Νίκος Βούτσης: Πατριδοκάπηλοι όσοι στέλνουν εξώδικα σε βουλευτές για το Μακεδονικό

Νίκος Βούτσης: Πατριδοκάπηλοι όσοι στέλνουν εξώδικα σε βουλευτές για το Μακεδονικό

Για τις συντάξεις είπε πως «θα γίνει δεκτή η λογική του επιχειρήματος της ελληνικής κυβέρνησης που αποδεικνύει ότι οι περικοπές δεν είναι διαρθρωτικές αλλά δημοσιονομικές και ως εκ τούτου μη απαραίτητες»

voutsis
Πατριδοκάπηλους χαρακτήρισε όσους στέλνουν εξώδικα σε  βουλευτές από τις Παμμακεδονικές οργανώσεις περί εσχάτης προδοσίας ο Νίκος Βούτσης. Είπε πως πρόκειται για ακραίες φωνές και για πατριδοκάπηλους που στηρίζουν καριέρες πάνω σε αυτό το ζήτημα σε αντίθεση με την πλειοψηφία του «ελληνικού λαού ο οποίος είναι ώριμος και θέλει να λυθεί το ζήτημα στη βάση του διεθνούς δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων».

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, ο κ. Βούτσης υπεραμύνθηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «ιστορικά σημαντική και επωφελής για τη χώρα γιατί πέραν των άλλων δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν Ζάεφ ή όποιον άλλον να προχωρά σε αντίστοιχες τοποθετήσεις». «Δεν εκχωρούμε τίποτα» είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο πρόεδρος της Βουλής σημειώνοντας πως η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να ανοίγει έναν άλλο δρόμο στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη σταθερότητα της περιοχής.

Για τις αντιδράσεις του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, ο Νίκος Βούτσης εκτίμησε ότι όταν η Συμφωνία έρθει στη Βουλή, θα συγκεντρώσει ευρεία πλειοψηφία «ενδεχομένως μέχρι τέλος του 2018 να υπάρξει ρευστοποίηση μέχρι και 3 κομμάτων» είπε και επανέλαβε πως «η κυβέρνηση και ο κ. Καμμένος θα ρυθμίσουν και θα σταθμίσουν τη θέση τους όταν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή».

Για τις συντάξεις 

Την αισιοδοξία ότι η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει τελικά την περικοπή των συντάξεων εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως όλα τα στοιχεία συνηγορούν «στη δικαιολόγηση της αισιοδοξίας που υπάρχει και η οποία προκύπτει από τα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας».

Επανέλαβε πως η συζήτηση πλέον δεν διεξάγεται με μνημονιακούς όρους και σημείωσε πως θα «είναι πολύ καλό μέχρι τις 15 Οκτωβρίου -οπότε και συζητιούνται οι ευρωπαϊκοί προϋπολογισμοί- να υπάρξει συναίνεση ή και ανοχή» για τη μη περικοπή των συντάξεων.

Ο κ. Βούτσης είπε πως θα γίνει δεκτή η λογική του επιχειρήματος της ελληνικής κυβέρνησης που αποδεικνύει ότι οι περικοπές δεν είναι διαρθρωτικές αλλά δημοσιονομικές και ως εκ τούτου μη απαραίτητες. «Είναι καιρός να αντιληφθούν όλοι ότι αυτή η κοινωνία δεν χρωστάει τίποτα να συνεχίσει να συμπιέζεται» είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής.

Κλείσιμο
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης