Δημοκρατική Συμπαράταξη: Η κυβέρνηση εγκατέλειψε τους κατοίκους στο Μάτι

mati_venizelos_christofilopoulou

Ευάγγελος Βενιζέλος και Εύη Χριστοφιλοπούλου τονίζουν ότι δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης των αντιπλημμυρικών έργων, οι διαδικασίες χορήγησης στεγαστικής συνδρομής είναι υπερβολικά γραφειοκρατικές και χρονοβόρες, καθυστερεί ο προγραμματισμός και η υλοποίηση των μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας της Περιφέρειας και δεν προχωρά το έργο της αποκομιδής αμιάντου  από τις πυρόπληκτες κατασκευές

Την εγκατάλειψη βιώνουν οι κάτοικοι του Ματιού που επλήγησαν από την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, καθώς, σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου οι κυβερνητικές εξαγγελίες παραμένουν στα χαρτιά.

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξηγούν ότι:

-          Δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης των άμεσων αντιπλημμυρικών έργων, όπως τα  κορμοφράγματα.

-          Καθυστερεί ο προγραμματισμός και η υλοποίηση των μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

-          Δεν προχωρά το έργο της αποκομιδής αμιάντου  από τις πυρόπληκτες κατασκευές.

-          Οι διαδικασίες χορήγησης στεγαστικής συνδρομής είναι υπερβολικά γραφειοκρατικές και χρονοβόρες. Η υπόσχεση για διαδικασία fast track παραμένει γράμμα κενό.

Τέλος,  ουδεμία ενημέρωση υπάρχει για την διαχείριση των τριών ερανικών λογαριασμών (του Υπ. Υποδομών και του Δήμου Μαραθώνα και Ραφήνας)».

Ο κ. Βενιζέλος και η κυρία Χριστοφιλοπούλου εξηγούν προς τους υπουργούς Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη πως «για τους κατοίκους των μαρτυρικών περιοχών που έχασαν οικεία τους πρόσωπα, έμειναν ανέστιοι και καταστράφηκαν οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής, οφείλουμε πειστικές και άμεσες απαντήσεις» και ρωτούν: «Θα προχωρήσετε άμεσα στην υλοποίηση των μικρών αντιπλημμυρικών έργων (κορμοφράγματα) και στον σχεδιασμό και κατασκευή των ολοκληρωμένων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας; Θα υπάρξει έγκαιρα η ανάθεση του έργου της αποκομιδής αμιάντου από τις πυρόπληκτες κατασκευές; Θα προχωρήσετε στην απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης στεγαστικής συνδρομής ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πληγέντες και να μην υποβάλλονται σε δαπάνες για τις οποίες δεν πρόκειται να αποζημιωθούν; Θα δημοσιοποιήσετε τα στοιχεία των τριών ερανικών λογαριασμών έτσι ώστε να υπάρξει διαφάνεια ως προς την διαχείρισή τους;».

ΣΧΟΛΙΑ

!!!!!!!!!!

Γιατί, τους συμπαραστάθηκε μήπως ποτέ;.....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης