tsipras-new_main01

Συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην τηλεόραση του Alpha -  Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβρη του '19,  θα είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, υποστήριξε - «Δυσάρεστο γεγονός» χαρακτήρισε τη δολοφονία Κατσίφα - Αυτοδύναμες κυβερνήσεις με ποσοστό 44%- 45% - «Δεν θυσίασα τον Κοτζιά, επέλεξε να παραιτηθεί» - Διερμηνεία του λαϊκού αισθήματος το δόγμα Πολάκη για φυλακίσεις, υποστήριξε

Για προεργασία που κράτησε τουλάχιστον ενάμισι χρόνο ώστε να προκύψει η συμφωνία που ανακοινώθηκε με την Εκκλησία μίλησε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε 10.000 προσλήψεις στη θέση των κληρικών που θα τεθούν εκτός δημοσίου, υποστηρίζοντας ότι θα βρεθούν, μάλιστα, τα λεφτά για να γίνει η προκήρυξη των θέσεων εντός του 2019.

Ο κ.Τσίπρας όμως, περιέγραψε και ένα εκλογικό σύστημα που δεν θα επιτρέπει την επίτευξη κυβερνητικής αυτοδυναμίας με ποσοστό μικρότερο του 44%, ενώ υποστήριξε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 - την τελευταία μέρα της συνταγματικής πρόβλεψης. Μάλιστα έσπευσε να προβλέψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Οπως είπε, η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πορεία της, παρότι ο κ.Καμμένος δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία υπερασπίσθηκε για μια ακόμη φορά ως καλή λύση στο ονοματολογικό των Σκοπίων.
Ερωτηθείς για το επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο και αν τελικά ο κ.Καμμένος είχε καταγγείλει χρηματοδότηση της κυβέρνησης από τον Σόρος, ο κ.Τσίπρας παρέπεμψε στις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας, ενώ υποστήριξε ότι δεν θυσίασε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αλλά εκείνος επέλεξε την παραίτηση. Ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι επέτρεψε στον κ.Κοτζιά την ημέρα της παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών να μιλήσει για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο, ωστόσο, αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να αλλάξει «τακτική, αλλά όχι στρατηγική» λέγοντας ότι «θα ενημερωθούν τα κόμματα και δεν απεμπολούμε το δικαίωμα επέκτασης όπου προβλέπει το διεθνές δικαίο».

Ο πρωθυπουργός όμως, προσχώρησε ουσιαστικά στο δόγμα Πολάκη (να φυλακισθούν ορισμένοι για να κερδίσουμε ξανά τις εκλογές), υποστηρίζοντας ότι ήταν διερμηνεία του λαϊκού αισθήματος.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός μίλησε για «δυσάρεστο γεγονός» αναφερόμενος στην εκτέλεση Κατσίφα στην Αλβανία, ενώ πίσω από την ανομία στα πανεπιστήμια, ο κ.Τσίπρας διέγνωσε προσπάθεια ορισμένων να υποβαθμισθούν τα ελληνικά πανεπιστήμια για να δημιουργηθούν ιδιωτικά.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης Τσίπρα στην τηλεόραση του Alpha, ακολουθούν:


Με πρώτη ερώτηση τί αλλάζει με τη συμφωνία που ανακοίνωσαν από κοινού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ξεκίνησε η συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στον Alpha. «Αλλάζουν πάρα πολλά», απάντησε ο πρωθυπουργός και αφού έκανε σύντομη ιστορική αναδρομή, επανέλαβε ότι με την έξοδο των 10.000 κληρικών από το Δημόσιο ανοίγει ο δρόμος για 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο. Ακολούθως, ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε στη συμφωνία του 1952 με την Εκκλησία για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. «Ξεκίνησε ένα χρόνο πριν αυτή η δουλειά και έχει καταγράψει την περιουσία σε μητροπόλεις». 

«Κανένα ιστορικό βήμα δεν έχει καταγραφεί χωρίς αντιδράσεις. Στην ιστορία θα καταγραφεί το βήμα προς τα μπρος. Η Πολιτεία κερδίζει ότι θα αποδεσμευθούν 10.000 θέσεις υπαλλήλων που θα προκηρυχθούν άμεσα το 2019 για να ξεκινήσουν το 2020», υποστήριξε ο κ.Τσίπρας.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι έχει κατοχυρωθεί το «1 προς 1» στην αναλογία αποχωρήσεων - προσλήψεων από το δημόσιο και επιπλέον «έχουμε και 10.000 θέσεις».  Ερωτηθείς για το μισθολογικό κόστος και πως θα καλυφθεί από τη στιγμή που η Εκκλησία θα λαμβάνει 200 εκατ. το χρόνο, υποστήριξε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε το δημοσιονομικό κόστος. «Φέρνουμε αντίμετρα χωρίς μέτρα, πάει καλά η οικονομία, στη ΔΕΘ είχα εξαγγείλει μέτρα 750 εκατ και τώρα πάμε στα 900 εκατ. Θα κάνουμε προσλήψεις εκεί που πονάει η ελληνική κοινωνία». 
«Υπάρχει βούληση, είναι θαύμα να βρίσκεις λύση μετά από 79 χρόνια. Εδώ και τρία χρόνια υπήρχε αυτή η ιδέα. Εδώ και ενάμισι χρόνο υπήρχαν οι επιτροπές μας, με τον κ.Χαρίτση -που έφτιαξε και πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να υπάρχει καταγραφή, έχουν μπει εθελοντικά 22 μητροπόλεις για την καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας. Βλέπετε το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που κράτησε σχεδόν τρία χρόνια», είπε.

Για την εκλογή Προέδρου από το λαό και τη συνταγματική αναθεώρηση

«Φροντίσαμε στην τελική πρόταση που καταθέσαμε η εκλογή Προέδρου από το λαό να είναι η ύστατη επιλογή. Στην πραγματικότητα είναι μια διαδικασία για να εκβιάσουμε τη συναίνεση», είπε και πρόσθεσε ότι στόχος των αλλαγών στην προτεινόμενη συνταγματική αλλαγή είναι να αποσυνδεθεί η εκλογή προέδρου από την κοινοβουλευτική περίοδο, να μην πέφτουν κυβερνήσεις αν δεν βρίσκονται 180 βουλευτές. Μετά την επιλογή μας να ψηφίσουμε την απλή αναλογική, και να τη βάλουμε και στο Σύνταγμα. (...) Οι αυτοδυναμίες δεν θα βγαίνουν με χαμηλότερα από 44%- 45%. Ξεχνάμε τη λογική των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και πάμε σε ένα σύστημα πιο πλουραλιστικό, με θεσμικά αντίμετρα. Να μην πέφτει η κυβέρνηση με απλή πρόταση δυσπιστίας ή με την εκλογή προέδρου.

Υπάρχει πλαίσιο συναίνεσης για κυβερνητικές συνεργασίες;


«Ποτέ στον πολιτικό βίο δεν υπήρξε περίοδος που να μην υπάρχουν συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Αν θα υπάρχει δυνατότητα και όροι που θα ενισχύουν τις κυβερνητικές συγκλίσεις είναι ένα θέμα. Πολιτική ανωμαλία θα ήταν οι δύο πόλοι να τα έβρισκαν ξαφνικά, όπως έγινε με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ξέχασαν τις διαφορές τους για να κουκουλώσουν. Ο λαός γνωρίζει ότι η χώρα χρεοκόπησε και αυτό δεν έγινε από ατύχημα. Υπήρξε κατασπατάληση πόρων, μηχανή παραγωγής ελλειμμάτων και σκάνδαλα που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Υπάρχει και το ζήτημα της δικαίωσης απέναντι σ' αυτή την ύβρι που διεπράχθη, είναι λαϊκή απαίτηση, μετά την ύβρι υπάρχει και η Νέμεσις.

Προσυπογράφει τη φράση Πολάκη για «να μπουν κάποιοι στη φυλακή»

Ο Πολάκης έκανε διερμηνεία του λαϊκού αισθήματος, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι είχε απομονωθεί φράση του υπουργού. «Σε ποια λογική θα προσχωρήσουμε; Στης ατιμωρησίας;  Το 1/3 του δημόσιου χρέους οφείλεται στα σκάνδαλα του τομέα της υγείας. Δεν πρέπει να τιμωρηθούν; Πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι στη χώρα υπάρχουν νόμοι. Φαίνεται ότι στον τομέα της υγείας θα καθίσουν πολλοί. Αν το δόγμα Πολάκη είναι η εφαρμογή του νόμου, τότε προσχωρώ σ΄αυτό το δόγμα. Δεν υπάρχει ατιμωρησία σ' αυτό τον τόπο. Δεν υπάρχει από την πλευρά μας και δεν είπα ποτέ τίποτα πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη. 

Για τα αναδρομικά των ενστόλων

Μου θυμίζει η αντιπολίτευση σαν να βάζει κάποιος τη φωτιά και να πηγαίνει μετά ο εμπρηστής και να κατηγορεί την πυροσβεστική ότι δεν έσβησε γρήγορα τη φωτιά. Εμείς κάνουμε αποκατάσταση της αδικίας. Μας κουνάνε το δάχτυλο ότι αργήσαμε; Ναι αργήσαμε γιατί είχαμε να βγάλουμε και μια χώρα από τα μνημόνια. Τι είδους κριτική είναι αυτή;»

Για το μπλόκο στα αναδρομικά των συνταξιούχων

Δεν μπλοκάρει η κυβέρνηση.  Οι αποφάσεις είναι εξατομικευμένες. Δεν είμασταν υποχρεωμένοι νομικά να δώσουμε τα αναδρομικά των ενστόλων. Είναι πολιτική βούληση και απόφαση να τα δώσουμε, επειδή τα έχουμε. Αυτή η κυβέρνηση ματώνει για να υπερασπισθεί τους αδύναμους, όπως η μεγάλη μάχη -που μάλλον φαίνεται ότι θα την κερδίσουμε- για να κρατήσουμε τις συντάξεις ανέπαφες. Το θέμα είναι αν στις εκλογές του Οκτώβρη του ΄19 γίνει παλινόρθωση του παλιού συστήματος. Τότε όχι μόνο περικοπές συντάξεων θα έχουμε, αλλά θα έχουμε συνταξιοδοτικό Πινοσέτ.
-Δεν θα διαρρήξουμε τις συμφωνίες με τους ευρωπαίους εταίρους μας, όσο θα υπάρχει χώρος δημοσιονομικός θα αποκαθιστούμε αδικίες.

Για το χρόνο των εκλογών

Εδώ και τριάμισι χρόνια έχουμε εκλογές για την αντιπολίτευση. Θα φτάσω την τελευταία μέρα και θα πάρω και είκοσι μέρες που προβλέπει το Σύνταγμα γιατί ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ζητά διαρκώς εκλογές. Αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ στον κ.Μητσοτάκη, γιατί όταν πάμε στην κάλπη των ευρωεκλογών θα είμαστε πρώτο κόμμα.

Για το Σκοπιανό

Είμαστε κοντά να λύσουμε ένα πρόβλημα 35 ετών,  το ονοματολογικό των Σκοπίων. Λύνουμε τις εκκρεμότητες με την Εκκλησία. Πήραμε μια χώρα από τη χρεοκοπία. Δεν ξέρω τί θέλει ο κ.Μητσοτάκης. Τί θέλει για τη χώρα; Επιστροφή στην εποχή ΔΝΤ; Αυτό είναι το όραμά του; Θα χάσει στις ευρωεκλογές, θα χάσει και στις εθνικές εκλογές τον Οκτώβρη του '19

Πως θα περάσει το Σκοπιανό από τη Βουλή, εφόσον αποχωρήσει ο Καμμένος
Εχω τη βεβαιότητα ότι το ονοματολογικό, η συμφωνία, που είναι ένας συμβιβασμός κι αυτός, ένα πολύ σημαντικό βήμα μπροστά, 140 χώρες τους λένε Μακεδονία και τώρα θα τους λένε Βόρεια Μακεδονία - στο google για να βρεις τα Σκόπια θα πρέπει να βάλεις Βόρεια Μακεδονία- η συμφωνία θα περάσει. Θα περάσει για ένα λόγο, γιατί και ο τελευταίος πολίτης αρχίζει να καταλαβαίνει ότι παρά τα προβλήματα αυτή η συμφωνία συμφέρει τη χώρα, λύνει προβλήματα. Σας λέω ότι το κλίμα που διαμορφώνεται είναι ότι η συμφωνία είναι προς όφελος και αν ο Μητσοτάκης άφηνε και τους βουλευτές του, θα είχε πολύ μεγάλη πλειοψηφία. Η κυβέρνηση την επόμενη μέρα θα έχει την πλειοψηφία για να κυβερνήσει. Δεν θέλω να υπεισέλθω σε ένα θέμα που για τον Πάνο Καμμένο είναι θέμα αρχών. Πιστεύω ότι θα βρεθεί σε ένα δίλημμα- καταλαβαίνω το θέμα αρχών, αλλά από την άλλη αν θα πρέπει να προχωρήσει η ανάταξη της χώρας. Η πολιτική είναι γεμάτη κρίσιμα διλήμματα. Πιστεύω ότι θα πάρει τη σωστή απόφαση. Δεν θα αποτελέσει εμπόδιο ο Πάνος Καμμένος για την κανονικότητα στη χώρα. Θα καταψηφίσει τη συμφωνία. 

Για τη «θυσία» Κοτζιά

Δεν θυσίασα κανέναν. Ο υπουργός Εξωτερικών παραιτήθηκε. Είχε εξαιρετικό έργο στο ΥΠΕΞ, η αντιπαράθεση είχε και έναν χαρακτήρα επιθέσεων, είχα την παραίτησή του, ήμουν υποχρεωμένος να συνεχίσω. Σε κρίσιμα θέματα για την πορεία του τόπου δεν υπάρχει νά χω εγώ, κερδίζεις εσύ. Σε ό,τι αφορά τις δικές μου απόψεις δεν θα προσέγγιζα την αναφορά αυτή, αλλά το κρίσιμο θέμα είναι αν προχωρά η χώρα μπροστά.

Ειπώθηκε από τον κ.Καμμένο για τον Σόρος- Υπάρχει και η μήνυση

Του ζήτησα εγώ του κ.Κοτζιά να πάει στον εισαγγελέα τα δημοσιεύματα. Ο κ.Καμμένος έχει κάνει δηλώσεις για τον Σόρος, ότι δεν κατηγόρησε ποτέ την κυβέρνηση για κάτι τέτοιο.

Για την κλιμάκωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά

Το ΥΠΕΞ δεν μου είναι κάτι ξένο. Στην περιοχή υπάρχουν εντάσεις, πρέπει να δείξουμε νηφαλιότητα. Η Τουρκία είναι μια δύναμη κρίσιμη και ισχυρή, υπολογίσιμη στην περιοχή. Πρέπει και η Τουρκία να αποφασίσει, η Ελλάδα μαζί με άλλες χώρες στην περιοχή έχει διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί ένας νέος ενεργειακός χάρτης στην περιοχή με Ελλάδα - Κύπρο- Αίγυπτο- Ισραήλ. Δεν αποκλείουμε την Τουρκία από τη διαδικασία, στη βάση του σεβασμού του διεθνούς δικαίου. Να αποφασίσει η Τουρκία. Να καταλάβει ότι δεν είναι ένα διμερές ζήτημα.  Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά και δεν απειλείται από κανέναν. Δεν θα απεμπολήσουμε κανένα κυριαρχικό μας δικαίωμα.

Για το casus belli στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης
Δεν είναι καινούργιο αυτό. Θα κάνουμε χρήση του δικαιώματός μας. Ισως να ανακοινώθηκε άτσαλα στην παράδοση - παραλαβή. Μου το ζήτησε ο απερχόμενος υπουργός, είχε κάνει δουλειά. Ισως θα έπρεπε να έχουμε ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα. Αποφάσισα να αλλάξουμε την τακτική, όχι τη στρατηγική. Δεν θα γίνει επέκταση με προεδρικά διατάγματα, αλλά μέσα από τη βουλή. Ξεκινούμε από το Ιόνιο και δεν απεμπολούμε το δικαίωμα να το ασκήσουμε και όπου αλλού προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο.

Για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Δεν υπάρχουν και δεν ζητήθηκαν νέες βάσεις από τις ΗΠΑ, που είναι κρίσιμος εταίρος. Δεν αναζητούμε προστάτες. Και η Ελλάδα είναι μια κρίσιμη χώρα, στη γεωπολιτική σκακιέρα η Ελλάδα είναι σε κρίσιμη θέση, στο αντάμωμα τριών ηπείρων. 
Εχουμε ανοιχτούς διαύλους και με τη Ρωσία. Εχουμε πολυδιάσταση εξωτερική πολιτική.

Για την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα και την ήπια αντίδραση του ελληνικού κράτους

Σήμερα είναι μέρα πένθους για την οικογένεια και την ομογένεια. Δεν θέλω να μπω σε ιδιαίτερο σχόλιο. Διαβεβαιώνω ότι η Ελλάδα έκανε τα ενδεδειγμένα από την πρώτη μέρα. Η άλλη πλευρά μας υποσχέθηκε ότι οι εισαγγελικές αρχές θα μας δώσουν πλήρες πόρισμα για αυτό το πολύ δυσάρεστο συμβάν. Το δυσάρεστο γεγονός μας οδήγησε να ξεχάσουμε ότι στο χωριό Βουλιαράτες εκείνη τη μέρα είχαμε στο στρατιωτικό νεκροταφείο την ταφή των πεσόντων ηρώων μας στην Αλβανία, μετά από 70 και πλέον χρόνια, παρουσία της ελληνίδας υπουργού Πολιτισμού. Δυσάρεστο το συμβάν. Πρέπει να προχωρήσουμε για να αποδοθούν τα δικαιώματα στη μειονότητα. Θα προχωρήσουμε σ' αυτό το διάλογο.  Εχουμε χαράξει πολιτική για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων στην εξωτερική πολιτική. 

Για την εγκληματικότητα και την κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια

Το πρόβλημα της εγκληματικότητας δεν είναι κανούργιο. Υπήρξε αύξηση της μικροεγκληματικότητας στα χρόνια της κρίσης. Η βαριά εγκληματικότητα έχει μειωθεί τα τρία τελευταία χρόνια. Θα πρέπει το ζήτημα να συνεχίσει να μας απασχολεί. Πήραμε αστυνομικούς από τη φύλαξη προσώπων και τους πήγαμε στη γειτονιά. Η ασφάλεια είναι λαϊκό δικαίωμα. Εχουμε δυσφημίσει αρκετά τα πανεπιστήμιά μας, μην το κάνουμε άλλο. Οσοι μένουμε σε λαϊκές γειτονιές - μένω στην Κυψέλη και οι γείτονές μου μού λένε ευτυχώς που είσαι εσύ εδώ  και έχουμε αστυνομία, ζούμε τα προβλήματα του αστικού ιστού. Το ίδιο και στα πανεπιστήμια. Οταν διαπράττεται έγκλημα κατά της ζωής η αστυνομία μπαίνει στα πανεπιστήμια. Θα ήταν καλύτερα η συζήτηση για την αναβάθμιση των πανεπιστημίων να μην εστιάζεται σ΄αυτή την κατάσταση. Ο στόχος είναι η δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων που θα έχουν πρόσβαση όσοι θα έχουν την οικονομική δυνατότητα.

ΣΧΟΛΙΑ (205)

VVV

"Αδειάζουν 153 θέσεις στην βουλή. Θα προκηρυχθούν άμεσα" LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL

ΨΕΥΤΗΗΗΗΗ

ΑΠΑΤΕΩΝΑΑΑΑΑΑ ΠΡΟΔΟΤΗΗΗΗΗΗΗ

Συριζοκάναλο

Άξιος βερύκιε! ΌΣΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ!

ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ....

ΩΡΑΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ - ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΟΒΕΡΥΚΙΟ. ΠΗΡΕ Ο ΤΖΙΤΖΙΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΝΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ.

Insane

Οσο ποιο γρήγορα φυγει ο τσιπρομαδουρο τοσο καλυτερα για την χωρα ειναι οτι πιο ανηθικο αντιεθνικό ανθελληνικό εχει περασει απο την Ελλάδα συνεργατες στο εγκλημα οσοι ψηφίσουν και παλι συριζα και νουδου εννοείται .ξυπνά Έλληνα επιτελους ...

Μάριος

Ίσως η πιο εμετική συνέντευξη Πρωθυπουργού στα χρόνια της μεταπολίτευσης και με έναν δημοσιογράφο απολύτως ανδρείκελο να προσπαθεί να μην τον φέρει σε δύσκολη θέση.Αν τον άκουγε κανείς ξένος θα νόμιζε ότι ζούμε σε επίγειο παράδεισο κι ο Τσιπράκος είναι ούτε λίγο ούτε πολύ ένα είδος θεόσταλτου σωτήρα για το έθνος. Το εξοργιστικό είναι ότι μας θεωρούν τελείως ηλίθιους, πρωτόζωα όχι αστεία!!!Το ενθαρρυντικό είναι ότι η όλη εικόνα του ήταν τραγική, με φανερή αμηχανία, αλλά και φόβο για τις επερχόμενες εκλογές που παρά τα νταηλίκια περί βέβαιης νίκης του, τρέμει το ενδεχόμενο πανωλεθρίας και τις πιθανές διώξεις για όσα εγκληματικά έχει πράξει εις βάρος της χώρας 3 χρόνια τώρα, και όλη του η προσπάθεια θα εστιάσει στο περιορισμό της ήττας με τον προσεταιρισμό των δημοσίων υπαλλήλων και την υπόσχεση νέων διορισμών!!Όσο για την εμμονή του στη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών και τη μη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκειμένου να ακουστεί η γνώμη μας για ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα καταδεικνύει ότι συνιστά έναν συνειδητό προδότη της χώρας!! Εκείνο όμως που νομίζω ήταν το απαύγασμα της κτηνωδίας ήταν η μη αναφορά στους 100 συνανθρώπους μας που κάηκαν ζωντανοί στην Αθήνα το περασμένο καλοκαίρι, ένα φρικαλέο έγκλημα που θα μας στοιχειώνει ως λαό για χρόνια με την ανοχή που ακόμα δείχνουμε απέναντι σε αυτή τη συμμορία που σαν αρρώστια έχει ενσκήψει στις ζωές μας!!!

Αρετή

Συνυπογράφω το εξαιρετικό σου σχόλιο

Δημητρης

Να τα λεμε ολα ε? Πολλα μπορει να συρει κανεις στον Τσιπρα, αλλα με Κουλη ποτε δεν θα γινονταν 10.000 προσληψεις. Μαλλον 10.000 απολυσεις θα χαμε.

@

ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ ΒΕΡΥΚΙΕ. ΕΙΣΤΕ ΟΤΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ (sic!) ΥΠΑΡΧΕΙ.

@ βερύκιο ex ceo

Τί έγινε βερύκιε εξακολουθείς να βγάζεις γλώσσα και επί Βαρδινογιάννηδων? Μάλλον δεν έχεις καταλάβει καλά.

Λαθος

ο μονος που μιλαει για απολυσεις στο Δημοσιο ειναι ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ.Ολοι οι αλλοι ειναι κρατιστες.Ειτε μπλε ειτε πρασινοι ειτε ροζ ολοι ειναι κρατιστες.

Anonymous

Να παρει την συμφωνια η Εκκλησια οσο ειναι καιρος ακομα ..... Μετα καπουτ !!! Επιδομα εσσαει ειναι καλυτερο απο ανεργια εσσαει .... Με την θρησκευτικη ουδετεροτητα που ερχεται δεν υπαρχει κληρικος καμιας θρησκειας που θα πληρωνεται με την μορφη μισθου απο το δημοσιο για αυτο .... Ολοι κανα επιδοματακι θα εχουν και αφου θα θεωρουνται ιδιωτες σε γενικες γραμμες , θα μπορουν να κανουν και καμια αλλη δουλιτσα νομιμα , τωρα δεν μπορουν οντας Δ.Υ. .... Παρτε την συμφωνια !!!

ΣΡΟΙΤΕΡ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΒΕΡΥΚΙΟΣ

ΣΡΟΙΤΕΡ 1. ΟΤΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ 3,000 ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΤΣΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ - Ο ΣΡΟΙΤΕΡ ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΛΕΞΗ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ 15 ΚΛΟΥΒΕΣ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΝ. ΣΡΟΙΤΕΡ 2. ΟΤΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΨΕΛΛΙΣΕΙ Ο ΣΡΟΙΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΣΚΑΣΕ 50,000,000 ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΞΕΡΟΚΑΤΑΠΙΝΟΝΤΑΣ ΕΙΠΕ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΣΡΟΙΤΕΡ ΑΨΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ "ΜΑΛΙΣΤΑ" ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΨΟΡΟΣ ΣΕ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ. ΣΡΟΙΤΕΡ 3. ΕΙΠΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ "ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ". ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ. ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Ο ΣΡΟΙΤΕΡ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΠΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ. Ο ΣΡΟΙΤΕΡ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΡΑΜΠ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΥΡΙΕ ΣΡΟΙΤΕΡ ΗΤΑΝ 10 ΦΟΡΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΒΕΡΥΚΙΟΣ.

'Αδειασε μας τη γωνιά.

Aντιμετωπίζει τους παπάδες σαν ένα βάρος από το οποίο θα αδειάσει το δημόσιο και θα προσλάβει κομματόσκυλα.Ντροπή σου Ιερώνυμε για τη συνέργεια.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsi543

Πώς ελήφθη η απόφαση να ζητηθεί προανακριτική μόνον για τον Δ. Παπαγγελόπουλο - Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στη Βουλή μετά την αποσφράγιση του φακέλου

31