Παυλόπουλος: Ανάγκη για πολιτικές που θωρακίζουν την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Αλληλεγγύη

Παυλόπουλος: Ανάγκη για πολιτικές που θωρακίζουν την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Αλληλεγγύη

Είναι  μονόδρομος για να εκλείψουν οι αιτίες που δημιουργούν ρήξη του κοινωνικού ιστού και οδηγούν στην δυστυχία των ανθρώπων» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


w08-19130720297354
Την ανάγκη χάραξης των κατάλληλων πολιτικών που θ’ αποβλέπουν σε ισόρροπη ψηφιακή ένταξη της κοινωνίας μας και της οικονομίας μας στην εποχή της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ομιλία του, στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Προοδευτικές Πολιτικές για μια Δίκαιη Ψηφιακή Μετάβαση».

Ο κ. Παυλόπουλος χαιρέτισε τη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου, σημειώνοντας ότι η θεματική του αφορά την προετοιμασία της Ελλάδας ενόψει των προκλήσεων της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης και την ανάγκη επεξεργασίας και διατύπωσης εκείνων των πολιτικών, οι οποίες απαιτούνται για μιαν ισόρροπη και αποτελεσματική μετάβαση της κοινωνίας μας και της οικονομίας μας στη νέα εποχή, όπως την διαμορφώνει η εν λόγω Επανάσταση και, μάλιστα, με γεωμετρικώς εξελισσόμενη πρόοδο.

Αναφέρθηκε, επίσης, σε κρίσιμα και δυσεπίλυτα ερωτήματα, πάνω στα οποία οφείλουμε να σκεφθούμε σοβαρά, επιστρατεύοντας την τεχνοκρατική γνώση από κοινού με τον προσεκτικό πολιτικό σχεδιασμό ενός μέλλοντος που δεν αργεί.

Ειδικότερα, έθεσε μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με το τι πολιτικές αρμόζουν μελλοντικά στον τομέα της απασχόλησης, σε ποια παιδεία θα στηριχθούμε για ν΄ αντιμετωπίσουν επιτυχώς οι επόμενες γενιές τις νέου τύπου προκλήσεις, όπως και τι μορφή μπορεί να πάρει η αναδιανεμητική Δικαιοσύνη στο πλαίσιο πάντοτε των πολιτικών του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου -αυτής της μεγάλης κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Νομικού και Πολιτικού μας Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, τάχθηκε υπέρ της προστασίας του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου ιδίως στην Ευρώπη, όσες εξελίξεις και να προκύψουν στο οικονομικό και τεχνολογικό επίπεδο, οι οποίες θα μπορούσαν να δυσχεράνουν τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Όπως παρατήρησε, τα ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα που αναπτύσσονται στην σημερινή Ευρώπη μας διδάσκουν ότι πρέπει να είμαστε πάντοτε σ΄ εγρήγορση. «Πρέπει να εκλείψουν οι αιτίες που δημιουργούν αυτά τα υπολείμματα και θυμίζουν τους εφιάλτες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Πρέπει να υπερασπισθούμε την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Αλληλεγγύη. Γιατί μέσα από την διασφάλιση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Αλληλεγγύης θα καταπολεμηθούν και θα εκλείψουν οι αιτίες που δημιουργούν ρήξη του κοινωνικού ιστού και οδηγούν στην δυστυχία των ανθρώπων» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Κλείσιμο
Συνοψίζοντας, υπογράμμισε ότι μπορούμε, σε συνεργασία με τους εταίρους μας στην μεγάλη οικογένεια των κρατών που συναπαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, να χρησιμοποιήσουμε τις τεχνολογίες της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης για ν’ αναπτύξουμε πολιτικές, οι οποίες αφενός θα διευρύνουν την ελευθερία και την ατομική πρωτοβουλία των ανθρώπων ενώ, αφετέρου, θα θωρακίζουν περαιτέρω και ασφαλέστερα την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Αλληλεγγύη στην ήπειρό μας.

«Το οφείλουμε στις γενιές των Ελλήνων και των λοιπών Ευρωπαίων που έρχονται μετά από εμάς» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης