Βούτσης για προπηλακισμό μελών ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο: Οι κλειστές πόρτες δείχνουν κλειστά αυτιά και κλειστούς ορίζοντες

Βούτσης για προπηλακισμό μελών ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο: Οι κλειστές πόρτες δείχνουν κλειστά αυτιά και κλειστούς ορίζοντες

Στον περίβολο του Πολυτεχνείου κατέθεσαν στεφάνι βουλευτές αφού δεν τους επετράπη να προσεγγίσουν το μνημείο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου

gavroglou_voutsis_filis_polytechneio
Την ενόχλησή τους για τον προπηλακισμό που δέχθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο εξέφρασαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Κατά την αναφορά της Ολομέελειας στην Επέτειο της 17ης Νοεμβρίου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Είναι σαφές και αυτονόητο για όλους μας ότι το Πολυτεχνείο όταν τιμάται η εξέγερση του Νοέμβρη του 73  δεν μπορεί να έχει κλειστές πόρτες, ιδίως σε όσους θέλουν να το τιμήσουν κι έχουν παρακαταθήκες και  δικαίωμα να το κάνουν. Γιατί οι κλειστές πόρτες δείχνουν και κλειστά αυτιά και κλειστούς ορίζοντες στις εξελίξεις και το μέλλον».

Ακολούθως, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επισήμανε: «Ένα απο τα πράγματα που δεν πρέπει να ξεχαστεί - γιατί συνήθως ξεχνιέται - είναι η καθημερινότητα που οδήγησε στο τελικό αποτέλεσμα. Η καθημερινότητα τότε στο Πολυτεχνείο ήταν ένας ύμνος στη Δημοκρατία και αυτό ξεχνιέται σήμερα από ορισμένους που θεωρούν τους εαυτούς τους ως εκφραστές του Πολυτεχνείου».

kkjio
Φωτογραφία αρχείου από τις 16 Νοεμβρίου του 2016, όταν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο προς τιμήν των αγωνιστών της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη


Να σημειωθεί πως Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, τιμώντας τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, προσήλθε σήμερα το πρωί και κατέθεσε στεφάνι στον περίβολο, αφού ομάδα αγνώστων εμπόδισε τους βουλευτές να εισέλθουν στο μνημείο του  Πολυτεχνείου.

Κλείσιμο
Επικεφαλής της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας ήταν ο κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση.
Ο κ. Δρίτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Βουλή των Ελλήνων, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, κατέθεσε το στεφάνι της στον περίβολο του Πολυτεχνείου. Οι αγώνες για τη Δημοκρατία, οι αγώνες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ένωσαν δυνάμεις πολύ διαφορετικές σε ένα στόχο που έφερε αποτέλεσμα. Οι καιροί επιτάσσουν και στις σημερινές συνθήκες, στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, ο λαός και ο τόπος μας, το μήνυμα του Πολυτεχνείου να είναι μήνυμα αγωνιστικής προωθητικής διεκδίκησης και όχι διχασμού».

Στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία μετείχαν οι βουλευτές: Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Αννέτα Καββαδία, Νικόλαος Μανιός, Χρήστος Μαντάς, Αριστείδης Μπαλτάς και Δημήτρης Ρίζος.  Οι βουλευτές συνοδεύονταν από αντιπροσωπεία του Συλλόγου των υπαλλήλων της Βουλής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης