Γερμανός ΥΠΕΞ: Κάθε άλλο παρά ικανοποιητικός ο τρόπος που η ελληνική κυβέρνηση χειρίζεται το μεταναστευτικό

Γερμανός ΥΠΕΞ: Κάθε άλλο παρά ικανοποιητικός ο τρόπος που η ελληνική κυβέρνηση χειρίζεται το μεταναστευτικό

«Παρά τις προσπάθειες η κατάσταση σήμερα είναι κάθε άλλο παρά ικανοποιητική. Πρέπει να σκεφτούμε μαζί, με ποιον τρόπο θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας» δηλώνει στην Καθημερινή ο Χάικο Μάας

moria-girl1
Κάθε άλλο παρά ικανοποιητικό χαρακτηρίζει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση χειρίζεται το μεταναστευτικό και τους αιτούντες άσυλο.

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις, δεν τίθεται θέμα. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Μεγάλος αριθμός προσφύγων πατά πρώτα σε ελληνικό έδαφος όταν εισέρχεται στην ευρωπαϊκή ένωση. Παρά τις προσπάθειες η κατάσταση σήμερα είναι κάθε άλλο παρά ικανοποιητική. Πρέπει να σκεφτούμε μαζί, με ποιον τρόπο θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας» αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στην Καθημερινή ο κ. Μάας.

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό ο Γερμανός ΥΠΕΞ τη χαρακτηρίζει «καλή είδηση» προσθέτοντας ότι «μου έκανε εντύπωση με πόση υπομονή και αντοχή, η Αθήνα και τα Σκόπια επεξεργάστηκαν μια λύση».

«Αν η συμφωνία εφαρμοστεί, δεν θα είναι μόνο μια επιτυχία για τις χώρες σας αλλά για όλους όσοι πιστεύουν στη δύναμη της διπλωματίας και της συμβίωσης» προσθέτει ο Χάικο Μάας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης