Μήνυμα προς την Άγκυρα οι επαφές του Κύπριου ΥΠΕΞ στην Ουάσινγκτον

Μήνυμα προς την Άγκυρα οι επαφές του Κύπριου ΥΠΕΞ στην Ουάσινγκτον

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του Μάικ Πομπέο και τον υφυπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γουές Μίτσελ

nikos-xristodoulidis
Ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον στις 6 Νοεμβρίου και στο πλαίσιο της επίσκεψης του στις ΗΠΑ, θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του Μάικ Πομπέο και τον υφυπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γουές Μίτσελ. Θα συναντηθεί επίσης με την υπό παραίτηση μόνιμη αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι.

Ο κ. Μίτσελ επρόκειτο να συναντηθεί με τον κ. Χριστοδουλιδη στη Λευκωσία, αλλά ο Αμερικανός υφυπουργός δεν κατόρθωσε να συμπεριλάβει τη Κύπρο στους σταθμούς της περιοδείας του σε χώρες της Ευρώπης.

Ο κ. Μίτσελ προγραμμάτιζε να μεταβεί στη Λευκωσία μετά την επίσκεψή του στη Λευκορωσία, κάτι που τελικά φαίνεται πως είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Ως εκ τούτου, προκρίθηκε η επιλογή να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των δύο ανδρών στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Οι επαφές Χριστοδουλίδη στην Ουάσιγκτον συμπίπτουν χρονικως με τις γεωτρήσεις της ExxonMobil στη κυπριακή ΑΟΖ και φαίνεται να αποτελούν μήνυμα προς τη Τουρκία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης