Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Στην απομόνωση» οι ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσής Αυγής για την υπόθεση Γεωργίου

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Στην απομόνωση» οι ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσής Αυγής για την υπόθεση Γεωργίου

Χλευαστικά τα σχόλια των κοινοτικών αξιωματούχων - Η δίωξη εναντίον του αποτελεί μια «ειδική περίπτωση» στα ευρωπαϊκά χρονικά τόνισε η επίτροπος Τάισεν - «Αισθανόμαστε και ντροπή για τη δίωξή του» είπε ο πρόεδρος της επιτροπής Προϋπολογισμών

European_Parliament
Μόνοι εναντίον όλων βρέθηκαν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές που εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ σε μια συνεδρίαση - παρωδία που έλαβε χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο αναφορικά με την υπόθεση δίωξης στον Ανδρέα Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

Παρουσία της Επιτρόπου Απασχόλησης, Μαριάν Τάισεν και Ευρωβουλευτών όλων των υπολοίπων πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι Έλληνες Ευρωβουλευτές που εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και την Χρυσή Αυγή επιτέθηκαν εκ νέου κατά του κυρίου Ανδρέα Γεωργίου κατηγορώντας τον ουσιαστικά για παραποίηση των στατιστικών στοιχείων της Ελλάδας.

Για μία ακόμα όμως φορά δέχθηκαν την επίθεση και την χλεύη εκπροσώπων της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Γεωργίου έχει γίνει “σύμβολο” στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της απειλής κατά της ακεραιότητας των επίσημων στατιστικών στοιχείων από τις ελληνικές αρχές και τις συνεχείς διώξεις που υφίσταται ακολουθώντας τους ευρωπαϊκούς κανόνες αναφορικά με το έλλειμμα της Ελλάδας.

Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Επίτροπος Τάισεν τόνισε ότι «η ανεξαρτησία των στατιστικών αρχών αποτελεί θεμελιώδη αρχή της ΕΕ», υπογραμμίζοντας ότι η δίωξη εναντίον του κ. Γεωργίου αποτελεί μια «ειδική περίπτωση» στα ευρωπαϊκά χρονικά.

«Η Κομισιόν εμπιστεύεται πλήρως τα στοιχεία του κ. Γεωργίου, αλλά σέβεται και την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης» υπογράμμισε η Επίτροπος Ταισεν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής Προϋπολογισμών του ΕΚ Ζαν Αρτουί δήλωσε ότι η ανεξαρτησία των στατιστικών αρχών στην Ελλάδα και συνεπώς στην ΕΕ είναι κάτι δεδομένο. “Υποστηρίζουμε τον κ. Γεωργίου διότι εξασφάλισε την αξιοπιστία στα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας. Η ΕΛΣΤΑΤ μετά τον κ. Γεωργίου λειτουργεί βάσει του ευρωπαϊκού Δικαίου. Ο σεβασμός που νιώθουμε για την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης δεν μας αποτρέπει να αισθανόμαστε και ντροπή για τη δίωξή του”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Προϋπολογισμών του ΕΚ ο κύριος Γεωργίου πρέπει να προστατευθεί από πιθανές “πολιτκές παρεμβάσεις”.

Από την πλευρά των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών, η επίθεση κατά της Ελλάδας ήταν ακόμα πιο ισχυρή, καθώς μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ακούστηκε δημοσίως ότι η Ελλάδα διώκει τον κύριο Γεωργίου επειδή σεβάστηκε τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Σύμφωνα με τους Φιλελευθέρους του ΕΚ ο Ανδρέας Γεωργίου διώκεται «με λύσσα και με σκανδαλώδη τρόπο επειδή απλώς είπε την αλήθεια».

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι ύστερα από δύο απαλλαγές από το Συμβούλιο Εφετών και δύο αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο, η υπόθεση των καταγγελιών για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 εις βάρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου επανέρχεται –τρίτη φορά– σε δικαστική κρίση στο δικαστικό συμβούλιο. Κάτι που στην υπόλοιπη ΕΕ, όπως είπε η επίτροπος Τάισεν, θεωρείται ως φάρσα καθώς διώκεται ο άνθρωπος που επιβεβαίωσε το έλλειμμα και όχι όσοι το διόγκωσαν, οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης