ΝΔ: Η Μόρια εκθέτει τη χώρα διεθνώς και αποκαλύπτει την ανικανότητα και την υποκρισία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

ΝΔ: Η Μόρια εκθέτει τη χώρα διεθνώς και αποκαλύπτει την ανικανότητα και την υποκρισία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

«Αυτοί που διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους όταν χαλούσε ένα air condition στην Αμυγδαλέζα, τώρα κλείνουν τα μάτια σε μια απάνθρωπη κατάσταση», τονίζουν αξιωματούχοι της Πειραιώς

moria-metanastes
Την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά και κυρίως στη Μόρια της Λέσβου, στηλιτεύσει η αξιωματική αντιπολίτευση, δίνοντας συνέχεια στις καταγγελίες που έκανε την Κυριακή από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για φαινόμενα που «εκθέτουν τη χώρα μας και αποκαλύπτουν την ανικανότητα αλλά και την υποκρισία της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

«Αυτό το οποίο συμβαίνει στη Μόρια είναι απαράδεκτο, είναι ντροπή. Είναι η απόλυτη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, από μία δήθεν αριστερή κυβέρνηση, η οποία κόπτεται -υποτίθεται- για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες», είχε υπογραμμίσει ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή στο πλαίσιο της παρουσίας του στη ΔΕΘ.
Συντηρώντας το θέμα το οποίο ούτως ή άλλως βρίσκεται στην επικαιρότητα λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, γαλάζιοι αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι σύμφωνα με τον ΟΗΕ «ούτε στην Αφρική δεν υπάρχουν κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών σε αυτήν την κατάσταση».

«Θα ψάξουμε τη διασπάθιση πόρων»

«Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τη σημερινή κυβέρνηση που εκμεταλλεύθηκε προεκλογικά τον πόνο αυτών των ανθρώπων για να ανέλθει στην εξουσία», τονίζουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αυτοί που διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους όταν χαλούσε ένα air condition στην Αμυγδαλέζα, τώρα κλείνουν τα μάτια σε μια απάνθρωπη κατάσταση», συμπληρώνουν.
Κάνουν, δε, λόγο για «ντροπιαστική» κατάσταση για τη χώρα μας και απαράδεκτη για τους ανθρώπους, για τα μικρά παιδιά που είναι εκεί. Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ έχουν έρθει στη χώρα τόσα πολλά χρήματα. Για το ίδιο ζήτημα ο κ. Μητσοτάκης είχε προειδοποιήσει τους ιθύνοντες «να γνωρίζουν καλά» ότι η επόμενη κυβέρνηση «θα ψάξει τι έγιναν τα κονδύλια».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εδώ δεν υπάρχει απλά σπατάλη, αλλά διασπάθιση πόρων», είχε σημειώσει, προσθέτοντας:. «Θα τους βρούμε γιατί δεν μπορεί κάποιοι να παίζουν με τον πόνο κάποιων ανθρώπων και η χώρα να εκτίθεται με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο δημόσια ως μια χώρα ανίκανη να παρέχει τα βασικά, τα ελάχιστα σε κατατρεγμένους ανθρώπους οι οποίοι έφτασαν εδώ».

Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδια στελέχη διευκρινίζουν ότι κινείται σε τρεις άξονες:
*Πρώτον. αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.
*Δεύτερον: Επιτάχυνση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου, και
*Τρίτον, στήριξη των τοπικών κοινωνιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης