Βαρβιτσιώτης: Οι εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων σε ολόκληρη τη χώρα βαίνουν προς μία ανωμαλία

Βαρβιτσιώτης: Οι εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων σε ολόκληρη τη χώρα βαίνουν προς μία ανωμαλία

«Λείπουν υγειονομικές υποδομές, λείπουν μερίδες φαγητού, λείπουν χώροι στέγασης, καθυστερούν δραματικά οι διαδικασίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας

varvitsiotis1
«Το Προσφυγικό ζήτημα δεν αφορά, σήμερα, μόνο τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά ολόκληρη τη Ελλάδα», υπογράμμισε ο βουλευτής και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εξαπολύοντας παράλληλα πυρά κατά της κυβέρνησης για τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου στη περιοχή των Διαβατών Θεσσαλονίκης και τις εικόνες που αντίκρισε, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Προσφυγικό ζήτημα δεν αφορά, σήμερα, μόνο τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά ολόκληρη τη Ελλάδα.

Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα, διαπιστώνουμε ότι οι καταστάσεις στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων σε ολόκληρη τη χώρα βαίνουν προς μία ανωμαλία. Λείπουν υγειονομικές υποδομές, λείπουν μερίδες φαγητού, λείπουν χώροι στέγασης, καθυστερούν δραματικά οι διαδικασίες.

Για πολλοστή φορά, καλούμε την Κυβέρνηση: Να διαχειριστεί καλύτερα τα αιτήματα ασύλου, να δώσει μεγαλύτερο βάρος στην ανθρωπιστική υποστήριξη, να προχωρήσει σε γρήγορες επιστροφές όσων δεν δικαιούνται να μείνουν στη χώρα. Για να μπορούν αυτοί που έχουν άσυλο να απολαμβάνουν πλήρως την ελληνική φιλοξενία και την ευρωπαϊκή βοήθεια.

Για να μη ζήσουμε πάλι καταστάσεις, όπου άνθρωποι νιώθουν δευτέρας διαλογής ή εντελώς ανεπιθύμητοι, τη στιγμή που μπορούν να δεχτούν τη διεθνή προστασία.

Και για να νιώσουν οι Έλληνες πολίτες, επιτέλους, ασφαλείς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης