Πολάκης: Δεν ήταν δέσμευσή μας να τιμωρήσουμε όσους χρεοκόπησαν τη χώρα; Κάποιοι έκλεψαν δισ. από υγεία και εξοπλιστικά

Πολάκης: Δεν ήταν δέσμευσή μας να τιμωρήσουμε όσους χρεοκόπησαν τη χώρα; Κάποιοι έκλεψαν δισ. από υγεία και εξοπλιστικά

«Δεν κάναμε συμφωνία ότι θα είμαστε ιδεολογικά αδέρφια. Ο Καμμένος έχει τιμήσει την υπογραφή του σε αρκετές ζόρικες στιγμές» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας για τη σχέση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - Γιατί δεν θέλει να πιει ρακή με τον Άδωνι Γεωργιάδη

polakisnew-1
«Πρέπει να επιταχύνει η δικαιοσύνη, έχω άδικο;» δήλωσε ο Παύλος Πολάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ στην οποία είπε ότι «δεν φυλακίζει η κυβέρνηση αλλά η δικαιοσύνη». Επικαλέστηκε, μάλιστα, τις περιπτώσεις της Siemens, του Γιάννου Παπαντωνίου και τη δίωξη κατά Φρουζή για τον οποίο είπε ότι «Φεβρουάριο ασκήθηκε δίωξη για τα παλιά και ακόμα δεν τον έχει καλέσει ο ανακριτής και μπορεί να τον προφυλακίσει».

«Δεν ήταν δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πρέπει να τιμωρήσουμε όσους χρεοκόπησαν τη χώρα; Κάποιοι έκλεψαν τα δισ. από την υγεία και τα εξοπλιστικά».

Όσον αφορά τη σχέση με τους ΑΝΕΛ είπε ότι «κάναμε μια συμφωνία να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια, να αποκαλύψουμε τα σκάνδαλα και να τους οδηγήσουμε στην τιμωρία από τη Δικαιοσύνη. Δεν κάναμε συμφωνία ότι θα είμαστε ιδεολογικά αδέρφια. Ο Καμμένος έχει τιμήσει την υπογραφή του σε αρκετές ζόρικες στιγμές». Επανέλαβε, δε, τη «γραμμή» ότι η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά ήταν «πολιτικά ακατανόητη».

Ο κ. Πολάκης υποστήριξε, πάντως, ότι «η διγλωσσία είναι μήνυμα και προς την άλλη πλευρά και δεν μπορούν να την υπονομεύουν. Είναι τεράστιο ζήτημα η εξωτερική πολιτική για να μπαίνει σε προσωπικές διενέξεις. Κάθε σούρα 3 ημέρες και η μεγάλη 4, και αυτή η κρίση θα περάσει».

Ερωτηθείς για το Ερρίκος Ντυνάν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι «εμείς θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να επιστρέψει στο ελληνικό κράτος. Είναι σε διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών, δεν θέλω να προκαταλάβω, αλλά πιστεύω ότι θα πάνε καλά» μιλώντας για «ευσεβείς πόθους ιδιωτικών συμφερόντων ότι θα κυρηχθεί άγονος ο διαγωνισμός».

Αποκάλυψε, επίσης, ότι έχει εργαστεί και στον ιδιωτικό τομέα γιατί «ήμουν πολιτικά χαρακτηρισμένος αλλά δεν με πήραν 13 φορές στο ΕΣΥ επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όχι γιατί δεν ήμουν καλός γιατρός».

Κλείσιμο
Ο κ. Πολάκης εξήγγειλε ότι τον επόμενο μήνα θα υπάρξει προκήρυξη για τους 1.200 συμβασιούχους που εργάζονται ως επικουρικοί στα νοσοκομεία προσθέτοντας ότι θα εφαρμοστεί η διάταξη που ίσχυσε στους δήμους για να έχουν αυτοί οι συμβασιούχοι ενισχυμένη μοριοδότηση.

«Τώρα που βγαίνουμε από την ιστορία αυτή θα υπάρχει αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών. Έχουμε λεφτά γιατί δεν κλέβουμε. Δεν κάνουμε μια δουλειά επειδή έχουμε κάνει πρώτα ένα deal» συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση, τέλος, για τη διαμάχη του με τον Άδωνι Γεωργιάδη είπε ότι δεν είναι επί προσωπικού αλλά, όπως είπε, «δεν θα πιούμε μια ρακή γιατί τα χνώτα μας δεν ταιριάζουν και θα μπλεχτούν τα άντερά μας».


Πολάκης Ο Καμμένος έχει τιμήσει την υπογραφή του σε αρκετές ζόρικες στιγμές part1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης