Ερώτηση Άδωνι στη Βουλή για τη «Μακεδονία ξακουστή»

main_gewrgiadis

Προς τους Τσίπρα και Καμμένο - Κάνει λόγο για προκλητικές δηλώσεις διά στόματος της αντιπροέδρου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, η οποία ανέφερε ότι τέτοια συνθήματα δεν κινούνται στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών

Ερώτηση στους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας απευθύνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, «αναφορικά με την απαίτηση της αντιπροέδρου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, να δοθεί τέλος στη χρησιμοποίηση του τραγουδιού 'Μακεδονία ξακουστή'».

«Μια διαφαινόμενη συγκατάθεση του Έλληνα πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών, παρά εναντίωση στις πρωτοφανείς απαιτήσεις της κυβέρνησης του κ. Ζάεφ να δοθεί τέλος στη χρησιμοποίηση του τραγουδιού 'Μακεδονία ξακουστή' στις παρελάσεις, αποδεικνύει η εκκωφαντική σιωπή που βασιλεύει στο υπουργείο Εξωτερικών τις τελευταίες μέρες» αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Γεωργιάδης.

Και προσθέτει: «Οι προκλητικές δηλώσεις διά στόματος της αντιπροέδρου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, κ. Σεκερίνσκα, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως τέτοια συνθήματα δεν κινούνται στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών, έρχονται στο θλιβερό απόηχο της αποβολής μαθητών στον Γέρακα, επειδή τραγούδησαν το 'Μακεδονία ξακουστή' στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου».

Είναι χαρακτηριστικό, σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης, ότι οι δηλώσεις της κ. Σεκερίνσκα φαίνεται πως απορρέουν από την ερμηνεία της ίδιας της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία στο άρθρο 3 αναφέρει πως «τα Μέρη δεσμεύονται να μην επιχειρούν, υποκινούν, υποστηρίζουν και/η ανέχονται οιεσδήποτε πράξεις ή δραστηριότητες μη φιλικού χαρακτήρα κατά του άλλου Μέρους», ενώ στο ίδιο άρθρο αναφέρεται: 'Έκαστο Μέρος θα κοινοποιεί άμεσα στο άλλο Μέρος οιαδήποτε πληροφορία κατέχει αναφορικά με οιεσδήποτε παρόμοιες πράξεις ή προθέσεις'. Ομοίως στο άρθρο 6 γίνεται λόγος, ότι κάθε Μέρος θα πρέπει 'να λάβει αμέσως αποτελεσματικά μέτρα, προκειμένου να απαγορεύσει εχθρικές δραστηριότητες, ενέργειες ή προπαγάνδα από κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες, αμέσως ή εμμέσως ελεγχόμενες από το κράτος και για την πρόληψη δραστηριοτήτων που πιθανώς υποδαυλίζουν τον σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό εναντίον του άλλου Μέρους. Εάν συμβούν τέτοιου είδους δραστηριότητες, τα Μέρη θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ καλεί τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας να ενημερώσουν τη Βουλή αν επιδοκιμάζουν τις δηλώσεις της αντιπροέδρου της ΠΓΔΜ, αν οι παραπάνω δηλώσεις συνάδουν με το πνεύμα και την ερμηνεία της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν προτίθενται να προβούν στην απαγόρευση της χρησιμοποίησης του τραγουδιού «Μακεδονία ξακουστή» στις παρελάσεις, ή άλλες δημόσιες εκδηλώσεις, και αν υπάρχει περίπτωση να απαγορευτεί από τις στρατιωτικές μπάντες να παιανίζουν το «Μακεδονία ξακουστή», στο πνεύμα της τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΣΧΟΛΙΑ (40)

Γεώργιος Βλάχος

Τι μας υπενθυμίζει και τι μας διδάσκει ο εξυπνότατος και αδιάλλακτος Πρωθυπουργός της Σκοπιανής Δημοκρατίας κ. Ζάεφ με το μήνυμά του προς τους Σλάβους πολίτες του μέσα και έξω από το Σκοπιανό κρατίδιο; Το συμπέρασμα είναι γνωστό σε όλους μας και έχει ως εξής: Την Προδοσία την αγάπησαν πολλοί τον Προδότη όμως κανένας. Ο κ. Ζάεφ επιβεβαιώνει την παραπάνω ρήση. Διαφορετικά δεν θα τροφοδοτούσε με επιχειρήματα την Ελλάδα, για να σταλούν όταν έρθει ο καιρός οι κύριοι Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος στο Ειδικό Δικαστήριο για εσχάτη προδοσία. Θέλει να τους ξεφορτωθεί και για αυτό καταπατάει όποτε και όπως θέλει την καταστροφική για την Ελλάδα Συμφωνία των Πρεσπών. Βεβαίως και χωρίς τα σφηνάκια του είναι ώριμοι και οι τρείς για το Ειδικό Δικαστήριο. Το μήνυμά του για<< Παγκόσμια και δίκαιη Μακεδονία>> και πολλά άλλα βγάζουν μάτι και μόνο κουφοί και τυφλοί δεν τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι. 'Ηρθε η ώρα που πρέπει να ξυπνήσουν από τον λήθαργο στον οποίον βρίσκονται για να πράξουν αυτό που δεν επιθυμούν και δεν θέλουν οι μέντορές τους. Διαφορετικά θα είναι οι σύγχρονοι Εφιάλτες που μαζί με το τσούρμο τους διαμέλισαν την Ελλάδα.

Μάρκος

Δεν πάνε να σκούζουνε τα βουλγαρικά απολειφάδια!! Εγώ θα τραγουδώ το "Γνήσιο" "Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα, που έδιωξες τους Βούλγαρους και ελεύθερη είσαι τώρα"! και όχι παραποιημένο από το ΠΑΣΟΚ "..που έδιωξες τους βάρβαρους...",

Αποφητος της Ελληνικής αγωγής του Άδωνι, τμήμα νανογιλέκων.

Πες τα Άδωνι,που πάνε να παραχαραξουν την ελληνική ιστορια των 13 εκατομμύριων ετών που τότε γεννήθηκε ο πρωτάνθρωπος, ο Έλλην ο λευκός, ο εκπρόσωπος της Αρίας φυλής.

Αν κράζουμε τον μπoυμπούκo δεν σημαίνει αυτόματα ότι είμαστε συριζαίοι. Έλεος μ'αυτή την ηλιθιότητα!

'Avτε ρε πατριδoκάπnλε καλoτoύμπα μπoυμπoύκο... πήγαιvε να ξαvά ψnφίσεις για νέο Τέμεvoς, για σύμφωvo συμβίωσnς και για νέο μvnμόvιο! Μας το παίζεις και πατριώτης και ψnφίζεις όλα τα ανθελλnvικά νομoσxέδια!

Ο βαψομαλιας

Του μπουμπουκου τα μαλλιά όσο πάνε και μαυριζουν

Υπάρχει fοtο του μπουμπούκου δίχως αυτό το τσουλουφάκι που επιμελώς ατημέλητα πέφτει μπροστά;

@00:35: Το xρώμα του μαλλιoύ είναι επιμέλεια της μπoυμπoύκαιvας.

Πολύ γέλιο

Οι "ελληνες" φασίστες το αναπαράγουν πηγαίο και αθφονο.Δειχνουν την περιφρόνηση τους προς τους"βαρβάρους" Σλάβους, λες και οι ελληνοποιημενοι (με την βοήθεια του υποκόπανου πάντα) σλαβοι της Νότιας Μακεδονίας και οι τουρκοποντιοι Λαζοί που τους κουβάλησαν το 1922 έχουν καμιά σχέση με τον Μεγαλεκο.Αβυσος η βλακεία των Αδωνιδων.

Αποχαυνωμενος

Πάρτο ξανα από την β' δημοτικού και άρχισε να δημοσιεύεις μετά από 10 χρόνια τουλάχιστον, τα στοιχειώδη δεν μπορείς να επεξεργαστείς

$$$

κλείστε τον μέσα ρε να τελειώνουμεεεεεεε. Στο τρελάδικο εννοώ. Ο άνθρωπος έχει παραφρονήσει. Η κάνει τον τρελό για να γλειτώσει το κελί.

στερεολλαδιτης Μακεδονομαχος

Παλι καλα που δεν ζητανε ,να μη τραγουδαμε" Μακεδονια ξακουστη" αλλα Βορεια Μακεδονια ξακουστη

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΞΕΘΑΡΕΨΑΝΕ ΟΙ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ (ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ) ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ.

Νεο

Ρε μπουμπουκο πατριδοκαπηλε,τα αφεντικα σου τα ρώτησες αν σου επτρεπουν τέτοιες ερωτήσεις; αντε ροζοδεξιουλιδες.

Πώς φαίνεται πώς έχεις φάει πολλή καρπαζιά από τον Μπουμπούκο

που δε βλέπεις την ώρα να του αντιμιλήσεις με κάποιο τρόπο κιας ξαναφάς καρπαζιά, μάλλον σου αρέσει

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zaxariadis-n1

«Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι αν ένας πρωθυπουργός έχει οργανώσει σκευωρία τον στέλνουν οι πολίτες στο σπίτι του. Εάν έχουν τελεστεί τέτοια πράγματα ή έχει κάποιος την αίσθηση ότι έχουν τελεστεί, οφείλουν να ψαχτούν» είπε ο κ. Ζαχαριάδης

1