Βενιζέλος: Νέα διαπραγμάτευση με τους δανειστές για όσα έχει συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Βενιζέλος: Νέα διαπραγμάτευση με τους δανειστές για όσα έχει συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το παρών στην εκδήλωση του «Κύκλου Ιδεών» με ομιλητή τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έδωσαν ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά

1-4556085
Η αίθουσα της εκδήλωσης με τίτλο «Στον απόηχο της ΔΕΘ - Η πορεία της χώρας μέχρι τις εκλογές» γέμισε ασφυκτικά. Πέραν του Κώστα Σημίτη και της Φώφης Γεννηματά εκεί ήταν ακόμη ο Παναγιώτης Πικραμμένος, οι βουλευτές του Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά και στελέχη του Ποταμιού. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε την ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει σε νέες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για όσα έχει συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη λεγόμενη μεταμνημονιακή περίοδο. 

«Χρειάζεται χρόνος. Πρώτα θα πρέπει να δείξουμε στους δανειστές και στις αγορές ότι υπάρχει άλλη αντίληψη για τη λειτουργία της χώρας, πρώτα θα τους πείσουμε για τη πορεία της και θα ακολουθήσει η δημοσιονομική αλλαγή» είπε χαρακτηριστικά.
2-4556061



Στην αλλαγή του ασφαλιστικού αναφέρθηκε ο  Μιλτιάδης Νεκτάριος με άμεσο στόχο την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και τη δημιουργία ενός νέους συστήματος με υποχρεωτική κύρια και επικουρική ασφάλιση και προαιρετικό πυλώνα τον ιδιωτικό τομέα.

Κλείσιμο
Μίλησαν ακόμη ο  καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα δεν έχει επιστρέψει ακόμη στο επίπεδο που ήταν το 2014 και ο  διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας, που αμφισβήτησε τους στόχους της ανάπτυξης.

3-4556064

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης