Παραίτηση ή αποπομπή Μυλόπουλου ζητά η ΝΔ μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του

Παραίτηση ή αποπομπή Μυλόπουλου ζητά η ΝΔ μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό διώκεται για αγορά κτιρίου με υπερκοστολόγηση κατά 9 εκατ. ευρώ κατά τη θητεία του ως πρύτανης στο Αριστοτέλειο το 2013

giannis-millopoulos
Το ερώτημα αν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Αττικό Μετρό ο κ.Γιάννης Μυλόπουλος ή αν προτίθεται ο υπουργός υποδομών να τον αποπέμψει θέτει η Νέα Δημοκρατία, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς Θεσσαλονίκης.

Η δίωξη σε βάρος του κ.Μυλόπουλου αφορά υπόθεση αγοράς κτιρίου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης υπερκοστολογημένου κατά 9 εκατ. ευρώ, το 2013. Η αγορά έγινε επί πρυτανείας Μυλόπουλου στο ΑΠΘ και μαζί του διώκονται άλλα εννέα άτομα. Η ΝΔ, μάλιστα, επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι ο κ.Μυλόπουλος είναι ο δεύτερος «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται μπλεγμένος σε σοβαρή υπόθεση που ερευνά ηγ Δικαιοσύνη, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του προέδρου της ΔΕΗ κ.Παναγιωτάκη, που αποκάλυψε το Πρώτο ΘΕΜΑ.

Η ανακοίνωση της ΝΔ, έχει ως εξής:

«Μετά την αποκάλυψη για την πρωτόδικη καταδίκη του Προέδρου της ΔΕΗ, κ. Παναγιωτάκη, και έτερος εκλεκτός του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται μπλεγμένος σε πολύ σοβαρή υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον κ. Γιάννη Μυλόπουλο, Πρόεδρο της Αττικό Μετρό και πρώην Πρόεδρο της ΕΡΤ3. Ο κ. Μυλόπουλος, ως πρώην Πρύτανης του Α.Π.Θ., εμφανίζεται να μεθόδευσε την αγορά κτιρίου για το πανεπιστήμιο με καπέλο 9 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την αρχική αποτίμηση που είχε γίνει.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αυτονόητο: έχει ο κ. Μυλόπουλος τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί μέχρι τουλάχιστον να διαλευκανθεί αυτή η πολύ σοβαρή υπόθεση; Και αν δεν σκοπεύει να παραιτηθεί μόνος του, μήπως θα πρέπει να τον παραιτήσει ο κ. Σπίρτζης από την νευραλγική θέση στην οποία τον έχει τοποθετήσει; Αναμένουμε μία ξεκάθαρη απάντηση εντός της ημέρας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης