Διαμαντοπούλου: Ο ιδεοληπτικός λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει την Παιδεία

Διαμαντοπούλου: Ο ιδεοληπτικός λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει την Παιδεία

Η απάντηση της πρώην υπουργού Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου στις δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ περί  «ό,τι και να λέει ο κ. Μητσοτάκης οι εποχές των φωτοτυπιών της κ. Διαμαντοπούλου έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί»

διαμ09
Οι χθεσινές ανακοινώσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανώτατη εκπαίδευση προκάλεσαν σήμερα κόντρα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της πρώην υπουργού Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι παρουσίασε ξανά τις «πρωτότυπες» θέσεις του περί επαναφοράς της βάσης εισαγωγής, και επιστροφής στο νόμο Διαμαντοπούλου και ότι επέστρεψε στο αφήγημα «νόμος και τάξη», αυτή τη φορά στα Πανεπιστήμια, αναφέροντας οτι «Ό,τι και να λέει ο κ. Μητσοτάκης οι εποχές των φωτοτυπιών της κ. Διαμαντοπούλου έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Η κ. Διαμαντοπούλου απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για απόλυτη έλλειψη εκπαιδευτικού σχεδίου από πλευράς Κυβέρνησης τονίζοντας ότι «οι διαλυτικές και αντικρουόμενες πολιτικές τριών υπουργών, η έλλειψη επιχειρημάτων καθώς και η μετατροπή των Πανεπιστημίων σε κέντρα βίας, ανομίας και διακίνησης ναρκωτικών, οδηγούν σε τσιτάτα τύπου «φωτοτυπίες της Διαμαντοπούλου», που θυμίζουν φτηνό συνδικαλισμό στις χειρότερες εποχές του».

Σύμφωνα με τον Συριζα:

«Αφήνοντας για λίγο το καταστροφολογικό σενάριο για την πορεία της οικονομίας, χτες ο κ. Μητσοτάκης επέστρεψε στο αφήγημα «νόμος και τάξη», αυτή τη φορά στα Πανεπιστήμια. Φαίνεται ότι για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα κοινωνικά προβλήματα, τα οποία αντικατοπτρίζονται και στους χώρους των Πανεπιστημίων, είναι ζητήματα Δημόσιας Τάξης και λύνονται μόνο δια της καταστολής. Σκοπίμως ψεύδεται, βέβαια, αναφορικά με τον ισχύοντα νόμο για το άσυλο, αφού γνωρίζει ότι η αστυνομία μπορεί και οφείλει να κινείται αυτεπάγγελτα, όταν διαπράττονται κακουργήματα στα πανεπιστήμια.Κατά τα άλλα, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ξανά τις "πρωτότυπες" θέσεις του περί επαναφοράς της βάσης εισαγωγής, και επιστροφής στο νόμο Διαμαντοπούλου. Το όραμα του προέδρου της ΝΔ, βέβαια, περιλαμβάνει και την αύξηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, την υποβάθμιση της τεχνολογικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και, πάνω από όλα, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Προτάσεις που μειώνουν δραματικά την πρόσβαση στα πανεπιστήμια, διαλύουν κάθε είδους κανόνων στα ΑΕΙ, οδηγούν σε μια εκπαίδευση ταξική, για λίγους και εκλεκτούς, ενώ υποτάσσουν την Ανώτατη Εκπαίδευση στις ανάγκες και τα κελεύσματα της αγοράς.Ό,τι και να λέει ο κ. Μητσοτάκης, οι εποχές των φωτοτυπιών της κ. Διαμαντοπούλου έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η μεγάλη μεταρρύθμιση της σημερινής κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί, με στόχο μια τριτοβάθμια Εκπαίδευση ποιοτική, δημόσια, προσιτή σε όλους».

Οπως επισημαίνει η κ. Διαμαντοπούλου: «Η σημερινή ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την αναφορά στο νόμο "Διαμαντοπούλου", αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, ότι η απόλυτη έλλειψη εκπαιδευτικού σχεδίου, οι διαλυτικές και αντικρουόμενες πολιτικές τριών υπουργών, η έλλειψη επιχειρημάτων καθώς και η μετατροπή των Πανεπιστημίων σε κέντρα βίας, ανομίας και διακίνησης ναρκωτικών, οδηγούν σε τσιτάτα τύπου «φωτοτυπίες της Διαμαντοπούλου», που θυμίζουν φτηνό συνδικαλισμό στις χειρότερες εποχές του.

Κλείσιμο
Η αναφορά και μόνο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο νόμο 4009/2011 για την μεταρρύθμιση των πανεπιστημίων , τον οποίο ψηφίσαμε όλοι μαζί, επιτυγχάνοντας τη μοναδική ιστορική κοινοβουλευτική συναίνεση επί θεμάτων παιδείας , την μεγαλύτερη από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, ερέθισε τους μόνιμους εκφραστές της επιστροφής σε ένα απώτατο παρελθόν.

Είναι, πλέον, σαφής η διαχωριστική γραμμή και στην παιδεία: από τη μια μεριά ο λαϊκισμός και από την άλλη οι μεταρρυθμίσεις που υπηρετούν τη μεσαία τάξη και ιδιαίτερα του φτωχότερους.

Ο ιδεοληπτικός λαϊκισμός που προκαλεί καταστροφή χωρίς αναπλήρωση, ενισχύει, τελικά, τους οικονομικά ισχυρότερους και προστατεύει κάθε πελατειακό μικρο-συμφέρον, είναι σαφές ότι απεχθάνεται την εξωστρέφεια, το βλέμμα στο μέλλον, την αξιολόγηση και την επιβράβευση της προσπάθειας, τη δημιουργία, την καινοτομία, την ανακατανομή δυνάμεων και ευκαιριών προς όλους, χωρίς παρωπίδες και αγκυλώσεις.

Όσον αφορά την επαναφορά του θέματος της κρίσης του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων το 2011, υπενθυμίζω την οριστική και ριζική λύση που έδωσα τότε.

Να θυμίσω, λοιπόν, ότι το 2011 διαλύσαμε και κλείσαμε τον ΟΕΔΒ και μέσα σε τέσσερις μήνες αλλάξαμε όλες τις διαδικασίες. Έτσι, δημιουργήθηκε νέος τρόπος παραγωγής των βιβλίων, με πολύ μικρότερο κόστος και έγκαιρη παράδοσή τους, για πρώτη φορά, στις πόρτες των σχολείων.

Από το 2012 και μετά, τα βιβλία παράγονται και παραδίδονται κανονικά από τον υψηλής τεχνολογίας Δημόσιο Οργανισμό «ΔΙΟΦΑΝΤΟ», για να μπορεί ο κάθε Υπουργός Παιδείας, ακόμη και οι απολύτως ανίκανοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να θριαμβολογεί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς κάθε Σεπτέμβρη, για την ετοιμότητα παράδοσης των βιβλίων. Έστω κι αν δεν έχουν ιδέα για το πώς οργανώθηκε και πώς λειτουργεί το σύστημα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης