Η ΝΔ προειδοποιεί τον νέο ΥΠΕΞ Τσίπρα: «Η αποσύνθεση της κυβέρνησης απειλεί τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας»

Η ΝΔ προειδοποιεί τον νέο ΥΠΕΞ Τσίπρα: «Η αποσύνθεση της κυβέρνησης απειλεί τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας»

«Είναι αδιανόητο να παραμένει άφωνη η κυβέρνηση στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας με την έκδοση παράνομων navtex και την αποστολή του “Μπαρμπαρός” στην περιοχή που τέμνονται οι θαλάσσιες ζώνες Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου», τονίζουν γαλάζιοι αξιωματούχοι

mitsotakis-neo
Να θέσει τόσο στη Σύνοδο Κορυφής στην Ε.Ε. όπου βρίσκεται, όσο και στο ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη το ζήτημα της απόπειρας που κάνει η Άγκυρα να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας με την αποστολή του «Μπαρμπαρός» στην περιοχή που τέμνονται οι θαλάσσιες ζώνες Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, καλεί η αξιωματική αντιπολίτευση τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Καθώς εν απογνώσει αυτοδιορίσθηκε και υπουργός Εξωτερικών οφείλει με τη νέα του ιδιότητα να θέσει το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα», υπογραμμίζουν αξιωματούχοι της Νέας Δημοκρατίας. «Η αποσύνθεση της κυβέρνησης δεν πρέπει να καταστεί ακόμη πιο επικίνδυνη για τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος. Και χαρακτήρισε «αδιανόητο» η κυβέρνηση «να παραμένει άφωνη στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας με την έκδοση παράνομων navtex και την αποστολή του “Μπαρπαρός”».

Σχολιάζοντας την αποπομπή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν τις αντιφάσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα ανεχθεί καμία διγλωσσία στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών και απέπεμψε τον άνθρωπο ο οποίος παραμένει ο θερμότερος υποστηρικτής της συμφωνίας. Ταυτόχρονα, όμως, κράτησε στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο, ο οποίος έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι τη συμφωνία αυτή την απορρίπτει πλήρως, συμπληρώνουν. Και αναρωτιούνται αν υπάρχει οποιαδήποτε λογική στην επιλογή αυτή.

«Όμηρος του Καμμένου»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν μόλις έγινε γνωστή η αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά από την κυβέρνηση επεσήμανε ότι «είναι πια απολύτως ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι απλά ένας αδύναμος πρωθυπουργός, είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός, όμηρος του κ. Καμμένου».
Και συμπλήρωσε ότι «όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία, τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Η Ελλάδα, ειδικά σήμερα, σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες, χρειάζεται μία κυβέρνηση σταθερή, αποφασισμένη η οποία θα μιλάει με μια φωνή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν την έχει σήμερα. Θα την αποκτήσει, όμως, σύντομα μετά τις επόμενες εκλογές».
Όπως επισημαίνουν συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο κ. Τσίπρας έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες. Διαχειρίστηκε το ζήτημα του σκοπιανού έχοντας ως παράπλευρο στόχο τη διάσπαση της Ν.Δ. και τελικά κατάφερε να διασπάσει την κυβέρνησή του. Υπέκυψε στον εκβιασμό Καμμένου, ο οποίος τον είχε ενημερώσει για τις προτάσεις του στους Αμερικανούς και θυσίασε τον κ. Κοτζιά».

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι πρόκειται για πρωθυπουργική επιλογή, καθώς της παραίτησης Κοτζιά είχε προηγηθεί τόσο το γεγονός ότι τον άφησε ακάλυπτο απέναντι στις καταγγελίες Καμμένου, όσο και δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που άδειαζε τον κ. Κοτζιά με τη φράση «όποιος δυσφορεί στη διαδρομή, μπορεί να κατέβει από το τρένο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, εξάλλου, ερωτηθείς για το θέμα των «μυστικών κονδυλίων» και τις καταγγελίες που φέρεται να έγιναν στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης, έκανε λόγο «σοβαρή κατηγορία». Και πρόσθεσε με νόημα: «Μπορώ να κάνω την υπόθεση ότι ο κ. Κοτζιάς δεν αποπέμφθηκε για το Σκοπιανό γιατί η θέση του ταυτίζεται με εκείνη του πρωθυπουργού».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης