Κατρούγκαλος στον «Θέμα 104,6» για νέες προσλήψεις: Για καλούς σκοπούς λεφτά πρέπει να υπάρχουν

gios

«Η οικονομία πάει καλά, έχουμε το δημοσιονομικό χώρο για να κάνουμε κάτι καλό για την κοινωνία», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

«Για καλούς σκοπούς λεφτά πρέπει να υπάρχουν, αλλιώς δεν κάνει καλά τη δουλεία του το κράτος», σχολίασε αναφερόμενος στις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και τους Μάκη Πολλάτο και Γιάννη Μακρυγιάννη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος

Όπως είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, «η οικονομία πάει καλά. Ενώ διατηρούμε τα οικονομικά μας σταθερά, έχουμε το δημοσιονομικό χώρο για να κάνουμε κάτι καλό για την κοινωνία. Είμαστε στο καθεστώς της μεταπρογραμματικής εποπτείας, έτσι δεν μπορεί να δώσει κανείς χρήματα που δεν υπάρχουν».

Μιλώντας για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμο και τη μισθοδοσία των κληρικών, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε: «H εφαρμογή όλων αυτών απορρέει από την αλλαγή που θα κάνουμε στο Σύνταγμα για θρησκευτική ουδετερότητα. Δεν θα μπορούσαν με αυτή την αλλαγή να πληρώνονται οι κληρικοί από το κράτος. Καταλήξαμε, ότι υπάρχει η περιουσία της Εκκλησίας που δεν έχει καταγραφεί, για να μην γίνουν τα πράγματα ερασιτεχνικά, θα γίνει η καταγραφή της. Έχουμε 22 Μητροπόλεις που έχουν ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα και θα ακολουθήσουν και άλλες. Επειδή δεν έχουμε ακόμα σαφή εικόνα, πόσα χρήματα θα προκύπτουν από την εκμετάλλευση της περιουσίας για αυτό υπάρχει η χρηματοδότηση».

Αναφερόμενος στο θέμα της αιγιαλίτιδας ζώνης, προσδιόρισε ότι, περίπου σε δυο μήνες θα έρθει πρώτα στη Βουλή. Όπως είπε, μπορεί να καλέσει ο πρωθυπουργός και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

«Τώρα δεν είμαι αναπληρωτής υπουργού, είμαι αναπληρωτής πρωθυπουργού», είπε αστειευόμενος για το γεγονός ότι πλέον ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται και στην θέση του υπουργού των Εξωτερικών.Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο. Καλή σας μέρα κ. Κατρούγκαλε.

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Καλή σας μέρα, σ’ εσάς και στους ακροατές σας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Κατρούγκαλε, αναρωτιέμαι πώς είναι να είστε με προϊστάμενο Υπουργό, Αναπληρωτής εσείς Υπουργός με τον Πρωθυπουργό προϊστάμενο Υπουργό; Έχει διαφορά από ότι πριν;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλύτερα, χειρότερα; Πώς είναι;

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Όπως είπε αστειευόμενος κάποιος συνάδελφός σας, τώρα δεν είμαι Αναπληρωτής Υπουργός, είμαι αναπληρωτής του Υπουργού. Σοβαρά τώρα, αισθάνομαι πραγματικά ευθύνη, γιατί είναι πιο αναβαθμισμένα τα καθήκοντά μου σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και κρίσιμο για τα εθνικά συμφέροντα Υπουργείο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή και τώρα δεν έχει και πάρα πολύ χρόνο να ασχολείται με τα θέματα του Υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Τσίπρας, καθότι πρωθυπουργός, τα περισσότερα τα κάνετε εσείς από ότι αντιλαμβανόμαστε, οπότε έχει περισσότερο ….

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Σας διαβεβαιώνω ότι για όλα τα σοβαρά και τα στρατηγικά ο Πρωθυπουργός είναι παρών. Έχει συστηματικές συσκέψεις με τα υπηρεσιακά στελέχη, γιατί δεν θέλει να ακούει μόνο τη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας. Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι κυρίως οι διπλωμάτες του. Και γι’ αυτό το σκοπό έχει θεματικές συσκέψεις κάθε εβδομάδα, δίνει οδηγίες. Είναι υπεύθυνος. Αυτός είναι που διοικεί το Υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μιας και είπατε για τα σοβαρά, χθες στη συνέντευξή του στον ALPHA ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι έκανε λίγο πίσω σε σχέση με όσα είπε ο Νίκος Κοτζιάς στις 20 Οκτωβρίου στην τελετή παράδοσης του Υπουργείου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης. Κατ’ αρχάς, είπε ο κ. Τσίπρας, ότι έγινε με ένα άτσαλο τρόπο αυτή η ανακοίνωση.

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Πρόσεξα και εγώ τη συνέντευξη, όπως αντιλαμβάνεστε. Είπε ότι στο ζήτημα της στρατηγικής δεν κάνουμε βήμα πίσω. Είναι στρατηγική που ευνοεί τα εθνικά μας συμφέροντα η επέκταση της αιγιαλίτιδας. Στο θέμα της τακτικής είπε ότι θεωρεί σκόπιμο για ένα τόσο μείζον θέμα να γίνει δημόσιος διάλογος και διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα. Και είπε, ακριβώς αυτό χαρακτήρισε άτσαλο, ότι έγινε η ανακοίνωση στην παράδοση παραλαβή χωρίς να έχει προηγηθεί αυτή η διαδικασία συζήτησης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα πότε θα γίνει η επέκταση; Πότε τη βλέπετε εσείς χρονικά;

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Θα πρέπει, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, να γίνει αυτή συζήτηση με τα πολιτικά κόμματα. Η γραμμή μας είναι προσδιορισμένη. Δεν νομίζω ότι θα υπάρχουν αλλαγές γιατί έχει γίνει συστηματική δουλειά αυτά τα 2 – 2,5 χρόνια. Ξέρετε, δεν είναι απλώς να ανακοινωθεί. Υπάρχουν χάρτες που έχουν συνταχθεί με Έλληνες και αλλοδαπούς ειδικούς με σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και με βάση τις συγκεκριμένες προδιαγραφές που έχει η επιστήμη της χαρτογραφίας. Επομένως όλα αυτά τα στοιχεία είναι έτοιμα. Το Διεθνές Δίκαιο μας δίνει αυτή τη δυνατότητα από το 1995.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα πότε θα έρθει στη Βουλή;

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Σας είπα, άμεσα. Μόλις προηγηθεί η διαδικασία. Πρώτα πρέπει να προηγηθεί η διαδικασία διαβούλευσης. Ενδεχομένως ο Πρωθυπουργός να συγκαλέσει και το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε να έχει και θεσμικό χαρακτήρα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε ένα-δυο μήνες ας πούμε;

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Φαντάζομαι ότι το δίμηνο που λέτε είναι ένα πολύ λογικό χρονικό διάστημα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να πάμε τώρα και στα υπόλοιπα, γιατί έχει ξεκινήσει αυτή η κουβέντα με τις προσλήψεις, με τη συμφωνία με την εκκλησία κλπ. Θα κάνετε προσλήψεις. Πού θα βρείτε τα χρήματα; Είναι ένα θέμα. Θαύμα θα γίνει; Γιατί ακούσαμε και για θαύματα χθες.

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Αυτό που ορισμένοι θα το θεωρούσαν θαύμα είναι ότι είμαστε πια εκτός μνημονίων. Ότι έχουμε δημοσιονομικό χώρο και ότι η οικονομία πηγαίνει καλά. Πέρσι είχαμε 1,8% ανάπτυξη. Φέτος θα έχουμε γύρω στο 2,2%, του χρόνου θα έχουμε 2,5%. Αυτό σημαίνει ότι, ενώ διατηρούμε τα οικονομικά μας σταθερά και υγιή -γιατί αυτή είναι προϋπόθεση για να μη ξανακυλήσουμε πίσω, εκεί που μας πήγε ο δικομματισμός, στα μεγάλα χρέη- έχουμε πια δημοσιονομικό χώρο για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό και για την κοινωνία και να έχουμε δασκάλους στα σχολεία, νοσοκόμους κι ιατρούς στα νοσοκομεία. Είναι κάτι καλό για την κοινωνία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μπαίνετε εσείς στη λογική, θα τα βρούμε;

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Όχι δεν είναι θέμα θα τα βρούμε. Υπάρχουν. Μα, υπάρχουν. Ξέρετε, ακριβώς επειδή είμαστε σε αυτό το καθεστώς της μετα-προγραμματικής εποπτείας, υπαγόμαστε και στον έλεγχο που όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάγονται, δηλαδή ανά εξάμηνο υποβάλουν τους προϋπολογισμούς τους στο λεγόμενο ευρωπαϊκό εξάμηνο, έχουμε όμως και το μεγεθυντικό φακό αυτής της μετα-προγραμματικής εποπτείας που δεν μπορεί εύκολα... Όχι δεν μπορεί εύκολα, δεν μπορεί κανείς να δώσει χρήματα που δεν υπάρχουν, όπως γινόταν στο παρελθόν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως έτσι ακούγεται τώρα, γιατί έτσι που ακούγαμε τον Πρωθυπουργό χθες δεν είπε κάτι συγκεκριμένο.

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Και λέτε ξαφνικά η Ε. Επιτροπή να μαλάκωσε και ενώ ήταν φρουρός της δημοσιονομικής πειθαρχίας τώρα να έχει γίνει ΣΥΡΙΖΑ; Εγώ σας λέω καθαρά ότι αυτό που κάνουμε είναι προς το συμφέρον της χώρας διπλά, γιατί ξαναλέω ….

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τώρα, όπως το είπατε, κάποιος θα μας ακούσει και θα θεωρήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φρουρός της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Γιατί; Αφού το επανέλαβα αυτό. Εμείς κάνουμε οτιδήποτε κάνουμε στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου που κατέθεσε ο λαός μας με θυσίες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λεφτά υπάρχουν, με λίγα λόγια.

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Για καλούς σκοπούς, λεφτά πρέπει να υπάρχουν, αλλιώς το κράτος δεν κάνει καλά τη δουλειά του.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ένα σχόλιο γι’ αυτή τη συμφωνία με την Εκκλησία. Πώς θα μπει η αμφισβητούμενη περιουσία σε ένα ταμείο, κ. Υπουργέ; Δηλαδή, αμφισβητούμενη, με την έννοια ότι είναι καταπατημένες εκτάσεις, είναι υποθέσεις που βρίσκονται στη δικαιοσύνη.

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Αυτό είναι πάρα πολύ καλή ερώτηση. Πρώτα–πρώτα, η εφαρμογή όλων αυτών που συμφωνήθηκαν ουσιαστικά απορρέει από αυτή τη θεσμική αλλαγή αρχής που πρόκειται να κάνουμε στο Σύνταγμα, τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους και το διαχωρισμό ρόλων. Εφόσον γίνεται κάτι τέτοιο, είναι προφανές ότι δεν θα μπορούσε το κράτος να συνεχίζει να πληρώνει ως δημοσίους υπαλλήλους τους κληρικούς. Και εκεί δημιουργήθηκε το ζήτημα πώς θα μείνουν ξεκρέμαστοι αυτοί οι άνθρωποι και θα εξακολουθούμε να εγγυόμαστε τα δικαιώματά τους; Και ακριβώς επειδή αυτά δεν πρέπει να γίνονται την τελευταία στιγμή, όπως ακούσατε τον πρωθυπουργό, υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια, διάλογος με την Εκκλησία, που και αυτή αποδέχεται την ανάγκη να ρυθμιστούν συναινετικά αυτά τα ζητήματα. Καταλήξαμε λοιπόν στο ότι υπάρχει περιουσία της Εκκλησίας η οποία δεν έχει καταγραφεί, όπως δυστυχώς -θα πρέπει να ξέρετε ότι- και η περιουσία του Δημοσίου αυτή τη στιγμή δεν είναι πλήρως καταγεγραμμένη. Αυτές είναι από τις μεγαλύτερες δυσκολίες του Κτηματολογίου.

Αυτό που καταλήξαμε είναι, για να μην γίνονται τα πράγματα ερασιτεχνικά, να γίνει ένα πρόγραμμα καταγραφής της εκκλησιαστικής περιουσίας που μάλιστα χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, ώστε να γίνει επιστημονικά και με διαθέσιμους πόρους, το οποίο ανέλαβε ακριβώς να καταγράψει σε τι έγκειται η περιουσία αυτή. Έχουμε ήδη 22 Μητροπόλεις και την Αρχιεπισκοπή που έχουν ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα και σταδιακά το σύνολο της εκκλησιαστικής περιουσίας θα καταγραφεί. Ούτως ή άλλως, θα αρχίσουν να καλύπτονται πλήρως από το Ταμείο Αξιοποίησης της Εκκλησιαστικής Περιουσίας οι μισθοί των κληρικών σε μια προοπτική. Ακριβώς επειδή δεν έχουμε πλήρη την καταγραφή και δεν ξέρουμε πόσα έσοδα μπορούν αυτή τη στιγμή να απορρέουν από την περιουσία, γι’ αυτό θα έχουμε μια μεταφορά από τον κρατικό προϋπολογισμό προς την Εκκλησία, του αναγκαίου ποσού για να πληρώνεται η μισθοδοσία των κληρικών μεταβατικά, μέχρι έως ότου έχουμε την καθαρή λύση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως δεν είναι ευχαριστημένοι οι ιερείς, το έχετε υπόψη σας αυτό, βλέπετε τις αντιδράσεις, μπορεί στο τέλος, αργότερα, το κράτος να μας πουλήσει.

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Καμία μεγάλη αλλαγή δεν γίνεται αβρόχοις ποσίν. Χωρίς να υπάρχουν κάποιοι που διαμαρτύρονται. Εγώ θα έλεγα καλοπροαίρετα. Πολλοί τρομάζουν μπροστά σε μια αλλαγή. Εγώ πιστεύω, όμως, ότι δεν είναι λογικό να είναι δημόσιος υπάλληλος ο κληρικός. Η δουλειά του δεν είναι δουλειά δημοσίου υπαλλήλου. Πρέπει να έχει εγγυήσεις. Πρέπει να αισθάνεται ασφαλής. Οποιοσδήποτε άνθρωπος πρέπει να αισθάνεται ασφαλής, αλλά αυτό θα το εξασφαλίσουμε με τις θεσμικές παρεμβάσεις που θα κάνουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ως εκ της θέσης σας θα πρέπει να συνεργάζεστε λίγο περισσότερο τώρα πια με τον Υπουργό Άμυνας, τον Πάνο Καμμένο. Δεν θα σας ρωτήσω εάν είχατε συνεννοηθεί πριν πει ότι οι Τούρκοι ζήτησαν άδεια για πτήση εντός του FIR Αθηνών, υπάρχει μια ανακοίνωση από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σημερινή, πρωινή και θα ήθελα αυτή να μας σχολιάσετε. Λένε λοιπόν οι Τούρκοι πως αναγνωρίζουν 6 μίλια εναέριου χώρου και φυσικά ζητούν άδεια πτήσης για όσα στρατιωτικά ή εμπορικά αεροσκάφη τους μπαίνουν εντός του ελληνικού εναέριου χώρου που αναγνωρίζουν οι Τούρκοι. Είναι αλήθεια αυτό; Και τι σχόλιο έχετε να κάνετε;

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Δεν θα κάνω σχόλιο για το Υπουργείο Εξωτερικών από το ραδιόφωνο. Τα σχόλια του Υπουργείου Εξωτερικών γίνονται με διπλωματικό τρόπο. Αυτό το οποίο, όμως, μου διαβάσατε, είναι η πάγια θέση των Τούρκων και γι’ αυτό το λόγο έχουμε τις αερομαχίες αναχαίτισης στο Αιγαίο στο διάστημα μεταξύ των 6 και των 10 ναυτικών μιλίων. Εμείς, όπως ξέρετε, έχουμε επεκτείνει τον εναέριο χώρο μας στα 10 μίλια, κάτι που η άλλη πλευρά -όπως αμφισβητεί και άλλα δικαιώματα δικά μας που σαφώς απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο- φραστικά το αρνείται. Δεν υπάρχει όμως αμφισβήτηση αυτού του δικαιώματός μας, ακριβώς γιατί εφαρμόσαμε αυτό που επιβάλει το Διεθνές Δίκαιο. Και δεν το λέμε μόνο στα λόγια. Ευτυχώς έχουμε τις ένοπλες δυνάμεις που μπορούν στην πράξη να επιβεβαιώνουν το δικαίωμά μας και γι’ αυτό το λόγο έχουμε όλες αυτές τις συνεχείς αναχαιτίσεις που επιβεβαιώνουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι τουρκικές κινήσεις στην Κύπρο σας δημιουργούν ανησυχία;

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Εγρήγορση μας δημιουργούν. Ανησυχία δεν θα έλεγα, για τον απλό λόγο ότι έχουμε πάρει τα μέτρα μας, και εμείς και η Κυπριακή Δημοκρατία, και σε διπλωματικό επίπεδο, οι τριμερείς αυτές συνεργασίες, οι τριγωνικές, με το Ισραήλ και με την Αίγυπτο, έχουν ιδιαίτερα αναβαθμίσει τη διπλωματική ισχύ και της δικής μας χώρας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και φάνηκε στο παρελθόν, όταν προσπαθήθηκε να αμφισβητηθεί το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη, ότι η αμφισβήτηση αυτή αποκρούστηκε. Γιατί, όπως είπα, βασίζεται απολύτως στο Διεθνές Δίκαιο η Κυπριακή Δημοκρατία για να αξιοποιήσει τους πλουτοπαραγωγικούς της πόρους, και γιατί έχουμε πάρει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε το δίκαιο να έχει και ισχύ που να το υπερασπίσει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και, πολύ σύντομα, μια απάντηση στο ερώτημα τι έγινε στο Υπουργικό Συμβούλιο εκείνο της 16ης Ιουλίου, επειδή έχουμε μια ερώτηση από έναν ακροατή. Είπε τελικώς ο Καμμένος ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση;

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Εγώ δεν ήμουνα παρών στο συγκεκριμένο Συμβούλιο, γιατί ήμουνα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες. Αλλά νομίζω ότι έχουν δοθεί πια πλήρεις απαντήσεις για το τι ειπώθηκε και το τι δεν ειπώθηκε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να σας ευχαριστήσουμε πολύ, κ. Κατρούγκαλε.

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Κι εγώ σας ευχαριστώ.

ΣΧΟΛΙΑ (17)

ο κύριος μίζα 12 τοις εκατό

αποδεικνύεται ότι οι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ είναι πάντα οι αριστεροί

Δημήτριος.-

Καλός σκοπός δεν είναι η μείωση φορολογίας? Η μείωση εισφορών? Η άυξηση των πενιχρών συντάξεων? Η αποζημίωση πραγματικά φτωχών που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές και τους σεισμούς? Κοπρίτες. Καλός σκοπός για εσάς είναι μόνο οι προσλήψεις ημετέρων.

Οπλαρχηγός Μπαρμπαρουσης

κατρούγκαλε, η πασοκική μακακία που κουβαλάς πάνω σου είναι απλά ατελείωτη....

αρε λελε

καλο για την κοινωνια ε; δυο μυρια ταιζουν αλλα οχτω μαζι με τους εισαγωμενους επενδυτες, ως ποτε ρε φλουφλη; θα κανεις και καλο με την κοινωνια με προσληψεις, απατεωνες με IOUS θα τους πληρωνετε σε λιγο ολους

γελοιεεεε!

το κοψιμο του ΕΚΑΣ ηταν κακος σκοπος που δεν υπαρχουν λευτα;;

ΙΩΑΝΝΗΣ

50 000 000 ΕΥΡΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΕ ΤΙΜΟΣ ΤΣΕΠΕΣ?

amerikanos

ελα ρε λελε .... δωσε λοιπον πισω το 10% τσεπωσες για να ξανα διορησεις τα καθηκια του συριζα στο δημοσιο ... οσο για λεφτα δεν υπαρχουν ουτε για σαλιο εκτος βεβαια αν δημευσετε οτι εχει μηνει στα χερια του ελληνα φουκαρα ... χωρις να πειραξετε τις καταθεσεις σας στο εξωτερικο ... πρωτη φορα φασιστερα ωρε αναπτυξη αρνητικια ..αλλα στον δημοσιο να διορισεται ενα ασκερι οτυ συριζα που θα το πλερωνετε με κολοχαρτα οπως εκανε το εαμ και ο ελας οταν κλεβανε περιουσιες στην κατοχη .... δινανε κολοχαρτα δηθεν οτι αναγνωριζαν τα χρεη ποτε πλερωθηκαν ?? ΠΟΤΕ ... α την ιστορια με τον ενφια και τον 13 μισθο την ξερουμε

Κομμουνιστής

Δεν θα καταντήσουμε αμερικανάκια να πεθαίνουμε από σφαίρες. Η Αριστερά προσφέρει ασφάλεια και γαλήνη.

Λενε αυτες τις ανευθυνοτητες γιατι γνωριζουν οτι απευθυνονται

Λενε αυτες τις ανευθυνοτητες γιατι γνωριζουν οτι απευθυνονται σε εναν επιπολαιο λαο που πουλαει και την μανα του για επιδοματα, παροχες. Δεν φταιει ο πολιτικος τυχοδιωκτης Κατρουγκαλος που δεν θα ηταν εκει που ειναι αν δεν τον ψηφιζε ο 'σοφος' λαος. Ο Κατρουγκαλος αργα ή γρηγορα θα φυγει, το κακο ειναι οτι ο λαος επιθυμει να ψηφιζει Κατρουγκαλους.

Κομμουνιστής

Αν δεν υπήρχαμε εμείς να δώσουμε αγώνες και μάχες σήμερα δεν θα υπήρχες ούτε εσύ. Λίγα τα λόγια σου για τον Κατρούγκαλο.

Ντουγάνια

αριστεροί...

Νηρεας

Εφόσον λεφτά δεν υπάρχουν Γιατί δίνης μαζεμένα 8000 χιλιάδες στους ένστολους ? Δεν καταργήθηκε το δώρο να δώσεις 100 200 ευρώ κάθε μήνα Στον μισθό Ακόμη έλεγες θα βοηθήσουμε τους αδύναμους άσχημα ήταν να πάρουν 100 ευρω αυτοί που περνούν 600 τον μήνα. Θα πάρει αυτός με 3000 + 8000 οι άλλοι τίποτα ? Αργότερα. !!!?

Λούλης

Να επιβραβεύσουμε δηλαδή τους αδύναμους. Ωραία λογική. Τότε δεν βλέπω τον λόγο κάποιος να είναι δυνατός, αν τα βραβεία πηγαίνουν σε άλλους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_synenteyksi_2005_4-768x477

Δείτε το βίντεο -Η σημαιοφόρος συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία και δημοσιογράφος Γεωργία Μπιτάκου εντόπισε τον Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια πτήσης και τον... στόλισε κανονικά

xrysoxoidis2333

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως όλοι οι δήμοι της ηπειρωτικής χώρας θα κληθούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες -  «Το νομοσχέδιο για την παροχή ασύλου θα έχει ψηφιστεί ως τις 31 Οκτωβρίου» - «Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να δέχεται τους Σύρους στη διαδικασία εξέτασης ασύλου»

29
pame-monako-arthro_2

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΚΚΕ μετέβη σήμερα στο Πριγκιπάτο και συμμετείχε σε απεργιακή κινητοποίηση η οποία ξεκίνησε με περιφρούρηση στο θρυλικό ξενοδοχείο Ερμιτάζ!

28
TSEPELHS

«Ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης  δεν έμεινε μόνο στις για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους προεκλογικές φωτογραφίες και στη στελέχωση του ψηφοδελτίου του με πρωτοκλασάτα στελέχη του DEB αλλά συνεχίζει να προκαλεί με τη συμπεριφορά και τις κινήσεις του», τονίζει δημοσιογράφος από την Ξάνθη