Ποτάμι: Είναι ντροπή τα Πανεπιστήμια να είναι... αφιλόξενα για φοιτητές και καθηγητές

Ποτάμι: Είναι ντροπή τα Πανεπιστήμια να είναι... αφιλόξενα για φοιτητές και καθηγητές

Συνάντηση με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) είχε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς

LRM_EXPORT_13
Εξηγήσεις για τη ντροπιαστική, για τη χώρα και επικίνδυνη, για τους φοιτητές και καθηγητές, ανομία που επικρατεί σε πολλά Πανεπιστήμια, θα ζητήσει από την κυβέρνηση το Ποτάμι με αφορμή και τη συζήτηση στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Αυτή τη δέσμευση ανέλαβαν ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς κατά τη συνάντηση τους με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ). Η συζήτηση, που έγινε στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, επιβεβαίωσε την ταύτιση απόψεων με τους εκπροσώπους των καθηγητών για τα όλο και αυξανόμενα προβλήματα που δημιουργεί η εντεινόμενη παραβατικότητα στα πανεπιστήμια.

«Ατολμία και αδιαφορία υπήρχε και στο παρελθόν, αλλά οι σημερινοί κυβερνώντες έχουν αφήσει τα Πανεπιστήμια στο έλεος συμμοριών» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης προσθέτοντας ότι «προφανώς η κυβέρνηση θεωρεί τα προαύλια, τους διαδρόμους, τις αίθουσες διδασκαλίας, τα γραφεία και τις υποδομές των Πανεπιστημίων, χώρους αντίστασης και πεδία μαχών και όχι κέντρα μάθησης και έρευνας».

«Απαιτούμε από την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να εκτελέσει το καθήκον της» επισήμαναν ο Πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Στάθης Ευσταθόπουλος, καθηγητής ΕΚΠΑ και ο γραμματέας Χαράλαμπος Φείδας, καθηγητής ΑΠΘ, οι οποίοι απηύθυναν κάλεσμα σε όλα τα κόμματα να επιδιώξουν και να επιτύχουν εθνική συνεννόηση για την αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο.

«Είναι χρέος της πολιτείας να εφαρμόσει τους νόμους» απάντησε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού και γραμματέας της Κ.Ο Γιώργος Μαυρωτάς χαρακτηρίζοντας ανεύθυνη την τοποθέτηση του κ.Γαβρόγλου ότι οι φοιτητές είναι εκείνοι που πρέπει να αντιδράσουν στα εγκληματικά στοιχεία που εισβάλουν κάθε τόσο στους χώρους τους. Και συμπλήρωσε: «είναι ντροπή για την πολιτεία τα Πανεπιστήμια να είναι σήμερα αφιλόξενα και εχθρικά για φοιτητές και καθηγητές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης