Βαρουφάκης στο ΘΕΜΑ 104,6: Δεν θα δέσω ποτέ τον Μόγλη, θα είναι πάντα ελεύθερος

Βαρουφάκης στο ΘΕΜΑ 104,6: Δεν θα δέσω ποτέ τον Μόγλη, θα είναι πάντα ελεύθερος

Χαρακτήρισε ανοησίες τους ισχυρισμούς του Παντελή Καψή ότι του επιτέθηκε ο σκύλος του

varouf-new-1
Συνέχεια στην κόντρα με τον Παντελή Καψή για το Μόγλη, το σκύλο του, έδωσε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο Γιάννης Βαρουφάκης.

«Ποτέ δεν θα δέσω τον Μόγλη, θα είναι πάντα ελευθέρος» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα χαρακτήρισε «ανοησίες» τους ισχυρισμούς του Παντελή Καψή ότι του επιτέθηκε ο σκύλος του λέγοντας ότι «ο Μόγλης δεν είναι ικανος να δαγκώσει ούτε εμένα».

Όσον αφορά την επιβολή capital controls στην Ελλάδα επέμεινε ότι «ήταν η επιθετική κίνηση της ΕΚΤ ως η αιχμή δόρατος της Τρόικας για να μη συζητηθεί η αναδιάρθωση ελληνικών χρεών».

Κατά τον ίδιο μόνο με αναδιάρθωση χρέους θα γλίτωνε η χώρα το 3ο Μνημόνιο. «Είτε θα πετύχαινε η δική μου προσπάθεια αναδιάρθρωση χρέους ή θα είχαμε τρίτο Μνημόνιο. Η πρόταση η δική μου δεν πέρασε γιατι ο πρωθυπουργός και η αντιπολίτευση δέχθηκε τη νέα "πιστωτική κάρτα" και το τρίτο Μνημόνιο» επέμεινε ο κ. Βαρουφάκης.

Κλείσιμο
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο Grexit ο πρώην ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι «εάν θέτουμε πάνω απ΄οόλ την παραμονή από το ευρώ και ο φόβος μας για Grexit είναι μεγαλύτερος από το φόβο συρρίκνωσης του ελληνσιμού εντός του ευρώ, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να βγουμε από την κρίση».

Μιλώντας, μάλιστα, για τη συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να γίνει υπουργός Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «του έθεσα ως απαράβατο όρο ότι δεν θα απειλήσουμε με έξοδο από το ευρώ αλλά θα πούμε στην Ευρώπη ότι έχει αποτύχει η μνημονιακή στρατηγική και είτε θα κάτσουμε έντιμα να δημιουργήσουμε ένα νέο πλαίσιο είτε δεν θα πάρουμε τρίτο Μνημόνιο άρα θα υπάρξει επίσημη χρεοκοπία, άρα εσείς θα αποφασίσετε αν θέλετε να διακινδυνεύσετε ένα Grexit. Αυτή ήταν η πολιτική μου από την αρχή. Βεβαίως και συμφωνούσε ο Αλέξης Τσίπρας».

Σχετικά, τέλος, με το θέμα των «κόκκινων δανείων» ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι η πρότασή του είναι η σύσταση μιας δημόσιας εταιρείας διαχείρισης «κόκκινων» δανείων, η οποία θα πάρει τα πιο «κόκκινα» των «κόκκινων» δανείων, τα 45 δισ. από τα 90 δισ. ευρώ, «τα μετάφερουμε από τα βιβλία των τραπεζών στη δημόσια επιχείρηση και οι τράπεζες παίρνουν υποσχετικές IOUs».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης