Πρόταση 9+1 σημείων από το ΚΙΝ.ΑΛ. για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Πρόταση 9+1 σημείων από το ΚΙΝ.ΑΛ. για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Την πρωτοβουλία για την σύνταξη της πρότασης ανέλαβε βουλευτής της ΔΗΣΥ και πρώην υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος μάλιστα βρέθηκε σήμερα στην πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

kinal2
Πρόταση δέκα σημείων για το «Βοήθεια στο Σπίτι» κατέθεσε στην Βουλή το Κίνημα Αλλαγής με στόχο την αναβάθμιση και μόνιμη λειτουργία του προγράμματος και την εξασφάλιση των εργαζομένων μέσω της οργανικής τους ένταξης στους Δήμους ή στα ΝΠΔΔ που σήμερα το υλοποιούν.

Την πρωτοβουλία για την σύνταξη της πρότασης ανέλαβε βουλευτής της ΔΗΣΥ και πρώην υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος μάλιστα βρέθηκε σήμερα στην πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η πρόταση του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

1. Την οργανική ένταξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ή στις κοινωφελείς επιχειρήσεις τους (ΝΠΙΔ) ή στα (ΝΠΔΔ) που σήμερα το υλοποιούν, με ενιαίο συντονισμό ανά Δήμο.

2. Ένταξη όλων των εργαζομένων που υπηρετούν πάνω από πέντε (5) συνεχή χρόνια, με δύο (2) τουλάχιστον απ’αυτά μετά την 01/10/2013, οι οποίοι πλέον δεν υπάγονται στις απαγορεύσεις του σχετικού νόμου και του π.δ. 164/2004, σε προσωποπαγείς θέσεις στους δήμους ή τις κοινωφελείς επιχειρήσεις (ΝΠΙΔ) αυτών ή στα αντίστοιχα (ΝΠΔΔ).

3. Προκήρυξη για πρόσληψη του πρόσθετου ανθρώπινου δυναμικού με απαραίτητες ειδικότητες με διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ ώστε να λειτουργήσει πλήρως το «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και το θεσμοθετημένο με το νόμο 4199/2013 πρόγραμμα «κατ’ οίκον νοσηλεία».

4. Μόνιμη συνέχιση της χρηματοδότησης των δήμων ή των κοινωφελών επιχειρήσεων ή των ΝΠΔΔ από τους διασφαλισμένους πόρους προγράμματος, σύμφωνα με το άρθρο 64 του Ν.4277/14 και ειδικότερα την 2η παράγραφο.

Κλείσιμο
5. Την ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων

6. Την προμήθεια του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού για την πλήρη υποστήριξη των υπό φροντίδα συνανθρώπων μας

7. Την αναμόρφωση κριτηρίων για την ένταξη όλων των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη κοινωνική, νοσηλευτική, ιατρική φροντίδα και οικιακή βοήθεια σε άτομα που την έχουν ανάγκη είτε ζουν μόνα είτε συνοικούν με άλλους που δεν δύνανται να τους τις προσφέρουν.

8. Την σύσταση Διοικητικής μονάδας «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Υπουργείο Εργασίας με σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης για τη βελτίωση των υπηρεσιών του.

9. Την αξιοποίηση καταρτισμένων εθελοντών για την παροχή συμπληρωματικών υπηρεσιών.

10. Την λειτουργική σύνδεση ανά δήμο ή κοινότητα του «Βοήθεια στο Σπίτι» με τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και τα ΚΑΠΗ.

kinal2
kinalas
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης