Ποτάμι: Είναι ντροπή τα Πανεπιστήμια να είναι... αφιλόξενα για φοιτητές και καθηγητές

LRM_EXPORT_13

Συνάντηση με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) είχε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς

Εξηγήσεις για τη ντροπιαστική, για τη χώρα και επικίνδυνη, για τους φοιτητές και καθηγητές, ανομία που επικρατεί σε πολλά Πανεπιστήμια, θα ζητήσει από την κυβέρνηση το Ποτάμι με αφορμή και τη συζήτηση στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Αυτή τη δέσμευση ανέλαβαν ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς κατά τη συνάντηση τους με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ). Η συζήτηση, που έγινε στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, επιβεβαίωσε την ταύτιση απόψεων με τους εκπροσώπους των καθηγητών για τα όλο και αυξανόμενα προβλήματα που δημιουργεί η εντεινόμενη παραβατικότητα στα πανεπιστήμια.

«Ατολμία και αδιαφορία υπήρχε και στο παρελθόν, αλλά οι σημερινοί κυβερνώντες έχουν αφήσει τα Πανεπιστήμια στο έλεος συμμοριών» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης προσθέτοντας ότι «προφανώς η κυβέρνηση θεωρεί τα προαύλια, τους διαδρόμους, τις αίθουσες διδασκαλίας, τα γραφεία και τις υποδομές των Πανεπιστημίων, χώρους αντίστασης και πεδία μαχών και όχι κέντρα μάθησης και έρευνας».

«Απαιτούμε από την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να εκτελέσει το καθήκον της» επισήμαναν ο Πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Στάθης Ευσταθόπουλος, καθηγητής ΕΚΠΑ και ο γραμματέας Χαράλαμπος Φείδας, καθηγητής ΑΠΘ, οι οποίοι απηύθυναν κάλεσμα σε όλα τα κόμματα να επιδιώξουν και να επιτύχουν εθνική συνεννόηση για την αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο.

«Είναι χρέος της πολιτείας να εφαρμόσει τους νόμους» απάντησε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού και γραμματέας της Κ.Ο Γιώργος Μαυρωτάς χαρακτηρίζοντας ανεύθυνη την τοποθέτηση του κ.Γαβρόγλου ότι οι φοιτητές είναι εκείνοι που πρέπει να αντιδράσουν στα εγκληματικά στοιχεία που εισβάλουν κάθε τόσο στους χώρους τους. Και συμπλήρωσε: «είναι ντροπή για την πολιτεία τα Πανεπιστήμια να είναι σήμερα αφιλόξενα και εχθρικά για φοιτητές και καθηγητές».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Γιώτα

Ελεύθερη Διακίνηση Ιδεών θεωρείται πλεον η διακίνηση ναρκωτικών, η καταστροφή κρατικής περιουσίας, ο τραμπουκισμός της αριστερής μειοψηφίας, το λαθρεμπόριο μαϊμού προϊόντων απο λαθρομετανάστες και η κάθε λογής εγκληματικότητα. Η αρχή έγινε με το Ν1268/82 του ολετήρα της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου, συνεχίστηκε με όλες τις κυβερνήσεις δεξιές και αριστερές, ενώ μαζί με το πλιάτσικο του δημοσίου χρήματος είναι απο τους παράγοντες που διέλυσαν το σύγχρονο ελληνικό κράτος. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει τετοια κατάντια στα πανεπιστήμια, ήξερα ο,τι οι φυλακές ήταν πανεπιστήμια εγκληματικότητας. Τώρα στη σημερινή Ελλάδα, τα πανεπιστήμια δίνουν πλεον τα διδακτορικά στους εγκληματίες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

w18-71938dendias

«Προφανώς είναι καλύτερα έτσι παρά να χανόντουσαν ανθρώπινες ζωές, να υπήρχαν στρατιωτικές επιχειρήσεις, να είχαμε πρόσφυγες, να διεξαγόταν στην περιοχή μας άλλη μια πολεμική σύγκρουση», είπε ο υπουργός Εξωτερικών 

tsipras_synenteyksi_2005_4-768x477

Δείτε το βίντεο -Η σημαιοφόρος συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία και δημοσιογράφος Γεωργία Μπιτάκου εντόπισε τον Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια πτήσης και τον... στόλισε κανονικά

51