Ελβετική εφημερίδα: Τα μνημόνια τελείωσαν, η δυσαρέσκεια έμεινε

Ελβετική εφημερίδα: Τα μνημόνια τελείωσαν, η δυσαρέσκεια έμεινε

Πρόκληση για κάθε ελληνική κυβέρνηση αποτελεί ο συγκερασμός λαϊκών αιτημάτων και σκληρής οικονομικής πραγματικότητας, σημειώνει η NZZ

poriea2
«Ενόψει των εκλογών τη χρονιά που έρχεται, αναμένεται να αυξηθούν οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες, όπως εκείνη της Τετάρτης», γράφει σε ανταπόκρισή της η Neue Zürcher Zeitung, στον απόηχο της πρόσφατης γενικής απεργίας στην Ελλάδα. Η ελβετική εφημερίδα παρατηρεί: «Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα ήθελε να ανταποκριθεί το ταχύτερο δυνατό στα αιτήματα των διαδηλωτών. Με τον συμβιβασμό με τα Σκόπια στο ονοματολογικό διασφάλισε εύνοια σε διεθνές επίπεδο. Γεγονός που συνέβαλε στην έγκριση των Βρυξελλών στο προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2019, παρά το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνει τις συμπεφωνημένες περικοπές συντάξεων. Όμως η ευχέρεια κινήσεων για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το πεδίο είναι περιορισμένη, μιας και για πολλά χρόνια ακόμα θα ισχύουν οι όροι των δανειστών για τον ελληνικό προϋπολογισμό.

Στο δίλημμα του Αλέξη Τσίπρα θα δοθεί σύντομα απάντηση. Όλες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν μια σαφή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές. Όμως και για τη νέα κυβέρνηση παραμένει η μεγάλη πρόκληση να συγκεράσει τις αξιώσεις των πολιτών με τη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα».

Πηγή:  Deutsche Welle 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης