ΝΔ: Απαιτεί διακομματική συναίνεση στους επικεφαλής της ενημέρωσης στην ΕΡΤ για την άρση του εμπάργκο

ΝΔ: Απαιτεί διακομματική συναίνεση στους επικεφαλής της ενημέρωσης στην ΕΡΤ για την άρση του εμπάργκο

«Η μονομέρεια, οι ύβρεις και η συκοφαντία κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν γίνει καθεστώς» στην ΕΡΤ, υποστηρίζουν από το επικοινωνιακό επιτελείο της Πειραιώς, δικαιολογώντας την απόφαση για την απόσυρση των γαλάζιων στελεχών από τις εκπομπές της ΕΡΤ

anea-dimokrateia-grafeia
Διακομματική συναίνεση στην επιλογή των επικεφαλής της ΕΡΤ απαιτεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να σταματήσει το εμπάργκο της παρουσίας στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Το εμπάργκο, που ξεκίνησε μετά την κάλυψη την οποία παρέσχε η διοίκηση της ΕΡΤ στον σχολιαστή Σωτήρη Καψώχα που εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, «είχε στόχο να συνειδητοποιήσουν οι κ. Παππάς και Τζανακόπουλος, ότι δεν θα πάμε έτσι σε προεκλογική περίοδο», σημειώνουν αξιωματούχοι από το επικοινωνιακό επιτελείο της Πειραιώς.

Ήταν, αναφέρουν χαρακτηριστικά, η έσχατη λύση που κατέστη αναγκαία ύστερα από την «πλήρη μετατροπή της δημόσιας τηλεόρασης σε μηχανισμό στυγνής κομματικής προπαγάνδας». Και συμπληρώνουν ότι η ΝΔ ζητάει το αυτονόητο που είναι να τεθούν επικεφαλής της ΕΡΤ, τόσο στην ενημέρωση όσο και στις ειδήσεις, πρόσωπα τα οποία θα έχουν διακομματική συναίνεση.
Όπως επισημαίνουν αρμόδιοι παράγοντες της Πειραιώς, η απόσυρση των γαλάζιων στελεχών από τις ενημερωτικές εκπομπές των δημόσιων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, «δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση», δεδομένου ότι «σε πολλά σημεία της χώρας δεν φτάνει το σήμα των ιδιωτικών καναλιών, παρά μόνο της ΕΡΤ».

Ωστόσο, επισημαίνουν ότι το τελευταίο διάστημα «η παρουσία στις εκπομπές της ΕΡΤ το μόνο που προσέφερε τελικά είναι ένα άλλοθι, τάχα, πολυφωνίας». Και αυτό, καθώς, όπως υποστηρίζουν, «η μονομέρεια, οι ύβρεις και η συκοφαντία έχουν γίνει καθεστώς» στην ΕΡΤ.

Παραπέμπουν, μάλιστα, προς επίρρωση της επιχειρηματολογίας τους, στην ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ που μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Στα μυαλά του ηγετικού πυρήνα της ΝΔ κυκλοφορούν τα έργα του Πινοσέτ γεγονός που καταδείχθηκε όχι μόνο πρόσφατα με τη γνωστή δήλωση Καραγκούνη, αλλά και όταν ίδρυσαν το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ χρησιμοποιώντας το ίδιο ακριβώς λογότυπο με το δημόσιο κανάλι της Χιλής του αιμοδιψή δικτάτορα».

Κρούσματα αποσιώπησης και διαστρέβλωσης

Κλείσιμο
Στην αξιωματική αντιπολίτευση επικαλούνται πολλαπλά κρούσματα που μαρτυρούν την μετατροπή της ΕΡΤ σε «στυγνό μηχανισμό προπαγάνδας» τόσο μέσα από τις εκπομπές, όσο και από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, όπου «δεν γίνεται μόνον αποσιώπηση των θέσεων της ΝΔ, αλλά συστηματική διαστρέβλωση τους». Ειδικότερα, καταγγέλλουν ότι:

*Από τις δηλώσεις των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχεδόν καθημερινά κόβονται σκοπίμως όσες φράσεις είναι ενοχλητικές για την κυβέρνηση.

*Τις φορές δε που η ΝΔ αναδεικνύει ένα θέμα, προβάλουν πρώτα την απάντηση της κυβέρνησης και μετά εξηγείται ο λόγος που την προκάλεσε.

*Έχει επίσης δοθεί εντολή από τον κ. Παππά ποτέ να μην προβάλλεται απάντηση της ΝΔ, αν δεν υπάρχει ανταπάντηση της κυβέρνησης για να έχει πάντα εκείνη τον τελευταίο λόγο.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα επισημαίνουν ότι, όταν προ καιρού ταξίδεψε ο κ. Μητσοτάκης στις Η.Π.Α και έμεινε εκεί 4 μέρες, δεν προβλήθηκε ούτε ένα βίντεο από την παρουσία του και από τις συναντήσεις τις οποίες είχε.

Από την άλλη, συμπληρώνουν, όταν ο κ. Τζανακόπουλος παραχωρεί ένα Briefing μια και δυο φορές την εβδομάδα, διακόπτει η ΕΡΤ το πρόγραμμά της και το μεταδίδει ολόκληρο. «Στις δε ενημερωτικές εκπομπές που έχουν, υποτίθεται, μια επίφαση πολυφωνίας, οι κυβερνητικές φωνές πάντοτε είναι περισσότερες και τελικά κανιβαλίζουν τον μόνο εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης, όταν βέβαια υπάρχει τέτοιος», καταλήγουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης