ΚΚΕ: Η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου διαιωνίζει και ενισχύει ιστορικές εκκρεμότητες

kke--2-thumb-large

Το Κομμουνιστικό Κόμμα θεωρεί ότι «για την Ελλάδα είναι υπερώριμο ζήτημα ο διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας»

«Η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου δεν λύνει ιστορικές εκκρεμότητες, αλλά αντίθετα τις διαιωνίζει και τις ενισχύει. Γιατί η βασική ιστορική εκκρεμότητα που θα έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και δεκαετίες και η οποία λείπει από τη συνταγματική αναθεώρηση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το ζήτημα του πλήρους διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησίας. Ένας διαχωρισμός, ο οποίος σε τίποτε δεν εμποδίζει τα θρησκευτικά πιστεύω και την όποια θρησκευτική συνείδηση του ανθρώπου» επισημαίνει ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου.

«'Αλλωστε, ο διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας και η εκκοσμίκευση του κράτους, της εκπαίδευσης, όλων των θεσμών, συντελέστηκε σε πολλές χώρες από την ίδια την αστική τάξη και το κράτος της, από την περίοδο ακόμα της Γαλλικής Επανάστασης το 1789 και σε συνέχεια τον 19ο αιώνα, πριν ακόμα την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 και την εμφάνιση των σοσιαλιστικών κρατών, κατά τον 20ο αιώνα» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι «με τη συγκεκριμένη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται ο συνταγματικός εναγκαλισμός Κράτους-Εκκλησίας, αλλά προστίθεται και ένας επιχειρηματικός εναγκαλισμός, στο πλαίσιο του Ταμείου Αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, που ήταν νόμος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και το οποίο ταμείο περιέχει αρκετά σκοτεινά σημεία, όπως η πρόβλεψη ότι σε αυτό θα περιλαμβάνονται και αμφισβητούμενες εκτάσεις. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει να αποσπάσει τη συναίνεση της Εκκλησίας στις περιορισμένου χαρακτήρα συνταγματικές αλλαγές».

Τέλος, το Κομμουνιστικό Κόμμα θεωρεί ότι « για την Ελλάδα είναι υπερώριμο ζήτημα ο διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπαίδευση, τις τελετουργικές διαδικασίες σε δημόσιους θεσμούς, τον πολιτικό γάμο, την πολιτική κηδεία, τη δυνατότητα αποτέφρωσης νεκρών, την ονοματοδοσία, το περιουσιακό ζήτημα της Εκκλησίας».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

ΕΥΒΛΑΒΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΙΕΡΕΙΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΠΕΝΘΙΜΑ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 14:00

ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΜΕΝΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Βλαδίμηρος

Το ΚΚΕ, με την πάγια τακτική του δε συμφωνεί ποτέ με κανέναν δημοκρατικό, δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στην ελληνική κοινωνία με τις καταλήψεις, πορείες, απεργίες κλπ προκειμένου να έχει λόγο ύπαρξης. Και το τελευταίο: το ΚΚΕ ανέκαθεν ήταν σε ποσοστό 95% με τη ΝΔ και 5 % μόνο με τον εαυτό του και τους άλλους. Το αποδεικνύει περίτρανα η πολιτική του ιστορία με τις συμμαχίες του, τις αποφάσεις του, τα λεγόμενά του και τις ψηφοφορίες του μέσα στο κοινοβούλιο. Και στα κρίσιμα θέματα πάντα αποχωρεί από τη Βουλή.. Είναι η αρά της Ελλάδας μετά τον Εμφύλιο και τη συμφωνία της Βάρκιζας που άφησαν τον αγνό αγωνιστή, Άρη Βελουχιώτη, βορά στα χέρια των Ζερβικών, ενώ, με το που παρέδωσαν τα όπλα ,με την παραπάνω συμφωνία, θα μπορούσαν κάλλιστα να ζητήσουν από τους Ζερβικούς και τη δεξιά παράταξη να μην τον πειράξουν πάνω στο βουνό , όπου βρισκόταν ακόμα και συγκεκριμένα στην Μεσούντα Άρτας, Τον πρόδωσαν και αυτόν, όπως και τόσους άλλους αγνούς συντρόφους τους αγωνιστές. Αυτό ήταν και αυτό είναι το ΚΚΕ. Ο καλύτερος σύμμαχος και το καλύτερο στήριγμα της Δεξιάς παράταξης, με την οποία το 89 συνεργάστηκε ο Χαρίλαος με τον Μητσοτάκη σε σκευωρία για να μπορέσουν από κοινού να πλήξουν και να σπιλώσουν τον ανίκητο μέχρι τότε Ανδρέα.Όποιος πιστεύει το ΚΚΕ είναι εκτός πραγματικότητας.

Istvan

Γιατι ασχολουμαστε ακομα με τα σοβιετικα φαντασματα?

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΚΕ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ

ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΣΑΣ

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΔΙΑΒΟΛΟΙ

ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΑΛΟΙ ΜΕΙΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΚΑΤΣΙΦΑ

ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΑΤΑΦΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ 12 ΗΜΕΡΕΣ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zaxariadis-n1

«Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι αν ένας πρωθυπουργός έχει οργανώσει σκευωρία τον στέλνουν οι πολίτες στο σπίτι του. Εάν έχουν τελεστεί τέτοια πράγματα ή έχει κάποιος την αίσθηση ότι έχουν τελεστεί, οφείλουν να ψαχτούν» είπε ο κ. Ζαχαριάδης

1