Ξενογιαννακόπουλου στο ΘΕΜΑ 104,6: Δεν κάνουμε προσλήψεις για να αποκαταστήσουμε ανθρώπους στο Δημόσιο

Ξενογιαννακόπουλου στο ΘΕΜΑ 104,6: Δεν κάνουμε προσλήψεις για να αποκαταστήσουμε ανθρώπους στο Δημόσιο

Έκανε λόγο για 15.500 προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων το 2019 που «καλύπτονται από το δημοσιονομικό χώρο που έχουμε κατοχυρώσει»

ksenogiannakopoulou_main01
Στις 15.500 προσλήψεις που δρομολογεί η κυβέρνηση για μέσα στο 2019 αναφέρθηκε στο ΘΕΜΑ 104,6 η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια το 2019 θα γίνουν 8.000 προσλήψεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ενώ θα προκηρυχθούν 4.500 θέσεις για την ειδική αγωγή και 3.000 θέσεις για Βοήθεια στο Σπίτι.

Σύμφωνα με την ίδια οι θέσεις αυτές «καλύπτονται από το δημοσιονομικό χώρο που έχουμε κατοχυρώσει» απαντώντας στις κατηγορίες της ΝΔ περί διόγκωσης του κράτους ότι «τα τελευταία 8 χρόνια το Δημόσιο συρρικνώθηκε κατά 20% οριζόντια».

Όπως είπε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης «ο προγραμματισμός των προσλήψεων δεν γίνεται για να αποκατασταθούν οι άνθρωποι στο Δημόσιο αλλά για να καλύφθούν οι ανάγκες του Δημοσίου. Τα νοσοκομεία λειτουργούν με επικουρικούς και τα σχολεία με αναπληρωτές. "Θέλουμε μόνιμους γιατρους και δασκάλους;" αυτή είναι η ερώτηση».




Κλείσιμο

Απαντώντας στην παρατήρηση ότι γίνονται προσλήψεις και για καθαρίστριες η κυρία Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι «το κράτος πρέπει να λειτουργήσει σε όλες τις δρστηριότητες του. Τελειώνει η προκήρυξη για 8.000 μόνιμους εργάτες καθαριότητας σε δήμους. Το Δημόσιο χρειάζεται και επιστήμονες, χρειάζεται, όμως, και ένα προσωπικό στην καθαριότητα, τη φύλαξη και αλλού.

Στην ερώτηση γιατί γίνονται τώρα οι προσλήψεις η ίδια απάντησε «γιατί τώρα βγήκαμε από τα Μνημόνια και μπορούμε να μπουμε σε μια διαδικασία κάλυψης των αναγκών του Δημοσίου» αλλά και γιατί «δεν μπορεί ένα κράτος να σταματάει ένα χρόνο πριν να καλύπτει τις ανάγκες επειδή έρχονται εκλογές».

Κληθείσα να τοποθετηθεί για το θέμα των ιερέων που, αν εγκριθεί το προσχέδιο συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου, δεν θα υπολογίζονται πλέον ως δημόσιοι υπάλληλοι, είπε ότι «η μεταφορά των ιερέων θα απελευθερώσει 10.000 θέσεις από τη δημόσια απογραφή» χαρακτηρίζοντας »μεταβατική φάση τα 200 εκατ. για τη μισθοδοσία των ιερέων».

Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου είπε, τέλος, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει ΠΑΣΟΚ.Δεν μπορεί γιατί το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν προϊόν μιας συγκεκριμένης περιόδου που δεν μπορεί να επαναληφθεί και από την άλλη δεν πρέπει γιατί το ΠΑΣΟΚ στην τελευταία του φάση αποκόπηκε από την ιδεολογική του αναφορά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης