Ανω - κάτω οι ΑΝΕΛ: Ο Καμμένος, η Συμφωνία των Πρεσπών και οι... Μακεδονοκλάστες

kammm_arthroo

Κουίκ σε γραμμή Κοτζιά: «Την εξωτερική πολιτική την χαράσσει ο πρωθυπουργός» - Παπαχριστόπουλος: Θα ψηφίσω τη συμφωνία - Σιγή ιχθύος από Κουντουρά - Σγουρίδης: Ο Καμμένος άνοιξε την πόρτα σε όσους διαφωνούν

Τον νέο οδικό χάρτη των ΑΝΕΛ μετά τις πρόσφατες εξελίξεις που φέρνουν την Συμφωνία των Πρεσπών αρκετά βήματα πιο κοντά στην ελληνική Βουλή επιχείρησε να καταγράψει ο Πάνος Καμμένος κατά την κεντρική του τοποθέτηση στο Εθνικό Συνέδριο του κόμματος στην Θεσσαλονίκη επαναλαμβάνοντας πως κόμμα του δεν θα κυρώσει την συμφωνία αλλά τονίζοντας παράλληλα: «Μην περιμένετε να πέσει η κυβέρνηση».

Ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στην ελληνική Βουλή τον ερχόμενο Μάρτιο, ωστόσο είναι χαρακτηριστικό ότι απέφυγε αυτή την φορά να προειδοποιήσει πως θα άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση.

Συνεργάτες του κ. Καμμένου εξηγούν στο protothema.gr πως «θα τα δούμε όλα τον Μάρτιο όταν και αν έρθει η συμφωνία στην Βουλή. Προτεραιότητά μας, όπως είπε και ο πρόεδρος, είναι η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου τον Οκτώβριο του 2019» αφήνοντας με τον τρόπο αυτό να εννοηθεί ότι δεν υπάρχουν τελεσίγραφα, ούτε πως η συμφωνία θα επιφέρει αυτόματα τον «θάνατο» της κυβερνητικής συμμαχίας, αλλά πως Τσίπρας – Καμμένος θα κληθούν να επαναπροσδιορίσουν την σχέση τους.

kammm1


Εκλογές τον Μάιο ή Οκτώβριο

«Μην περιμένετε να πέσει η κυβέρνηση. Εμείς, αυτά που συμφωνήσαμε με τους εταίρους μας στην κυβέρνηση, ισχύουν», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Οκτώβριο στο τέλος της τετραετίας, είτε τον Μάιο και υπογράμμισε ότι μέχρι τον Μάρτιο, ή όποτε και αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, αυτό δεν είναι θέμα συζήτησης με τον κυβερνητικό εταίρο.

«Οφείλω να ξεκαθαρίσω το θέμα χρόνου συνεργασίας μας. Όπως είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο σε αυτή η συνεργασία δεν υπήρχε πουθενά το θέμα των Σκοπών. Ένα θέμα που για εμάς αποτελεί καταστατική δέσμευση. Οι ΑΝΕΛ έχουμε μια εκπεφρασμένη δημόσια και ξεκάθαρη θέση. Δεν μπορούμε να δεχθούμε σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία. Δεν το κρύψαμε. Βεβαίως δεν μας ζήτησε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπαναχωρήσουμε από αυτή την δέσμευση» τόνισε ο κ. Καμμένος για να προσθέσει «Και η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, η παραμονή μας στην κυβέρνηση, θα είναι μέχρι ωσότου έρθει ο κόμπος στο χτένι, δηλαδή, έρθει η συμφωνία (των Πρεσπών) στη Βουλή. Τότε, έντιμα και καθαρά, όπως είχαμε δηλώσει, εμείς θα αποχωρήσουμε. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη θέση» και να υπογραμμίσει σε άλλο σημείο «η συμφωνία που έχουμε με τον πρωθυπουργό ότι μέχρι τον Μάρτιο δεν συζητούμε, ισχύει απόλυτα. Τελείωσε η συζήτηση, θα ξαναμιλήσουμε τον Μάρτιο, όποτε και εάν έρθει η συμφωνία».

kammm2


Ισορροπία τρόμου με τους «Μακεδονοκλάστες»

Πέραν αυτών, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απηύθυνε και αυστηρό μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματός του μιλώντας για «Μακεδονοκλάστες» που τους έχρισε υπουργούς αν και δεν είναι βουλευτές και τώρα του ασκούν κριτική.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Καμμένου η αιχμή αφορά τον εξωκοινοβουλευτικό υφυπουργό Εξωτερικών Τέρνες Κουίκ που στην πρόσφατη κόντρα του υπουργικού συμβουλίου έσπευσε να πάρει το μέρος του κ. Νίκου Κοτζιά. Είναι δε ενδεικτικό ότι λίγες ώρες μετά τα καρφιά Καμμένου ο κ. Κουίκ έγραψε στο twitter: «Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφ. Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως την χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας».

kammm3


Ομως, ο κ. Κουίκ δεν είναι ο μόνος που αμφισβητεί δημόσια τις αποφάσεις του κ. Καμμένου. Υπενθυμίζεται ότι υπερ της συμφωνίας είναι ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος και η κυρία Ελενα Κουντουρά ενώ κατά της απόφασης άρσης της εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση έχει ταχθεί και ο κ. Κώστας Ζουράρις.

«Η θέση μου είναι γνωστή και δεν αλλάζει. Θα ψηφίσω η Συμφωνία των Πρεσπών, όποτε αυτή έρθει στη Βουλή, διότι είναι σωστή και διασφαλίζει τη σταθερότητα στην περιοχή», τόνισε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, μιλώντας στην ΕΦΣΥΝ. 

Ωστόσο οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Καμμένος – με εξαίρεση ίσως τον κ. Κουίκ – δεν θα προχωρήσει σε διαγραφές. Άλλωστε, εάν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διαγράψει όσους διαφωνούν ακόμα και με τις καταστατικές θέσεις του κόμματος κινδυνεύει να μείνει χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα.
video placeholder

Σγουρίδης: Ο Καμμένος άνοιξε την πόρτα σε όσους διαφωνούν

Τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στο εθνικό συμβούλιο των ΑΝΕΛ στην Θεσσαλονίκη, ερμήνευσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης.

«Ο Πρόεδρος άνοιξε την πόρτα σε όσους διαφωνούν», είπε ο Παναγιώτης Σγουρίδης μιλώντας στον Real FM.

Στο ερώτημα αν θα φτάσουμε στον Μάρτιο είπε ότι «εμείς δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση υλοποιούμε την στάση μας δηλαδή να αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση. Εμείς δεν θα ψηφίσουμε την πρόταση μομφής της ΝΔ. Δεν είπε ο εκπρόσωπος Τύπου ότι θα υπερψηφίσουμε την πρόταση μομφής».

Είπε και κάτι άλλο: «Η δική μας θέση είναι να μην υπάρχει Μακεδονία στην ονομασία της γειτονικής χώρας. Αν η θέση της ΝΔ είναι αυτή τότε το συζητάμε. Να μας το πει όμως. Καμία πρόταση μομφής της ΝΔ δεν θα ψηφίσουμε γιατί η ΝΔ το κάνει για να ρίξει την κυβέρνηση.»

ΣΧΟΛΙΑ (65)

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΜΜΕΝΕ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ (ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ) ΤΕΡΕΝΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΖΟΥΡΑΡΙ (ΚΑΤΑΜΑΙΕΣ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ, ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΟΥ ΕΣΥ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΚΑΨΕΣ.

;;

Αν απειλουσαμε με μια δεύτερη Καταλονία θα σταματούσε η συμφωνία εκτρωμα;; Ποιος θα τολμούσε να ψηφίσει τότε;;

γερμανικο τρολοπορδη

στα τσακιδια αν ο τσιπρα αποδρασει καλύτερα να προλαβετε να περάσετε τα συνορα μαζι του

Ελληνόπουλο μπροστά στον Παυλόπουλο: «Η Μακεδονία είναι ελληνική!»

Published on Oct 18, 2018

Βασίλης

Σιγά την Μπούρδα που του είπε του Προέδρου το "φτιαγμένο" από το ...σπίτι νιάνιαρο. Οι γονείς του του είπαν να πει στον Πρόεδρο εκείνο που ξέρουν 10 εκατομμύρια Έλληνες. Έ όχι να χειροκροτούμε και το αυτονόητο και γνωστό τοις πάσι. Τα Σκόπια όμως λέγονται "Saverna Macedoniyia" πλέον, χάριν στον Τσίπρα. Καμία σχέση με την δική μας, σκέτη "Μακεδονία", που εδώ που τα λέμε κακώς την λέμε (εμείς) "Μακεδονία", διότι Ελλάδα έπρεπε να την λέγαμε! Γιά την Πελοπόννησο κάνουμε καμία ιδιαίτερη διάκριση; Ελλάδα την λέμε την Πελοπόννησο. Αλλά η Πελοπόννησος δεν έχει "πελοποννησιο-μάχους" σε στυλ " μακεδονο-μάχους" - "παυλο-μελάδες" γιά να διατηρούν την σχέση με την Δεξιά, επικαλούμενοι κάτι τέτοια και γιά να "φτιάχνονται" αυτοί και τα παιδιά τους στις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ και με την αρωγή των μεγαλο-παπάδων. Λειτουργεί, βλέπεις, όλο το χριστιανο-φασιστικό συνοθύλευμα και "φτιάχνεται" οικονομικά με το ξεχωριστό όνομα "Μακεδονία". Γι΄ αυτό ουσιαστικά ..."πολεμάνε" και ..."μάχονται" αυτοί οι χριστιανο-φασίστες. Ο καυγάς τους είναι γιά το ... πάπλωμα!

Εκατομμύρια χωρίζουν πια τους Μακεδονομάχους από τους Μακεδονοκλάστες

Ο δικός μας Άμλετ είναι πολύ άρρωστος!!! Είναι ψυχασθενής!!! Έχει ανίατη σχιζοφρένεια!!! Το βλέπεις στα μάτια του!!! Δεν τον ενδιαφέρει πόσο ανήθικος είναι!!! Πόσο βλαπτικός!!! Η χώρα δεν έχει πλέον κυβέρνηση, κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς γιατί γίνονται όλα αυτά τα γεγονότα και το μόνο που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι ο βαθιά άρρωστος πρωθυπουργός θέλει να μείνει στην καρέκλα τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο.

khan

κλασομπανιέρες

Βασίλης

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι Ελληνικό Εθνικό Κεφάλαιο. Ίσης αξίας με την Συνθήκη της Λωζάνης. Διότι η Συμφωνία των Πρεσπών προστατεύει την Βόρεια Ελλάδα από τους Ρώσους και ενεργοποιεί τον μηχανισμό αυτόματης προστασίας της από το ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα βγήκε γεωπολιτικά ισχυρότερη σε όλα τα Βαλκάνια και έναντι της Τουρκίας ακόμη με την Συνθήκη των Πρεσπών. Τώρα, καθαρίζουν γιά πάρτη της Ελλάδας οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εδώ πέρα!

giorgos.s

ΤΟ ΑΝΩ ΤΙ ΤΟ ΘΕΣ , ΑΣΕ ΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΜΕΝΟ

Γεώργιος Χ. Κλανιάρης

Πριτς φρατς φρατς ζατς!Αυτά!

Γελοιε

Όταν σας λέμε ΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ 93% ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟΞΟ , ΤΑ ΙΔΙΑ 💩 , τσινατε ! ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥΣ , ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΔΕΣ , ΖΟΥΡΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΙΚ ΒΑΛΑΤΕ και περιμένατε να διαλέξουν αυτά τα παρταλια ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΚΑΜΜΕΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ 🤣😂ΑΥΤΟΙ ΡΕ είναι απείρως μεγαλύτερο τσίρκο και απο το ΜΥΡΙΖΑ ! 😆 ποιος καραγκιόζης τους ψηφισε αυτούς ρεεεεεε ?

Κώστας

Δεν σας θέλουμε εσάς τους φασίστες, ρε καραγκιόζη. Είναι απλό. Τι θέλετε και όλο πετάγεστε στο τι κάνουν τα άλλα κόμματα;

τυπος

τοτε κωστακη αφραγκε μεινε στα 4 και τρεχα να πληρωσεις τον ενφια κακομοιρη ε κακομοιρη

Κώστας

Καλύτερα άφραγκος παρά με φασίστες πάνω στο κεφάλι μου. Ούτε στα χειρότερα όνειρα μου εσάς τους φασίστες δεν σας θέλω.

Δημήτριος.-

Ο Καμμένος έγινε θύμα των επιλογών του. Ο μέγας οπορτουνίστας και αλλοπρόσαλλος πολιτικός που πήγε με το κύμα του λαϊκισμού για να φανεί. Το διακύβευμα τώρα θα είναι βαρύ. Τίποτα δεν τον σώνει. Ο Τσίπρας από την άλλη παρά την προειδοποίηση περί διαφοροποιήσεων, όλοι είδαμε πως έκανε τουμπεκί με το τουιτ του Καμμένου περί χρηματισμού στα Σκόπια. Είναι δηλαδή όμηρος του Καμμένου. Ο Κοτζιάς από την άλλη δεν φαίνεται να κάθετε με σταυρωμένα χέρια. Ο Τσίπρας δεν θα καταφέρει να κρατηθεί για πολύ στην εξουσία. Η συμφωνία έρχεται μέχρι τον Γεννάρη. Η ψήφιση με 151-152 βουλευτές τόσο σοβαρού θέματος θα μαυρίσει αιωνίως όσους την ψηφίσουν. Η προδοσία της γλώσσας και της ταυτότητας θα τους κατατρέχει για πάντα. Το τέλος πλησιάζει απλά είναι θέμα χρόνου να φθάσει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_arnaoutoglu_art

Συνέντευξη έξω από τα συνηθισμένα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου: Οι καθημερινές του συνήθειες, οι σπουδές και η δουλειά στο εξωτερικό, η μεγάλη κρίση στο γάμο του με τη Μαρέβα - Οι σχέσεις του με τους γονείς του: Ο θαυμασμός για τη μητέρα του Μαρίκα και η ενόχληση για το «γρουσούζης» για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

5
omer_tselik

«Γίνεται μια προσπάθεια να μας απειλήσουν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλό θα ήταν να σταματήσει να απειλεί με επιχειρήματα που δεν μπορεί να στηρίξει» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ

6
Screenshot_1

«Κανείς δεν μπορεί να απειλεί σήμερα την Ελλάδα» είπε στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα ο πρωθυπουργός - Επίθεση στη Φώφη Γεννηματά, αλλά και στο ΚΚΕ - Προσανατολίζεται σε διακαναλική, επαναλαμβάνοντας ότι τα κανάλια μπορούν να επιλέξουν όποιον δημοσιογράφο θέλουν

43