Μητσοτάκης: «Διεθνοποιεί» τις θεσμικές παρεκτροπές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μετά τις νέες απειλές Πολάκη για φυλακίσεις

Μητσοτάκης: «Διεθνοποιεί» τις θεσμικές παρεκτροπές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μετά τις νέες απειλές Πολάκη για φυλακίσεις

Φάκελο με τα δεκάδες περιστατικά αντιδημοκρατικών ενεργειών της κυβέρνησης που θυμίζουν τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν έχουν ετοιμάσει στην Πειραιώς - Ο πρόεδρος της ΝΔ θα θέσει το ζήτημα στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που βλέπει αύριο στις Βρυξέλλες

mitsotakis-ekso
Τη «διεθνοποίηση» των συνεχών θεσμικών ατασθαλιών στις οποίες επιδίδεται η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σχεδιάζει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εναντίον πολιτικών του αντιπάλων του, τους οποίους απείλησε με φυλακίσεις, επιμένοντας να μεταφέρει στην πολιτική ζωή όσα λέγονται στα καφενεία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να θέσει το μείζον ζήτημα που δημιουργείται με τις συνεχείς πιέσεις που ασκούν κυβερνητικά στελέχη κατά καίριων θεσμών της ελληνικής Δημοκρατίας, όπως η Δικαιοσύνη και ο Τύπος, στη συνάντηση την οποία θα έχει το απόγευμα της Τετάρτης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Με την κάλυψη του Τσίπρα

Στην Πειραιώς έχει γίνει καταγραφή και έχει ετοιμαστεί φάκελος με τις δεκάδες αντιθεσμικές πρωτοβουλίες και δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων οι οποίες γίνονται, όπως σημειώνουν γαλάζια στελέχη, με την ανοχή και την κάλυψη του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που βρίσκεται πίσω από τον κ. Πολάκη, αλλά και από τα άλλα κυβερνητικά στελέχη που παραβιάζουν προκλητικά τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

«Δεν μπορεί οι Ευρωπαίοι να ενδιαφέρονται μόνον για την εφαρμογή των μνημονιακών υποχρεώσεων και να κλείνουν τα μάτια στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που ζούμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, στην καταπάτηση των θεσμών και στο κρεσέντο ρουσφετολογίας, επειδή ο κ. Τσίπρας είναι υπάκουος στις απαιτήσεις των δανειστών», λένε συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρομοιάζουν την κατάσταση στη χώρα μας με όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα στην Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν που υποχρέωσαν τα ευρωπαϊκά όργανα να κινήσουν τις διαδικασίες κυρώσεων που προβλέπονται στη Συνθήκη της Λισαβόνας για την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Είναι εξόχως προβληματικό υπουργός κυβέρνησης της χώρας της ΕΕ να απευθύνεται έτσι στη Δικαιοσύνη», επισημαίνουν.
Αλλά, προσθέτουν, πρόκειται για μια εντολή διαρκείας του ίδιου του κ. Τσίπρα, την οποία ο Πολάκης απλώς εκτελεί. «Το project Πολάκης είναι project Τσίπρας: ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει στην Ελλάδα μια κατάσταση που μοιάζει με καθεστώς», αναφέρουν. Γι΄ αυτό, σημειώνουν ότι «πρέπει κάποιος να του θυμίσει ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και είναι εκεί γιατί έχει κοινές αξίες, όπως ο διαχωρισμός των εξουσιών. Και όσοι βρέθηκαν στο στόχαστρο της Ε.Ε. -όπως ο Όρμπαν- δεν βρέθηκαν μόνο γιατί συμπεριφέρθηκαν αρνητικά και υποτιμητικά στους μετανάστες, αλλά και γιατί επιχείρησαν να παρέμβουν στη Δικαιοσύνη».

Κλείσιμο
Στη Νέα Δημοκρατία, πάντως, δεν σκοπεύουν να ζητήσουν την ενεργοποίηση του άρθρου 7 της Συνθήκης που προβλέπει κυρώσεις διότι, όπως σημειώνουν, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα επεδίωκε ποτέ να πληρώσει όλη η χώρα τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

Tweet στα αγγλικά

Προς κατεύθυνση της διεθνοποίησης δεν πρέπει να θεωρηθεί τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να ανεβάσει και στα αγγλικά την ανάρτησή του με την οποία διαμαρτυρήθηκε για τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο κ. Πολάκης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι απαιτείται να φυλακιστούν στελέχη της αντιπολίτευσης για να κερδίσει το κόμμα του τις εκλογές.

«Ο αγαπημένος υπουργός του κ. Τσίπρα ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, αν βάλει κάποιους από τους πολιτικούς του αντιπάλους στη φυλακή. H Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται!» έγραψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Twitter. «Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν απλώς την οικονομία. Θα αφορούν και την υπεράσπιση των θεμελιωδών μας αξιών» συμπλήρωσε στη –διατυπωμένη στην αγγλική γλώσσα- ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης.




Για τα… καφενεία!

Η διαμαρτυρία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, όπως και άλλων στελεχών της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος που δέχθηκε προσωπική επίθεση από τον κ. Πολάκη, δεν πτόησε τον ΣΥΡΙΖΑΙο αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος με το ίδιο «αγοραίο», όπως χαρακτηρίζεται, ύφος επανήλθε επιμένοντας στις απειλές του.

Μέσω facebook, ο κ. Πολάκης επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το «επιχείρημα» ότι στη διαβόητη ομιλία του στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για φυλακίσεις αντιπάλων της κυβέρνησης δεν είπε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από όσα λένε όλοι στα ... καφενεία!

Σε μια προσπάθεια, πάντως, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, έσπευσε να προσθέσει ότι δεν είναι η κυβέρνηση που φυλακίζει, αλλά αποκαλύπτει και αν υπάρχουν στοιχεία, τότε τιμωρεί και φυλακίζει η δικαιοσύνη.




Έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Πολάκης τα εξής:

Προς κύριο Μητσοτακη και τον αγαπημένο του αντιπρόεδρο ενταύθα

1)Δεν είπα τίποτα διαφορετικό απο αυτο που κουβεντιάζει όλη η ΕΛΛΑΔΑ στα καφενεία και στις παρέες της επικράτειας : να ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ αυτοί που κατέκλεψαν και Χρεωκοπησαν τη χώρα!!
2) Η κυβέρνηση δεν φυλακίζει ούτε τιμωρεί ,αλλα αποκαλύπτει και έχει αποκαλύψει ήδη ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Η δικαιοσύνη αποφασίζει, και αν έχει στοιχεία τιμωρεί και ενίοτε ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ, οπως ορίζουν οι νόμοι και το Σύνταγμα της χώρας. Που δε μπορεί να τα θυμούνται κάποιοι όποτε τους συμφέρει...
3) πρεπει να σας έχει πιάσει συγκρυο.... Γιατί ; Μήπως έχετε καμία μύγα ;...

Στη συνέχεια μάλιστα, προχώρησε σε δεύτερη ανάρτηση, απευθυνόμενος και αυτός στ' αγγλικά στον κ. Μητσοτάκη. «Αγαπητέ Κυριάκο, ρίξε μια ματιά σε αυτό το βίντεο παρακαλώ. Ο αντιπρόεδρός σας σας μιλάει για... θεμελιώδεις αξίες. Μην ξεχάσεις να το δείξεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με ένα απόσπασμα τοποθέτησης του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή.





Άλλο ο Πολάκης, κι άλλο ο Πουλάκης

Οι… καφενειακοί ισχυρισμοί του, ωστόσο, δεν έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό ούτε από το σύνολο του κόμματός τους, καθώς κι εκεί εμφανίστηκαν στελέχη που δεν ενστερνίστηκαν τις απειλές του.

«Ούτε σε ταβέρνα δεν θα έλεγα αυτή τη φράση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9.84».
«Νομίζω», συμπλήρωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ «ότι τις εκλογές τις κερδίζεις αν έχεις κάνει έργο και έχεις ικανοποιήσει βασικά θέματα της κοινωνίας, αν έχεις χαράξει μια πολιτική με προοδευτικό πρόσημο σε αντίθεση με ό,τι προσβλέπει και λέει η αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσεις να κερδίσεις εκλογές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης