Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) για εξεταστική στην Υγεία: Υπάρχουν ενδείξεις μόνο για το αδίκημα της απιστίας

Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) για εξεταστική στην Υγεία: Υπάρχουν ενδείξεις μόνο για το αδίκημα της απιστίας

«Άλλο αδίκημα πέρα της απιστίας που να μπορεί να δικαιολογήσει προανακριτική δεν έχει εντοπιστεί», δήλωσε ο κ.Παπαδόπουλος 

4554277
Ενώ αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα το κομμάτι του πορίσματος από την εξεταστική επιτροπή για την υγεία που αφορά στο φάρμακο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος μέλος της εξεταστικής επιτροπής δηλώνει ότι από τις τρεις υποθέσεις που έχουν εξεταστεί μεχρι τωρα, δηλαδή το Ερρίκος Ντυνάν, οι αρθροσκοπησεις και το θέμα του φαρμάκου δεν προκύπτουν ενδείξεις για άλλο υπουργικό αδίκημα πέραν αυτού της απιστίας το οποίο όμως έχει παραγραφεί και άρα δεν μπορεί να γίνει προανακριτική επιτροπή.

«Με βάση τα μέχρι τώρα κομμάτια του πορίσματος ενδείξεις για το μόνο αδίκημα που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την σύσταση προανακριτικής επιτροπής είναι αυτό της απιστίας το οποίο όμως έχει παραγραφεί. Το αδίκημα της απιστίας κατά του δημοσίου συμφέροντος είναι μεν παραγεγραμμένο αλλά κατά την άποψή μου είναι πολύ σημαντικό να αναφέρεται στο τελικό πόρισμα. Άλλο αδίκημα πέρα της απιστίας που να μπορεί να δικαιολογήσει προανακριτική δεν έχει εντοπιστεί, τα υπόλοιπα είναι υποψίες και κάποιες καταθέσεις που βάζουν σε προβληματισμό και γι ´αυτό ζητάμε για όλα οριστική διερεύνηση από τα όργανα της δικαιοσύνης», ανέφερε μεταξύ άλλων στο ραδιοφωνικό σταθμό των Παραπολιτιών.

Ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος την Τρίτη θα είναι εισηγητής της πλειοψηφίας για το κομμάτι του πορίσματος που αφορά στο φάρμακο ανέφερε ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις που παραπέμπουν στο αδίκημα της απιστίας ωστόσο κάτι τέτοιο θα πρέπει να καταλογιστεί από την δικαιοσύνη

«Εγινε ένα μεγάλο πάρτι για το φάρμακο , η υπόθεση έφτασε σε εκμαυλισμό συνειδήσεων και κρατικών λειτουργών και γιατρών και τεκμηριώνουμε γιατί από το 2001 έως το 2009 υπήρξε εκτόξευση και εκτροχιασμός της φαρμακευτικής δαπάνης, κάτι που συνεχίστηκε και στη συνέχεια με παρεμβάσεις εταιρειών όπως η Novartis στον επωφελούνται τα δικά τους σκευάσματα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης