Σία Αναγνωστοπούλου για προφυλάκιση Παπαντωνίου: Ξετυλίγεται το κουβάρι πώς φτάσαμε στην κρίση

Σία Αναγνωστοπούλου για προφυλάκιση Παπαντωνίου: Ξετυλίγεται το κουβάρι πώς φτάσαμε στην κρίση

Μιλώντας στον «Θέμα 104,6», η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, χαρακτήρισε δίκαιο αίτημα της κοινωνίας να μάθει πώς φτάσαμε στην κρίση

anagnostopoulou-e1519720079420
Την προφυλάκιση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου, σχολίασε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και τους Μάκη Πολλάτο και Γιάννη Μακρυγιάννη, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου.

«Φαίνεται ότι ξεδιαλύνεται το κουβάρι γιατί φτάσαμε στην κρίση. Κάπως φτάσαμε στην κρίση, αρχίζει και φαίνεται αυτό και είναι πλέον ένα δίκαιο αίμα της κοινωνίας να δούμε πως φτάσαμε στην κρίση», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενη στο θέμα των συντάξεων εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι δεν θα περικοπούν. «Η περικοπή των συντάξεων δεν θα γίνει, υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, αν γινόταν θα φτάναμε σε πλεόνασμα 5% που είναι απολύτως παράλογο και αντιαναπτυξιακό. Θεωρώ ότι θα είναι μια καθαρή ακύρωση της μείωσης των συντάξεων. Δεν είναι ούτε διαρθρωτικό ούτε δημοσιονομικό μέτρο», ανέφερε.

Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, σχολιάζοντας την κόντρα Καμμένου – Κοτζιά, ανέφερε: «καλό είναι για την δική μου λογική, διάλογοι που γίνονται σε ένα υπουργικό συμβούλιο σε μια πολιτική γραμματεία σε συσκέψεις που χρειάζεται εμπιστευτικότητα να μην διαρρέουν».

Μιλώντας για την αναταραχή που επικρατεί στα πανεπιστήμια, τόσο με το λουκέτο στην ΑΣΟΕΕ, όσο και με την κατάληψη στην Φιλοσοφική από τον Ρουβίκωνα, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, σχολίασε «οι αρχές της συγκλήτου έχουν τα μέσα αν γίνει κάποιο έγκλημα να ζητήσουν την παρέμβαση της αστυνομίας. Δεν ξέρω αν το έχει κάνει ή όχι. Κατάληψη από μη φοιτητικές οργανώσεις χωρίς την άδεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας δεν μπορεί να γίνεται».

Τέλος η Σία Αναγνωστοπούλου, αναφερόμενη στις δηλώσεις του Κώστα Γαβρόγλου ο οποίος είχε αναρωτηθεί «πού είναι το φοιτητικό κίνημα, πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;», σχολίασε «παρεξηγήθηκε αυτό που είπε για το φοιτητικό κίνημα. Δεν είπε να αντιμετωπίσουν την παραβατικότητα, δεν μίλησε για την παραβατικότητα, μίλησε για την συγκεκριμένη πράξη κατάληψης ενός χώρου του πανεπιστημίου».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης