Μητσοτάκης: Να γίνει υποχρεωτικό το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία

_DPC4434

«Είμαι απολύτως σίγουρος ότι μια καλά ενημερωμένη κοινωνία, είναι η κοινωνία η οποία δίνει σε όλες και σε όλους ίσες ευκαιρίες, είναι η κοινωνία η οποία τελικά δεν κάνει διακρίσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ 

Το κέντρο πρόληψης και εξέτασης HIV Checkpoint επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε από τα μέλη της διοίκησης και εθελοντές του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος "Θετική Φωνή", για τη διαδικασία με την οποία γίνεται δωρεάν και ανώδυνα - με μια σταγόνα αίμα από το δάκτυλο - ένα γρήγορο τεστ διάρκειας 60 δευτερολέπτων για τον HIV και τις ηπατίτιδες B και C.

Επίσης του παρουσίασαν τις εγκαταστάσεις των εξεταστηρίων και του έδειξαν μία κινητή μονάδα πρόληψης και εξέτασης, με την οποία προσεγγίζουν πολίτες σε περιοχές εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες εξέτασης. Τα μέλη του συλλόγου εξέθεσαν στον κ. Μητσοτάκη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι οροθετικοί σχετικά με την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη, όμως του μίλησαν επίσης και για ζητήματα κοινωνικού αποκλεισμού.

mhts1


Ο κ. Μητσοτάκης τους έδωσε συγχαρητήρια και εξήρε το έργο αυτής της σημαντικής δομής που έχει προσφέρει τόσα στην έγκαιρη διάγνωση του ιού του HIV και έχει με τον τρόπο της βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους. «Είμαι εδώ για να στείλω με τον πιο εμφατικό τρόπο το μήνυμα ότι η νόσος που προκαλεί ο ιός του HIV όχι απλά θεραπεύεται, αλλά όταν κάποιος πάρει τη σωστή θεραπεία, σταματά και να τον μεταδίδει. Γι' αυτό και η έγκαιρη, δωρεάν και ανώνυμη διάγνωση, είναι τόσο σημαντική. Και γι' αυτό και η δουλειά που γίνεται και εδώ στο Checkpoint, έχει πάρα πάρα πολύ μεγάλη σημασία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και το μήνυμά του ήταν στην Ελλάδα του 2018 να σπάσουμε στερεότυπα και διακρίσεις που έρχονται από το παρελθόν.

mhts2


«Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη σωστή ενημέρωση. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι μια καλά ενημερωμένη κοινωνία, είναι η κοινωνία η οποία δίνει σε όλες και σε όλους ίσες ευκαιρίες, είναι η κοινωνία η οποία τελικά δεν κάνει διακρίσεις», συνέχισε επιμαίνοντας ότι η επένδυση για τον παρόν είναι η έγκαιρη διάγνωση και λήψη της σωστής θεραπείας που όχι απλά θεραπεύει όσους έχουν τον ιό, αλλά τους επιτρέπει και να μην τον μεταδίδουν σε άλλους συμπολίτες τους.

mhts4
mhts3


Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε παράλληλα και για την ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία. «Η επένδυση για το μέλλον, για την επόμενη γενιά, είναι η υποχρεωτική ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής, της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, στα σχολεία. Έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να είναι σωστά ενημερωμένα, να μην είναι θύματα προκαταλήψεων και να μπορούν και αυτά με τον τρόπο τους να διαχειρίζονται τις δικές τους σεξουαλικές προτιμήσεις με τρόπο που δεν θα τα κάνει να αισθάνονται ενοχικά», δήλωσε συγκεκριμένα και με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, ευχήθηκε κάθε χρόνο τα περιστατικά του ιού να βαίνουν μειούμενα.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

&&&

Εδώ φαίνεται πόσο άσχετος είναι ο Κούλης ζων στην Ελλάδα!!!!!!!! Ρε, Κούλη, σκέφτηκες ποτέ ποιας ειδικότητας καθηγητής θα διδάξει το μάθημα της σεξουαλικότητας; ο φιλόλογος, ο θεολόγος, ο μαθηματικός, ο φυσικός, ο κοινωνιολόγος, ο των Αγγλικών, ο χημικός κλπ κλπ; Ποιος από αυτούς είναι ο κατάλληλος για να το διδάξει; Απολύτως κανένας. Ξέρεις τι θα γίνεται μέσα στις τάξεις έτσι και αρχίσουν να μιλάνε για σεξουαλική αγωγή οι παραπάνω ανεκπαίδευτοι και άσχετοι με το θέμα αυτής της διδασκαλίας; Μήπως οι άσχετοι, αντί να ωφελήσουν, θα εξάπτουν τα σεξουαλικά ένστικτα των νέων (σκοπίμως ή μη) και τελικά προκαλέσουν αντίθετα αποτελέσματα από τη σωστή σεξουαλική αγωγή, και ποια είναι αυτή στο κάτω κάτω; κι έστω ότι εκπαιδεύονται σεξολόγοι για να το διδάξουν αλλα΄πού θα βρεθούν τόσοι πολλοί για να το διδάξουν σε όλη την επικράτεια και πολλώ δε μάλλον σε απομονωμένα χωριά όπου λειτουργούν Γυμνάσια ακι Λύκεια, με λίγα μάλιστα παιδιά; Από λόγια , Κούλη αλλά και άλλοι αρχηγοί κομμάτων, είστε ξεφτέρια, από γνώσεις όμως της ελληνικής πραγματικότητας πάσχετε εν αμετρήτω βάθει......

D.S

Να γίνει υποχρεωτικό το μάθημα της οδηγικής και κυκλοφοριακής αγωγής βρε άχρηστοι. Που σκοτώνονται κάθε εβδομάδα δεκάδες άνθρωποι και σακατεύονται εκατοντάδες. Άντε με τον κάθε λαϊκιστή αριστεράς και δεξιάς με τις και καλά προχώ προτάσεις . ΑΧΡΗΣΤΟΙ !!!

Πόπη

Και να διδάσκει ο Κούλης. Και να λένε τα κοριτσάκια """ Καλέ τι γκόμενος είστε Κύριε """.......................................................................................

!!

!!!!!!!!!

Ιάσων

Μάθημα σεξουαλικής αγωγής θα κάνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ μόλις γίνουν ΕΚΛΟΓΕΣ.

Efstathios Vita22

Αρχής γενομένης από ΝΔούλα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gstw

Τουλάχιστον μισή ώρα αναμονή μέχρι να φτάσουν οι ψηφοφόροι μπροστά στην πρώτη από τις τέσσερις κάλπες - Αλλά 15 λεπτά τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρώσουν την ψηφοφορία - Κορύφωση της ταλαιπωρίας αναμένεται το μεσημέρι, οπότε παραδοσιακά αυξάνεται η προσέλευση