Ζάεφ: Ο Τσίπρας με διαβεβαίωσε για την αφοσίωσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών

Ζάεφ: Ο Τσίπρας με διαβεβαίωσε για την αφοσίωσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρωθυπουργός της πΔΓΜ, Ζόραν Ζάεφ, μία ημέρα μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, αποκάλυψε το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον Αλέξη Τσίπρα – Κάλεσε για άλλη μια φορά τους βουλευτές να ψηφίσουν τη συμφωνία

zaev_tsipras
«Με τον Τσίπρα παραμένουμε αφοσιωμένοι στις προοπτικές των νέων Βαλκανίων του 21ου αιώνα» τόνισε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα, λίγο μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το χαρτοφυλάκιο του υπουργού των Εξωτερικών.

Ο κ. Ζάεφ αποκάλυψε ότι ο κ. Τσίπρας τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην ελληνική κυβέρνηση και τον διαβεβαίωσε ότι παραμένει προσηλωμένος στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Είμαι ικανοποιημένος για την πλήρη αφοσίωση της Ελλάδας στη Συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ έστειλε νέο μήνυμα στους βουλευτές, καλώντας τους για άλλη μια φορά να στηρίξουν τις συνταγματικές αλλαγές στην επικείμενη αυριανή ψηφοφορία.

Ο κ. Ζάεφ εξέφρασε την ελπίδα να στηρίξουν τη συμφωνία και υπενθύμισε ότι οι βουλευτές «αντιπροσωπεύουν τους πολίτες και μετά το κόμμα τους». «Ελπίζω ότι θα αδράξουν την ιστορική ευκαιρία και θα δώσουν θετική ψήφο στις συνταγματικές αλλαγές», πρόσθεσε.

Επίσης, επανέλαβε ότι είναι ανοιχτός να συζητήσει αλλαγές, που επιβεβαιώνουν την εθνική ταυτότητα και γλώσσα και που εγγυώνται το μέλλον της χώρας στην Ευρώπη και κάλεσε όλες τις πλευρές να δείξουν συναίνεση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης