σημερινούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, αυτό το κρίσιμο θέμα. Να μας απαντήσουν πως βλέπουν το θέμα της ιδιωτικοποίησης κρίσιμων υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε ξεκάθαρα. Πιστεύει ότι πολλές από αυτές πρέπει να δοθούν σε ιδιώτες. Το είπε με μισόλογα και ο Κώστας Μπακογιάννης. Είναι ολοφάνερη μπροστά μας μια ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη που θέλει τη συρρίκνωση των δήμων και που τους αντιλαμβάνεται σαν ένα γραφείο, το οποίο θα είναι μεν εκλεγμένο, αλλά θα μοιράζει δουλειές σε διάφορες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Με αυτή την αντίληψη είμαστε κάθετα αντίθετοι».

«Εμείς, όπως είπα και πριν, δεν κινηθήκαμε με τη λογική των χρισμάτων σε συνέχεια και της κυβερνητικής πολιτικής. Το λέω αυτό διότι τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίσαμε, είτε από το υπουργείο Εσωτερικών – και συνεχίζουμε – είτε από το υπουργείο Οικονομίας μέσω των ΕΣΠΑ, όλους τους δήμους, όχι στη βάση της κομματικής προέλευσης των επικεφαλής τους, αλλά με βάση τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Κι είναι ένα ακόμη θέμα που θα πρέπει να αναδείξουμε. Εμείς δεν είδαμε εάν κάποιος δήμαρχος έχει στηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία. Ακόμη και με ανθρώπους οι οποίοι βγήκαν με ακραίες αντικυβερνητικές θέσεις απέναντι στον «Κλεισθένη» και στην απλή αναλογική, εμείς είδαμε από πίσω τους τις ανάγκες των πολιτών. Είναι κάτι που αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των δήμων και γι’ αυτό δεν μπόρεσαν - παρά τις επιθυμίες της Νέας Δημοκρατίας και της κεντρικής έκφρασης της δεξιάς στον χώρο της Αυτοδιοίκησης – να οργανώσουν αντικυβερνητικές εκστρατείες σε διάφορες φάσεις».

«Στην προσπάθεια που γίνεται σήμερα, από διάφορους κύκλους, να ξαναζωντανέψουν και να καταστούν ελκτικές οι απόψεις της ακροδεξιάς, οι φασίζουσες απόψεις, πολύ μεγάλες είναι οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας. Διότι μέσα στο εσωτερικό της, μια ολόκληρη πτέρυγα, μια ομάδα πρωτοκλασάτων στελεχών, με δημόσιες δηλώσεις, ουσιαστικά, στρώνει το δρόμο για την ενίσχυση αυτών των ακροδεξιών απόψεων».

ΣΧΟΛΙΑ (64)

Μ.Γ.

Η υποψηφιοτητα της Νοτοπουλου θα συσπειρωσει πολλους... Τους φανατικους "αριστερους" ,τους αφελεις σανοφαγους που που καταπινουν αμασητες τις υποσχεσεις τιυ Πινοκιο .... Τα αλανια του Καρανικα που εφορμουν για μια θεση στο Δημοσιο....Τους "εθνικοφρονες" του Καμμενου...Τους ζαλισμενους "πυρικαυστους" του κλοουν Ζουραρι...Κι ολος αυτος ο αχταρμας θα δωσει ενα 10-15% στη συντροφισα Νοτοπουλου , που θα γυρισει στο Υπουργειο της και ουτε γατα ουτε ζημια...

φωτης πραμαντα

τα προβεβλημενα στελεχη με εντολες της κλικας του τι τα εκανε ο μεγας ψευτης ανδρεας ?? τα εκαιγε ,ετσι και τωρα η νοτοπουλου εβγαλε νυχια γαμψα και πρεπει να καει ,αλλα σαν βουρλο που ειναι αυτη δεν το καταλαβαινει ..ποιος λογικος θα εβαζε στη Θεσσοαλονικη με τους ζαιους ,γνωριζοντας εκ των προτερων οτι θα παρει μονοψηφια ποσοστα ??μονο κατι καβαλημενοι/ες οπως το κοριτσακι αυτο ..

Μερακλής

Πως μπορουν να συσπειρωθούν μερικοί φίλοι μου και εγώ με την κοτόπουλου?

ΝΙΚΟΣ

Στην Μακεδονία, η "ευρύτερη συσπείρωση" του σύριζα αγγίζει τα πραγματικά ποσοστά του κόμματος. Τρία τοις εκατό. Αν το κομματόσκυλο που από καθαρίστρια έφτασε σε τέσσερα χρόνια υπεύθυνη γραφείου πρωθυπουργού, υφηπουργός και υποψήφια δήμαρχος, να εκπροσωπεί συσπείρωση, τότε έχασε από τώρα.

Πεοστεκουμενος Οδοκαθαριστης

Κνιτες οδόκαθαριστές ενωμένοι η νοτοπουλου θα μας σερνει!!!! 😍

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

η Νοτοπουλου μόνον για γέλια είναι

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ?Η ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΗ ΕΥΡΥΤΑΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ?ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΗΣ, ΠΑΠΠΑ(ΤΟΝ ΓΕΡΟ)ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ.ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΥΤΕ Ο ΖΑΕΦ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.

Απ το κακό στο χειρότερο

Να την βάλουν, θα την ψηφίσει η θεια της,η μάνα της ο γκόμενος της ο πατέρας του Νίκου Παππα ο κυρ Στέλιος, καμμια 100σταρια συριζοκυρατσες και ο Καρανικας

GIANNIS

Καλά, αυτοί εκεί στο συριζα μας περνάνε όλους για μ@@@@@@@@@@ς με πολλά @. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Μόνο αυτοί μας αξίζουν

Φυσικά, μας αντιμετωπίζουν σαν μ......κες. Διότι αυτό ακριβώς είμαστε. Διότι, αν δεν είμαστε, δεν θα ήταν και αυτοί στην εξουσία. Μόνο ανώριμοι, ηλίθιοι, μ......κες μπορούσαν να ψηφίσουν αυτό το μόρφωμα.

Λευθέρης

Τελικά δεν σέρνει μόνο καράβι, σέρνει και πολιτικά αποκόμμματα...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nd-geniko

Για «σάλπισμα νίκης» μιλούν στην Πειραιώς - Φιλοδοξία τους ένα συνέδριο με πολλές καινοτομίες που να υπερβαίνει τα κλασσικά μοτίβα των κομματικών διαδικασιών - Γιατί δεν κάλεσαν τους ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ - Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

papas-petsitis-n1

Κάποια στιγμή βοήθησε στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ και μετά ασχολήθηκε με τον ιδιωτικό τομέα είπε για τον Μανώλη Πετσίτη ο Νίκος Παππάς - Σηκώνει τους τόνους η αντιπολίτευση, που ετοιμάζεται για τη «μάχη» στη Βουλή στις 21 Δεκεμβρίου

16