Κωνσταντοπούλου: Τσίπρας - Παυλόπουλος υπονόμευσαν την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών

4548433

«Η Γερμανία, για τις θηριωδίες που διέπραξαν οι δυνάμεις κατοχής, οφείλει στην Ελλάδα 287-341 δισεκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που δημοσιοποιήθηκε το 2015» αναφέρει σε άρθρο της η πρώην πρόεδρος της Βουλής

Για συνειδητή υπονόμευση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών καταγγέλλει τους Προκόπη Παυλόπουλο και Αλέξη Τσιπρα η Ζωή Κωνσταντιπουλου με αφορμή την στάση και τις δηλωσεις του Προεδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού κατα την επίσκεψη του Φρανκ-Βαλτερ Σταϊνμάιερ.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας επισημαίνει σε άρθρο της στο freedomtv πως παρά τις κυβερνητικές διαρροές των τελευταίων ημερών πως η ελληνική πλευρά θα θέσει το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων κατα την επίσκεψή του Γερμανού Προέδρου «οι Τσιπρας - Παυλοπουλος επέλεξαν την έκωφαντικη σιωπή».

Αναλυτικά το άρθρο της κυρίας Κωνσταντιπουλου έχει ως εξής:

Υποτέλειας εγκώμιο: Ούτε λέξη για τις Γερμανικές Οφειλές από Παυλόπουλο-Τσίπρα

Σήμερα επιβεβαιώθηκε πλήρως η απάτη σε βάρος του Ελληνικού λαού από την Κυβέρνηση Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο. Επιβεβαιώθηκε η συνειδητή εκ μέρους τους υπονόμευση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, για την οποία τους απευθύναμε εξώδικες διαμαρτυρίες τις προηγούμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα που η Γερμανική Κυβέρνηση με χθεσινή παρέμβαση δηλώνει ότι «το θέμα των Γερμανικών Οφειλών είναι κλειστό και η Ελληνική Κυβέρνηση δεν το έχει θέσει», Τσίπρας και Παυλόπουλος δεν είπαν ούτε λέξη για τις Γερμανικές Οφειλές κατά τις επίσημες συναντήσεις τους με τον Πρόεδρο της Γερμανίας Στάινμαϊερ.

Οι σημερινές διμερείς επαφές με τον Πρόεδρο της Γερμανίας ήταν απολύτως ενδεδειγμένη και πρόσφορη περίσταση για την επίσημη διατύπωση της διεκδίκησης, την οποία η Ελλάδα δεν έχει κάνει, με μοναδική εξαίρεση την ρηματική διακοίνωση του 1995. Ο ίδιος ο Στάινμαϊερ έδωσε και αφορμή, επισκεπτόμενος το στρατόπεδο στο Χαϊδάρι και καταθέτοντας στεφάνι. Παρά τις κυβερνητικές διαρροές των τελευταίων ημερών στον Τύπο, ωστόσο, ότι «η Ελλάδα θα θέσει το θέμα των γερμανικών οφειλών», Παυλόπουλος και Τσίπρας σιώπησαν εκκωφαντικά για το μείζον εθνικό ζήτημα. Ο μόνος που έκανε οποιαδήποτε αναφορά στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα εγκλήματα της Γερμανίας ήταν ο ίδιος ο Γερμανός Πρόεδρος, που επιχείρησε να κλείσει το θέμα με μια συγνώμη.

Η Γερμανία, για τις θηριωδίες που διέπραξαν οι δυνάμεις κατοχής, οφείλει στην Ελλάδα 287-341 δισεκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που δημοσιοποιήθηκε το 2015. Οφείλει επιπλέον να εκτελέσει την αμετάκλητη απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για την αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου. Η συγγνώμη δεν αρκεί. Και η άρνηση αποκατάστασης, ακόμη και συμμόρφωσης σε δικαστική απόφαση, αποδεικνύουν ότι η συγνώμη δεν είναι ειλικρινής.

Τσίπρας και Παυλόπουλος δεν έχουν δικαίωμα να δέχονται μια προσχηματική συγγνώμη αντί αποζημίωσης. Δεν τους δίνει αυτό το δικαίωμα η αντίσταση εκατομμυρίων ελληνίδων και ελλήνων και η θυσία τόσων θυμάτων. Και δεν έχουν δικαίωμα να κοροϊδεύουν τα θύματα και τους συγγενείς τους, 73 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με κάλπικες και κούφιες εξαγγελίες για διεκδίκηση στη Δευτέρα Παρουσία.

Πριν από 3 εβδομάδες επιδώσαμε εξώδικο στον Π. Παυλόπουλο, καλώντας τον, μέχρι 3 Οκτωβρίου, να προβεί σε επίσημη ενέργεια διακοίνωσης της διεκδίκησης και να απόσχει από κάθε ενέργεια υπονόμευσης των ελληνικών αξιώσεων. Ο κ. Παυλόπουλος στις 3 Οκτωβρίου προέβη απλώς σε μια δήλωση ότι «θα διεκδικήσουμε». Και σήμερα σιώπησε.

Την περασμένη εβδομάδα επιδώσαμε εξώδικο στον Α. Τσίπρα, καλώντας τον, μέχρι 12 Οκτωβρίου να προβεί σε επίσημη ενέργεια διακοίνωσης της διεκδίκησης. Ο κ. Τσίπρας προέβη στις γνωστές διαρροές στον Τύπο. Και σήμερα, αποφεύγοντας να προφέρει ακόμη και τις λέξεις «Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος» είπε τα εξής στον κ. Στάινμαϊερ: «Να αφήσουμε πίσω μας τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε τα τελευταία 8 χρόνια, να αφήσουμε πίσω μας εκατέρωθεν στερεότυπα που δηλητηριάζουν τις σχέσεις μας. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσουμε ή να κρύψουμε κάτω από το χαλί όποιες διαφορές έρχονται από το μακρινό παρελθόν. Όποιες διαφορές έχουμε να ορίσουμε από κοινού και με αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση το πεδίο επίλυσής τους, με βάση πάντοτε το διεθνές δίκαιο που όλοι σεβόμαστε. Να δουλέψουμε σκληρά, να περιορίσουμε τις ακραίες φωνές»

Δηλώνουμε και επαναλαμβάνουμε κατηγορηματικά: οι ελληνικές αξιώσεις έναντι της Γερμανίας για τις θηριωδίες των Ναζί είναι κορυφαία εθνική αξίωση και όχι «όποια διαφορά». Κάθε ημέρα που περνάει, χωρίς η Ελλάδα να προβαίνει σε αυτή τη διεκδίκηση επιβαρύνει την ευθύνη εκείνων που δεν διεκδικούν, ενώ οφείλουν. Εκείνων που προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους Έλληνες με δηλώσεις σε τόπους μαρτυρίου και ποιούν την νήσσα στο διπλωματικό πεδίο.
Τα εξώδικά μας σε Τσίπρα και Παυλόπουλο έχουν ήδη κοινοποιηθεί στην Εισαγγελία. Τις επόμενες ημέρες θα προβούμε σε νέες ενέργειες, όπως έχουμε δεσμευθεί.

Όσο για την «άφεση αμαρτιών» προς την Γερμανία, που έδωσε σήμερα ο κ. Τσίπρας για τα δεινά των Μνημονίων, δεν είχε την νομιμοποίηση να το κάνει. Η Γερμανία και οι δανειστές οφείλουν να αποζημιώσουν την χώρα για τη δεύτερη καταστροφή που προκάλεσαν. Αυτή η καταστροφή εξακολουθεί να συμβαίνει τώρα. Και δεν αποκαθίσταται με θλιβερές δηλώσεις δουλικότητας και υποτέλειας.

Το Ελληνογερμανικό ίδρυμα νεολαίας για το οποίο μίλησε ο Στάινμαϊερ και σιώπησαν Τσίπρας και Παυλόπουλος είναι ένα αποικιακό εργαλείο εξαγοράς συνειδήσεων, προπαγάνδας και επικυριαρχίας. Οι νέοι και οι νέες της πατρίδας δεν ξεπουλιούνται και δεν εξαγοράζονται. Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να το έχουν διδαχθεί από την Ιστορία αυτοί που υπολογίζουν ότι θα διαγράψουν και θα ξαναγράψουν την ιστορία.

ΣΧΟΛΙΑ (14)

287 - 341 δις

Ποιό είναι τελικά το ποσό? Μας μπερδεύεις κα Κωσταντοπούλου.

341 ΔΙΣ ΟΛΑ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ 2015

ΣΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ 2018

ΦΥΣΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΔΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΣΥΛΙΑ!!!

ΕΥΓΕ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΝΟΜΙΚΑ -ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΞΙΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ

ΕΥΓΕ ΕΥΓΕ

ΑΛΛΑ ΜΗ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, καρφώνεσαι.

ΕΥΓΕ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΉΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ Η ΜΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

nikos

Ο μόνος άνθρωπος μαζί με τον Λαφαζάνη που τους αντιπαθώ σαν άτομα αλλά τους σέβομαι απόλυτα γιατί δεν πρόδωσαν ποτέ τα πιστεύω τους για την καρέκλα και συνεχίζουν να τα υποστηρίζουν ένθερμα!!Ο Αλέξης,ο μπούλης της άμυνας και οι άλλοι έχουν κάνει εκατοντάδες κωλοτούμπες προκειμένου να κρατήσουν την καρέκλα και να βολέψουν τους δικούς τους.

Τρίκης

Όταν μία πολιτικός στηρίζει για χρόνια έναν ηγέτη κατακεραυνώνοντας τους υπόλοιπους διεκδικητές της εξουσίας και κάποια στιγμή αντιλαμβάνεται ότι ο εκλεκτός της είναι υποκριτής και προδότης, ακόμη περισσότερο αν τον βοήθησε να βρεθεί στην εξουσία πριν τον πάρει πρέφα, οφείλει να αναγνωρίσει η ίδια ότι είναι ανάξια για την πολιτική και να μην ξανασχοληθεί με αυτήν μέχρι να αποθάνει. Όσοι συνεχίζουν να στηρίζουν τον Τσίπρα έχουν προφανώς κάποιο προσωπικό όφελος, εξαιρουμένων κάποιων λίγων πολιτών με περιορισμένο μυαλό. Όσοι όμως στηρίζουν ακόμη την Ζωίτσα, τον Λαφαζάνη κλπ. είναι εμμονικοί , κοινωνικά ανένταχτοι συμπατριώτες μας που χρήζουν ψυχολογικής αρωγής.

Τρικάκης

Ενώ για παράδειγμα, αυτοί που πιστεύουν ότι θα μας σώσει ο Κυριάκος και το κιναλ δεν χρήζουν ψυχολογικής αρωγής.

Ωβ

Για περνα από το Δαφνί..

Ρηνιώ

Μπράβο ρε Ζωή! Μάχεσαι. Το παλεύεις. Κρίμα που σε παγίδευσε ο Τσίπρας το 2015 και σε ξεφτίλισε... Κι όλοι σε θεωρούν σήμερα γραφική... Μη σταματάς όμως!!

dhmos

Πού ειχε χαθεί αυτό το τρελλό κορίτσι; Βγήκε από το Δαφνί;

Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4808905

Η Δανία  και η Ολλανδία να έχουν πιο ενεργό ρόλο στις διαβουλεύσεις για τα Δυτικά Βαλκάνια, από την Ελλάδα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αποφεύγει την παραμικρή αναφορά στο Γαλλικό βέτο

3
4924208

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι πιστεύει στην ανάγκη να ακουστεί η φωνή των αποδήμων και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση – Επιστολή τεσσάρων σημείων του Θεοδωρικάκου προς τα κόμματα ενόψει της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής τη Δευτέρα

45
eu-summit-table-arthro

Ξεκάθαρο όχι των Ευρωπαίων ηγετών στο αίτημα για ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας στην ΕΕ - Το ζήτημα της διεύρυνσης απλώς θα συζητηθεί, κάποια στιγμή, μέχρι τον Μάιο του 2020 χωρίς την παραμικρή δέσμευση ότι μελλοντικά μπορεί να αποφασιστεί η είσοδος των δύο χωρών στην ΕΕ

13
socialismos

Στόχος της κίνησης αυτής, που παρουσιάζεται ανήμερα της επετείου της μεγάλης εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, στις 18 Οκτώβρη του 1981, είναι να αγωνιστεί «για μια νέα πολιτική και ιδεολογική νίκη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ»