Συνάντηση Θεοδωράκη με στελέχη του κόμματος του Εμμανουέλ Μακρόν

«Η μάχη απέναντι στον εθνικισμό θα κερδηθεί μόνο αν έχουμε τους νέους της Ευρώπης στο πλευρό μας» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού

Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος Ευρωπαϊστών που θα πολεμήσει τον ολοένα αυξανόμενο εθνικισμό και λαϊκισμό στη Γηραιά Ήπειρο συζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης με στελέχη του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν, τα οποία τον επισκέφθηκαν στη Σεβαστουπόλεως.

Στην αντιπροσωπεία του La Republique En Marche (LREM), το οποίο είναι και το κυβερνών κόμμα στη Γαλλία, ελέγχοντας την πλειοψηφία των εδρών στην Εθνοσυνέλευση, συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων της τελευταίας και βουλευτής των Γάλλων της αλλοδαπής Pieyre-Alexandre Anglade, η σύμβουλος ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων του κόμματος Garance Pineau και η υπεύθυνη διπλωματικών σχέσεων Ευρώπης Florence Lilti.

LRM_EXPORT_81557579519950_20181106_130014940


O Pieyre - Alexandre Anglade είπε ότι θέλουν να δημιουργήσουν ένα δυνατό ρεύμα με ανθρώπους που έχουν τα ίδια ιδανικά, τις ίδιες ιδέες και κοινό όραμα για την Ευρώπη και επισήμανε πως ο διαχωρισμός δεν είναι πια αριστερά - δεξιά, αλλά εθνικισμός και λαϊκισμός απέναντι στην Ευρώπη της ελευθερίας, των αρχών, της ισότητας και των δικαιωμάτων των ανθρώπων.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε την ανάγκη να επιταχύνουμε το βήμα μας προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και εξήγησε πως η μάχη απέναντι στον εθνικισμό θα κερδηθεί μόνο αν έχουμε τους νέους της Ευρώπης στο πλευρό μας. Θεοδωράκης και Anglade συμφώνησαν πως στόχος πρέπει να είναι η επικράτηση της ευρωπαϊκής συνείδησης και το να κατανοήσουν οι πολίτες πως δεν απειλείται η εθνική κυριαρχία από την ευρωπαϊκή.

LRM_EXPORT_81557579519950_20181106_130014940


Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε και για την ανάγκη σύνταξης μίας νέας ευρωπαϊκής χάρτας και ξεκαθάρισε πως όποιο κόμμα την προσυπογράψει θα πρέπει να την υπηρετεί με συνέπεια, όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό. Στη συνάντηση από την πλευρά του Ποταμιού παραβρέθηκαν ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, ο δόκτωρ Δημήτρης Αντωνίου και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων Οντίν Λιναρδάτου.

LRM_EXPORT_81555824865413_20181106_130013185-1024x683

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Σωτήρης Αναγνωστόπουλος

Αντιευρωπαϊσμός είναι ότι πιο χαζό έχω ακούσει. η Ε.Ε δημιουργήθηκε μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο για να μην ξαναπολεμήσουν οι λαοί της Ευρώπης μεταξύ τους. Ο Εθνικισμός είναι αυτό που προκάλεσε τους δύο παγκόσμιους πολέμους και αιματοκύλισε την ανθρωπότητα. Η Ε.Ε μπορεί να αντιστρέψει και τους οικονομικούς λόγους που δυναμώνουν τον εθνικισμό. Μόνο ομάδες χωρών μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές συνέπειες της παγκοσμιοποίησης οι μεμονομένες χώρες δεν μπορούν να θέσουν όρους και κανόνες που θα προστετεύουν τους πολίτες τους. Καλά κάνει ο Θεοδωράκης και είναι πάντα υπέρ της ΕΕ και κατά των εθνικιστών και της απομόνωσης. Εθνικισμός και οικονομική απομόνωση είναι συνταγή καταστροφής.

Rena

2 κόμματα με κοινούς στόχους που έχουν συνεχή επαφή για την ευρωπαϊκή τους πορεία!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

w18-71938dendias

«Προφανώς είναι καλύτερα έτσι παρά να χανόντουσαν ανθρώπινες ζωές, να υπήρχαν στρατιωτικές επιχειρήσεις, να είχαμε πρόσφυγες, να διεξαγόταν στην περιοχή μας άλλη μια πολεμική σύγκρουση», είπε ο υπουργός Εξωτερικών 

tsipras_synenteyksi_2005_4-768x477

Δείτε το βίντεο -Η σημαιοφόρος συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία και δημοσιογράφος Γεωργία Μπιτάκου εντόπισε τον Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια πτήσης και τον... στόλισε κανονικά

51
xrysoxoidis2333

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως όλοι οι δήμοι της ηπειρωτικής χώρας θα κληθούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες -  «Το νομοσχέδιο για την παροχή ασύλου θα έχει ψηφιστεί ως τις 31 Οκτωβρίου» - «Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να δέχεται τους Σύρους στη διαδικασία εξέτασης ασύλου»

29