Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Διονύσης Μπουλούκος

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Διονύσης Μπουλούκος

Ως δικηγόρος υπήρξε από τους πρωταγωνιστές υπεράσπισης στην πολύκροτη δίκη του Έκτακτου Στρατοδικείου για τον ΑΣΠΙΔΑ - Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, φυλακίστηκε, εξορίστηκε και βασανίστηκε στην ΕΑΤ/ΕΣΑ 

dionisios-mpouloukos
Έφυγε χθες από τη ζωή, μετά από σύντομη ασθένεια, ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Διονύσης Μπουλούκος.

Ο Διονύσης Μπουλούκος γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών. Ως φοιτητής της Νομικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, υπήρξε από τα βασικά ιδρυτικά στελέχη του φοιτητικού κινήματος, ευρισκόμενος στην πρωτοπορία των εθνικών και κοινωνικών αγώνων της εποχής του. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ως δικηγόρος υπήρξε από τους πρωταγωνιστές υπεράσπισης στην πολύκροτη δίκη του Έκτακτου Στρατοδικείου για τον ΑΣΠΙΔΑ. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, φυλακίστηκε, εξορίστηκε και βασανίστηκε στην ΕΑΤ/ΕΣΑ και στο ΚΕΣΑ.

Εξελέγη επανειλημμένως βουλευτής της Α’ περιφέρειας Αθηνών και διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, στις 4.00 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α΄ κοιμητηρίου Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης