Σκουρλέτης από το Ηράκλειο: «Δεν μιλάμε για την αυτοδιοίκηση με λογική χρισμάτων»

Σκουρλέτης από το Ηράκλειο: «Δεν μιλάμε για την αυτοδιοίκηση με λογική χρισμάτων»

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε σύσκεψη στελεχών των Νομαρχιακών Επιτροπών από όλη την Κρήτη

4584904
«Όταν εμείς μιλάμε για την αυτοδιοίκηση δεν μιλάμε με μια λογική χρισμάτων. Δεν έχω στον φάκελό μου χρίσματα από την Αθήνα για τους δήμους της Κρήτης. Θέλουμε να υπηρετήσουμε μία λογική συνεργασιών στη βάση συγκεκριμένων προγραμμάτων για την περιφερειακή ανάπτυξη, για την τοπική ανάπτυξη. Σεβόμαστε την αυτονομία της Αυτοδιοίκησης και με βάση αυτές τις κατευθύνσεις θα στηρίξουμε εκείνες τις επιλογές με τις οποίες μπορούμε να συγκλίνουμε σε συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις”.

Αυτό ανέφερε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στο Ηράκλειο προσερχόμενος νωρίτερα σήμερα στη σύσκεψη στελεχών των Νομαρχιακών Επιτροπών από όλη την Κρήτη, που συζητά τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά και τις επιλογές του κόμματος για την τοπική αυτοδιοίκηση».

Ο κ. Σκουρλέτης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη.

«Ο κ. Αρναουτάκης είχε μια πολύ καλή συνεργασία με την κυβέρνηση. Και νομίζω ότι όσοι περιφερειάρχες επέλεξαν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση ήταν προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Νομίζω ότι είχαμε μια καλή συνεργασία.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Ηρακλείου, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει εκείνες τις επιλογές οι οποίες μπορούν πραγματικά να συμβάλουν στην ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών.

«Με αυτοδιοικητικά κριτήρια κινούμαστε. Δεν υιοθετούμε ούτε το μοντέλο του κ. Μητσοτάκη, που όταν τον ακούω να απευθύνεται στους αυτοδιοικητικούς νομίζω ότι ετοιμάζει γιουρούσι στην αυτοδιοίκηση, ούτε έχουμε τα φοβικά σύνδρομα του ΚΙΝΑΛ, που πάλι την βλέπω λίγο στενάχωρη την κ. Γεννηματά», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης