Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας έγινε βαρίδι της αριστεράς

Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας έγινε βαρίδι της αριστεράς

«Παίζοντας το τελευταίο του χαρτί, ο Αλέξης Τσίπρας τα δίνει όλα. Και το παίζει με την κυνικότητα του χαρτοπαίχτη. Όχι του υπεύθυνου πρωθυπουργού μιας χώρας» τόνισε η επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

fofi02
«Το μακεδονικό, το συνταξιοδοτικό, το εκκλησιαστικό, το συνταγματικό, το φορολογικό, το παίγνιο με τους θεσμούς και τη δημοκρατία, το αντίδωρο στη φτωχοποίηση, το εμφυλιοπολεμικό μένος για τους πολιτικούς του αντιπάλους, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μωσαϊκό» επισήμανε η Φωφη Γεννηματά στην ομιλία της για τα πρώτα γενέθλια του Κινήματος Αλλαγής.

«Ελπίζω να μην πληρώσει πάλι η χώρα το θολωμένο του μυαλό του κ. Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτή είναι η τελευταία κυβερνητική θητεία μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες. Μιας καιροσκοπικής ομάδας, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα. Ο κ.Τσίπρας έγινε βαρίδι της αριστεράς» προσέθεσε και συγκέντρωσε τα πυρά της στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Παρακολουθεί ως θεατής τις υπόγειες διαδρομές του Καραμανλισμού, τις παράλληλες και ενοχικές του σχέσεις με την κρατούσα κατάσταση, τους εκπροσώπους του σε δημόσια αξιώματα να κινούν τα νήματα, τις κατεστημένες και αναχρονιστικές δομές της παράταξής του».




Στην εκδήλωση για πρώτα γενέθλια του Κινήματος Αλλαγής έδωσαν το παρών όλα τα κορυφαία στελέχη. Για πρώτη φορά από τη διάσπαση του 2015 Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν μια παγωμένη χειραψία.

GAP_and_BENI

Ο δεύτερος της αναμέτρησης του περασμένου Νοεμβρίου για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης...

Androula


Ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης...


Kaminis
Κλείσιμο

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και στελέχη της ΔΗΜΑΡ...
Theoxaro


Τα βασικά σημεία της ομιλίας της κυρίας Γεννηματά:


Τολμήσαμε Πετύχαμε Προχωράμε...

Ένας χρόνος Κίνημα Αλλαγής. Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ. Κάθε μέρα και πιο δυνατό.
Τολμήσαμε και πετύχαμε. Προχωράμε. Με σεβασμό στην ιστορία μας και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.
Οι 212.000 συνιδρυτές του κινήματος έδειξαν τη δυναμική που έχει ο νέος φορέας. Δυναμική που ανησυχεί τους πολιτικούς μας αντιπάλους.
Δεσμεύομαι να κάνουμε πράξη την Εντολή Ενότητας, εντολή Αυτόνομης Πορείας, εντολή Αλλαγής!
Είμαστε εδώ, αποφασισμένοι να παλέψουμε για το σήμερα και το αύριο αυτού του τόπου.
Μαζί όλοι εμείς, που πιστεύουμε σε ανοικτή Κοινωνία, αξιοπρέπειας και αξιοσύνης.
Είμαστε η γνήσια πατριωτική δύναμη

Η παγκόσμια συγκυρία κρύβει κινδύνους και προκλήσεις...

Στα βόρεια σύνορά μας, ο εθνικισμός βρίσκεται σε νέα έξαρση. Ξυπνούν τα φαντάσματα των Βαλκανίων.
Η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις απέναντι στη χώρα μας.
Ελπίζω να μην πληρώσει πάλι η χώρα το θολωμένο του μυαλό του κ. Τσίπρα.
Η Ελλάδα οφείλει να στέλνει σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας και ισχύος για την προάσπιση των Εθνικών μας συμφερόντων.
Σε αυτό οι Έλληνες οφείλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί.
Δυστυχώς με επιλογή και ευθύνη Κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, η αναγκαία εθνική συνεννόηση για τα μεγάλα θέματα του τόπου έχει πάει περίπατο και παρά την επιμονή μας.
Ο γνήσιος πατριωτισμός είναι στοιχείο της ταυτότητας μας και προτεραιότητα στην πολιτική μας.
Γνήσιος πατριωτισμός, μακριά από άγονους εθνικισμούς και πατριδοκαπηλίες, μακριά από ακροδεξιές λογικές όπως αυτές που όλο πιο πολύ κυριαρχούν στην Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Τσίπρας έγινε βαρίδι της αριστεράς...

Παίζοντας το τελευταίο του χαρτί ο Αλ. Τσίπρας τα δίνει όλα. Και το παίζει με την κυνικότητα του χαρτοπαίχτη. Όχι του υπεύθυνου Πρωθυπουργού μιας χώρας που βρίσκεται στην κρισιμότερη ίσως καμπή της νεότερης ιστορίας της.
Αυτός μεν δίνει τα ρέστα του για ένα εκλογικό ποσοστό που απλώς θα μετριάσει τη διαγραφόμενη οριστική του ήττα. Η χώρα, όμως, θα πληρώσει τοις μετρητοίς το τίμημα των επιλογών του.
Το μακεδονικό, το συνταξιοδοτικό, το εκκλησιαστικό, το συνταγματικό, το φορολογικό, το παίγνιο με τους θεσμούς και τη δημοκρατία, το αντίδωρο στη φτωχοποίηση, το εμφυλιοπολεμικό μένος για τους πολιτικούς του αντιπάλους, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μωσαϊκό.
Ο τάχα «αριστερός» κ. Τσίπρας πιστοποιήθηκε οριστικά, μέσα και έξω από τη χώρα, ως ο πρόθυμος υπηρέτης των ισχυρών, αλλά, αυτός ο εξυπηρετικός στους ισχυρούς, πολιτεύεται εσωτερικά, ως ο ελεήμων βασιλεύς των υπηκόων του βασιλείου των επιδομάτων.
Αυτή είναι η τελευταία κυβερνητική θητεία μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες. Μιας καιροσκοπικής ομάδας, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα.
Που δεν θυμίζουν τίποτε το Αριστερό, τίποτα το προοδευτικό. Που, αντιθέτως, εξέθεσαν στα μάτια των πολιτών την Αριστερά και τους αγώνες της.
Αυτοί πρέπει να αλλάξουν, να ξαναβρούν τον εαυτό τους, την ταυτότητα τους. Ο κ.Τσίπρας έγινε βαρίδι της αριστεράς.
Τσίπρας και εθνικό συμφέρον συγκρούονται. Τσίπρας και ανάγκες της κοινωνίας, έχουν πάρει διαζύγιο.

Ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθεί ως θεατής τις υπόγειες διαδρομές του καραμανλισμού...

Και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πως απαντά;
Κρύβεται πίσω από τις συγκυριακές δημοσκοπικές επιδόσεις.
Αμύνεται με μόνο στόχο να τις διατηρήσει.
Και δεν διστάζει να εγκαταλείψει γι’ αυτό ότι νεωτεριστικό και δήθεν φιλελεύθερο διακηρύσσει.
Έτσι, χωρίς πρόταση, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο για τη χώρα, τοποθετείται σε όλα τα κρίσιμα θέματα με ένα «ναι μεν αλλά».
Ορκίζεται σε κάθε κατεύθυνση ότι θα εφαρμόσει πιστά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα με τις υπογραφές του κ. Τσίπρα.
Παρακολουθεί ως θεατής τις υπόγειες διαδρομές του Καραμανλισμού, τις παράλληλες και ενοχικές του σχέσεις με την κρατούσα κατάσταση, τους εκπροσώπους του σε δημόσια αξιώματα να κινούν τα νήματα, τις κατεστημένες και αναχρονιστικές δομές της παράταξής του.
Στο όνομα του «σύγχρονου», του «νέου», του «φιλελεύθερου» έχει επιβιβαστεί στο τρένο της δεξιάς παλινόρθωσης.
Τσίπρας και Μητσοτάκης χορεύουν το «τανγκό ανευθυνότητας»!
Γι αυτό κινούνται συγκρουόμενοι στο απόλυτο κενό. Και συμφωνούν σε ένα μόνο: στην προσπάθεια τους να λεηλατήσουν και να εξαφανίσουν την παράταξη μας. Ε λοιπόν τους απαντάμε: Το ξανακάνατε και αποτύχατε!

Όποιος οραματίζεται να ολοκληρώσει αυτό που επιχειρήθηκε και απέτυχε το «βρώμικο ‘ 89» ματαιοπονεί...

Στο προεκλογικό οπλοστάσιο της Κυβέρνησης , η σκανδαλολογία είναι στην πρώτη γραμμή. Τώρα πια χρησιμοποιούνται και τα fake news.
Ο πανικός του κ. Τσίπρα θα τον οδηγήσει να σπιλώσει τους πάντες. Προκειμένου να πλήξει την Δημοκρατική Παράταξη είναι ικανός να φθάσει μέχρι τον… Ελευθέριο Βενιζέλο!
Θα το ξαναπώ: Να έρθουν όλα στο φως. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού.
‘Όμως η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι τυφλή και όχι μονόφθαλμη.
Αλήθεια κ. Τσίπρα:
Ποιος έφτιαξε τους νόμους για να πηγαίνει κάθε υπόθεση υπαρκτού ή μη σκανδάλου στη Δικαιοσύνη; Ποιος έστειλε κάθε υπόθεση με το που έβλεπε το φως της δημοσιότητας στον εισαγγελέα; Ποιος διέγραψε από μέλη του κόμματος του όσους φέρονται να εμπλέκονται προκαταβολικά; Εμείς, και με όλους εσάς απέναντι .
Και αντίθετα :
Ποιος εισαγγελέας κινήθηκε για τις πρωτοφανείς καταγγελίες μέσα στο ίδιο το Υπουργικό σας Συμβούλιο , όταν εσείς ο ίδιος έπρεπε να στείλετε τα πρακτικά στη Δικαιοσύνη; Ποιος αρνήθηκε να εντάξει τις δυο κρίσιμες περιόδους της ΝΔ (2004-2009) και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (2015-2018) στον έλεγχο τους, όταν αυτές είναι που πραγματικά προκάλεσαν και συντήρησαν την κρίση;
Είμαι αποφασισμένη να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών της παράταξης που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια την ψυχή τους για την Χώρα και την Δημοκρατία με ήθος και εντιμότητα.
Όποιος οραματίζεται να ολοκληρώσει αυτό που επιχειρήθηκε και απέτυχε το «βρώμικο ‘ 89» ματαιοπονεί.

Σχέδιο Ελλάδα – Απαίτηση Αξιοπρέπειας...

Γέννημα θρέμμα της κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταδικασμένος να τελειώσει για να γυρίσουμε σελίδα.
Ναι, πρέπει να «φύγουν αυτοί».
«Να φύγουν τώρα», όχι όμως για να «έρθουν οι άλλοι».
Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με τις δεσμεύσεις του Τσίπρα.
Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Δεν περιμένουμε. Καταθέτουμε άμεσα Πρόταση Νόμου στην Βουλή με στόχο:
α) την οικονομική ανάκαμψη, την παραγωγή νέου πλούτου και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τον απεγκλωβισμό της επιχειρηματικότητας και των παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων από την υπερφορολόγηση και τις πολλαπλές δεσμεύσεις και την αποκατάσταση και διεύρυνση των μέτρων στήριξης των νησιών.
β) τη ενίσχυση της Κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς, με την αποκατάσταση αδικιών και την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και την προστασία των αδύναμων, των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων και της πρώτης κατοικίας των μικρομεσαίων νοικοκυριών.
Κάνουμε το πρώτο βήμα. Αυτές οι προτάσεις αποτελούν για μας τη βάση για ένα Πρόγραμμα Προοδευτικής Διακυβέρνησης του τόπου.
Αποστολή της παράταξης μας δεν είναι να σώσουμε τον καταρρέοντα κ. Τσίπρα, ούτε να σταθεροποιήσουμε τον αιωρούμενο κ Μητσοτάκη.
Ισχυρίζεται κανείς στα σοβαρά ότι αυτή την πολιτική μπορεί να την εγγυηθεί και να την υπηρετήσει η συνέχιση της πολιτικής Τσίπρα ή η συντηρητική ΝΔ του Μητσοτάκη; Ασφαλώς ΟΧΙ.
Πως λοιπόν εμείς μπορούμε να γίνουμε παρακολούθημα του ενός ή του άλλου πόλου του αδιέξοδου δίπολου των μονομάχων ;
Εμείς, μόνο, μπορούμε να την εγγυηθούμε και να την υπηρετήσουμε. Γι αυτό διεκδικούμε ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο.
Γι’ αυτό ζητάμε ισχυρή εντολή, για να γίνουμε δύναμη ανατροπής και να εξασφαλίσουμε πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση.
Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν υπάρχει δεδομένη Κυβερνητική λύση πριν την ετυμηγορία του λαού.
Γι αυτό και ξεκαθαρίζω ότι το ερώτημα «με ποιόν θα πάμε», μετά τις εκλογές, είναι ένα ερώτημα που δεν μας αφορά.
Είναι το ερώτημα της υπαρξιακής αγωνίας των δύο ψευτομονομάχων, που κατασκευάζεται στα εκλογικά μαγειρεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Το ερώτημα «με ποιόν θα πάμε εμείς μετά τις εκλογές» είναι η απόδειξη ότι κανένας από τους δύο δεν έχει απάντηση για το πώς πρέπει να πάει η χώρα.
Είναι απόδειξη της εκλογικής τους ανασφάλειας.
Είναι η επίγνωση τους ότι ο ελληνικός λαός ανατοποθετείται. Ότι όλα είναι ανοιχτά.
Γι αυτό, η ανασφάλεια τους και η απελπισία τους έρχεται ως ερώτημα σε εμάς. Απαντούμε στις αγωνίες τους και τις ανασφάλειες τους: “Αρχίστε να διαβάζετε προσεκτικά τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας για την Ελλάδα. Γιατί αυτές εσείς θα αναγκασθείτε να ακολουθήσετε και όχι εμείς την δική σας δίψα για εξουσία».
Αποστολή της παράταξης μας δεν είναι να σώσουμε τον καταρρέοντα κ. Τσίπρα, ούτε να σταθεροποιήσουμε τον αιωρούμενο κ Μητσοτάκη.
Χρέος της παράταξης μας είναι να εγγυηθούμε την ελπίδα για το μέλλον της πατρίδας μας. Και αυτό θα πράξουμε με συνέπεια- όπως πάντα έκανε η παράταξη μας.
Εμείς με αλλαγή των συσχετισμών μπορούμε να είμαστε ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων.
Σε κάθε περίπτωση εμείς συμπλήρωμα με τη λογική των αριθμών ή τη νομή αξιωμάτων δεν θα γίνουμε.
Καθαρές κουβέντες, καθαροί λογαριασμοί!

Κίνημα Αλλαγής – καταλύτης των εξελίξεων...

Στις ερχόμενες εθνικές εκλογές Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα ηχηρό όχι στις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ. Όχι στο χθες. Όχι στη συντήρηση.
Σημαίνει ένα ισχυρό ΝΑΙ σε προοδευτική αλλαγή.
Δεν είμαστε ο τρίτος πόλος. Είμαστε ο μόνος δρόμος για μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση. Με σαφή στρατηγική και νέους εθνικούς στόχους.
Στις ερχόμενες εκλογές, ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα μεγάλο ΝΑΙ, για μια Άλλη Ελλάδα.
Μια Ελλάδα που μπορεί και θέλει να ζήσει διαφορετικά.
Μια Ελλάδα που παράγει και δημιουργεί.
Είμαστε με όλους αυτούς που απαιτούν.
Να ανακτήσουν το δικαίωμα τους στην Αξιοπρέπεια.
Αξιοπρέπεια για τη ζωή τους, για την πατρίδα.
Είμαστε με όλους αυτούς που ξέρουν ότι χωρίς μια νέα μεγάλη και ριζοσπαστική αλλαγή δεν μπορεί ούτε ο τόπος, ούτε η ζωή τους να ξεφύγουν από τα δεσμά της κρίσης.
Αυτούς που απαιτούν την Αλλαγή.
Είμαστε με όλους αυτούς που νιώθουν, που ξέρουν ότι η απαίτηση τους για Αξιοπρέπεια, η απαίτηση τους για Αλλαγή προϋποθέτει πριν και πάνω απ’ όλα μια πραγματική Πολιτική Ανατροπή.
Είμαστε με αυτούς που γνωρίζουν ότι μας αξίζει και μπορούμε, να ζήσουμε καλύτερα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης