Διψήφιο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση

Διψήφιο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση

Προηγείται με έντεκα  μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Δυσαρέσκεια για την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

kalpi
Σταθερό παραμένει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών, σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη «σκιά» της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά.

Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση της εταιρείας «Pulse» για τον «ΣΚΑΪ» στην αναγωγή επί των εγκύρων, πρώτο κόμμα με είναι η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 33% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22%. Τρίτη δύναμη είναι η Χρυσή Αυγή με 8%. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 7,5% και πέμπτο κατατάσσεται το ΚΚΕ, με 6,5%.

Κανένα άλλο κόμμα δεν περνά το όριο του 3% για είσοδο στο κοινοβούλιο. Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων και Ανεξάρτητοι Έλληνες ισοδυναμούν στο 1,5%. «Κλειδί» για όλα αυτά τα κόμματα θα είναι να μπορέσουν να προσελκύσουν εκ νέου τους αναποφάσιστους που τους στήριξαν τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η ΝΔ απολαμβάνει μεγάλο προβάδισμα και στην παράσταση νίκης, 59% έναντι 22%, με το χάσμα να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο για το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με την πρόθεση Ψήφου στο σύνολο του δείγματος, προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει ποσοστό 31%, έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ.  Τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το Κίνημα Αλλαγής με 7 και το ΚΚΕ με 6%. Το Ποτάμι συγκεντρώνει 1,5%, οι ΑΝΕΛ 1%, η Ενωση Κεντρώων 1,5% και η ΛΑΕ 1%. 

Ενισχυμένος από τη δημοσκόπηση βγαίνει και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού το 35% (έναντι ποσοστού 34% της προηγούμενης δημοσκόπησης) θεωρεί ότι είναι καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού. Ο κ.Τσίπρας στο ίδιο ερώτημα συγκεντρώνει 22%, έναντι 24% που είχε στο αντίστοιχο γκάλοπ τον περασμένο μήνα. Παράλληλα, το 34% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο κ.Μητσοτάκης μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση των οικονομικών του, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον κ.Τσίπρα ανέρχεται στο 23%.  Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης το 59% πιστεύει ότι τις επόμενες εκλογές θα κερδίσει η ΝΔ, με μόλις το 22% να πιστεύει ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Κλείσιμο
Ωστόσο, απογοητευμένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι σε μεγάλο ποσοστό και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, αφού κρίνουν «μάλλον αρνητικά» ή «αρνητικά» την κυβερνητική πορεία των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Αντίστοιχα το 88% των ψηφοφόρων της ΝΔ αποτιμούν αρνητικά την κυβερνητική πορεία. Συνολικά, αρνητικά αποτιμάται η πορεία της κυβέρνησης από το 63% των ερωτηθέντων.

Οι πολίτες πάντως, εμφανίζονται απολύτως διχασμένοι στην εκτίμηση αν τελικά θα ολοκληρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, αφού σε ποσοστό 43% δηλώνουν ότι θα ολοκληρωθεί και σε ποσοστό 44% ότι δεν θα ολοκληρωθεί. Οι υπόλοιποι δηλώνουν ότι δεν ξέρουν ή δεν απαντούν.

clp01
clp02
clp03
clp04


Δείτε εδώ όλη τη δημοσκόπηση

Δείτε βίντεο: Διψήφιο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση
Διψήφιο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης