Βούλτεψη στο ΘΕΜΑ 104,6: Ο Τσίπρας ζήλωσε την δόξα του Χότζα

Βούλτεψη στο ΘΕΜΑ 104,6: Ο Τσίπρας ζήλωσε την δόξα του Χότζα

Η αφαίρεση 10.000 κληρικών από τον κατάλογο των δημοσίων υπαλλλήλων αποτελεί το πρώτο βήμα για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, εκτίμησε η βουλευτής της ΝΔ

voultepsi-enw1
«Ο Τσίπρας ζήλωσε την δόξα του Χότζα», δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη. «Όπως ο Χότζα κήρυξε τον πόλεμο στον Θεό και απέλυσε όλους τους παπάδες στα ελληνικά χωριά, υποχρεώνοντάς τους να τελέσουν την τελευταία λειτουργία και μετά να παραδώσουν τα κλειδιά στους κομισαρίους, έτσι και ο Τσίπρας, με την δήθεν συμφωνία με την Εκκλησία που παρουσίασε, επιχειρεί την ψυχική αποσύνδεση Κράτους και Εκκλησίας, υποβιβάζοντας αυτή την ιστορική και εθνική σχέση σε μια στενή οικονομική συναλλαγή».

Η κυρία Βούλτεψη υπογράμμισε επιπλέον πως ο Τσίπρας έκανε το πρώτο βήμα για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Απέδειξε ότι θέλει και μπορεί με μια κίνηση να θέσει εκτός Δημοσίου 10.000 δημοσίους υπαλλήλους. «Ας το λάβουν αυτό υπόψη τους οι δημόσιοι υπάλληλοι που προσβλέπουν στον Τσίπρα ως εάν ήταν ο προστάτης πατερούλης τους. Σήμερα οι παπάδες, αύριο ποιοι έχουν σειρά; Ποιοι θα μεταφερθούν νύχτα σε ένα πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου;».



Σύμφωνα με την ίδια, τελικός στόχος είναι η Θράκη. «Αν συμβεί αυτό με την Εκκλησία της Ελλάδος τότε θα απαιτηθεί να πάψουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι και οι μουφτήδες, θα ζητηθεί να εκλέγονται, θα δημιουργηθεί στη Θράκη ένας πολιτικοθρησκευτικός ηγέτης, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον εθνικό κορμό» εξήγησε η βουλευτής της ΝΔ.

Με άταφο νεκρό, υπογράμμισε η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος, ο κ. Τσίπρας βρήκε τον χρόνο να παρουσιάσει μια δήθεν συνταγματική αναθεώρηση και μια δήθεν συμφωνία με την Εκκλησία, να συνεδριάσει για την ΕΡΤ, να τρέχει στη Βάρνα ψάχνοντας για συνδιοργανωτές του Μουντιάλ, αλλά δεν σήκωσε το τηλέφωνο, όπως έκανε πάντα ο Αντώνης Σαμαράς, για να προειδοποιήσει τον Ράμα ότι η πορεία της Αλβανίας προς την ΕΕ περνά από τον σεβασμό των δικαιωμάτων της μειονότητας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης