Τον γγ του ΑΚΕΛ συνάντησε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας

Τον γγ του ΑΚΕΛ συνάντησε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας

«Εμείς ανησυχούμε λόγω της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας και για το πού θα μπορούσε αυτή να οδηγήσει» είπε ο Άντρος Κυπριανού μετά το τέλος της συνάντησης 

tsipraskyprianou3245
Οι εξελίξεις στο Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα νωρίτερα σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη συζήτηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

«Είχαμε μια μεγάλης διάρκειας και πολύ ουσιαστική συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας ανταλλάξαμε απόψεις για την υπάρχουσα κατάσταση πραγμάτων σε ό,τι αφορά το Κυπριακό. Επαναβεβαιώσαμε τις διαχρονικές θέσεις που έχουμε σε ό,τι αφορά το πλαίσιο λύσης, καθώς επίσης και την τακτική η οποία θα πρέπει να ακολουθηθεί», σημείωσε ο κ. Κυπριανού.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει ανησυχία σε σχέση με τις κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ εξέφρασε την ανησυχία του κόμματός του αναφορικά με την τουρκική επιθετικότητα.

«Εμείς ανησυχούμε λόγω της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας και για το πού θα μπορούσε αυτή να οδηγήσει. Είναι για αυτόν τον λόγο που επιμένουμε ότι ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να επιβεβαιώνει καθημερινά, με ειλικρίνεια, τη βούλησή του για λύση στο Κυπριακό», τόνισε ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας ότι «ο μόνος τρόπος για να αφοπλίσουμε την Τουρκία στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι να πείσουμε ότι όντως θέλουμε λύση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου και ότι τη θέλουμε το συντομότερο δυνατό».

Κλείσιμο
Στη συνάντηση συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Έλληνα Πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης, ενώ τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ συνόδευε ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης