Παπακώστα στον ΘΕΜΑ 104,6: Στα κράτη δικαίου οι πολίτες δεν εκτελούνται

Παπακώστα στον ΘΕΜΑ 104,6: Στα κράτη δικαίου οι πολίτες δεν εκτελούνται

«Όποιον κανόνα δικαίου και αν παραβιάσουν οι πολίτες συλλαμβάνονται και δικάζονται εάν η πράξη τους είναι παράνομη » επισήμανε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

4555595
Τη στάση και τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης υπερασπίστηκε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Εξέφρασε την άποψη ότι το υπουργείο Εξωτερικών έκανε αυτό που έπρεπε, ζητώντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις για τον λόγο για τον οποίο 52 ΄Ελληνες πολίτες θεωρούνται πρόσωπα ανεπιθύμητα στην Αλβανία.

Ως προς τη δολοφονία Κατσίφα υπογράμμισε πως «στα κράτη δικαίου οι πολίτες δεν εκτελούνται όποια πράξη κι αν παραβιάσουν, όποιον κανόνα δικαίου και αν παραβιάσουν, αλλά συλλαμβάνονται και δικάζονται εάν η πράξη τους είναι παράνομη».
 
Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από τη γειτονική χώρα να σδεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας:

«Όπως η Αλβανία και ορθώς διεκδίκησε την αυτονομία ή ακόμη και την ανεξαρτησία των Αλανών σε χώρες έξω από τα σύνορά της και την επέτυχε εκεί αναλογικά και αντίστοιχα θα πρέπει να τηρεί απολύτως και να εφαρμόζονται και να απονέμονται τα δικαιώματα της εθνικής μειονότητας στην επικράτειά της».

Κλείσιμο
«Ο εθνικισμός και το εμπόριο του εθνικισμού και των ακραίων καλά ανθεί σε όλη την Ευρώπη θα πρέπει λοιπόν να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί να απομονώνουμε τέτοια φαινόμενα θα έπρεπε με καθολικό τρόπο αυτό να συμβαίνει» προσέθεσε.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης